Τα μαθήματα Κορανίου δεν μπορούν ποτέ να κλείσουν στην ΤΔΒΚ

Ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Ersin Tatar πραγματοποίησε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Υπουργό Εξωτερικών Mevlüt tavuşoğlu, ο οποίος βρίσκεται στην ΤΔΒΚ για μια μονοήμερη επίσκεψη εργασίας.

  • Ο Τατάρ είπε, «Εάν πρόκειται να επιτευχθεί συμφωνία στην Κύπρο με ένα ελεύθερο-ανεξάρτητο δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και μια ελεύθερη σκέψη, ο Τουρκοκύπριος λαός φυσικά θα θέλει να συνάψει συμφωνία με το δικό του κράτος. Το σημαντικό είναι η ανεξαρτησία. Η πατρίδα του τουρκοκυπριακού λαού την αξίζει με την υποστήριξη της Τουρκίας. Μπορεί να είναι μια συμφωνία με τη συνεργασία δύο κυρίαρχων και ανεξάρτητων κρατών που ζουν δίπλα-δίπλα.” είπε.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

28 Φεβρουαρίου επανεμφανίστηκε στην TRNC: Η AYM έκλεισε τα μαθήματα Κορανίου στη χώρα

ΟΧΙ ΘΕΜΑ

Ο Τατάρ είπε τα ακόλουθα σχετικά με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της ΤΔΒΚ σχετικά με τα μαθήματα Κορανίου:

«Θέλω να πω ότι είμαι πολύ άβολα για το θέμα. Υπάρχει μια προσπάθεια δημιουργίας προβλήματος εδώ. Η μεγαλύτερη επιθυμία μου είναι να τερματίσω όλες τις εικασίες σχετικά με αυτό το θέμα. Για ένα πράγμα, δεν μπορεί να υπάρξει τέτοιο ζήτημα στην ΤΔΒΚ. Εμείς, ως μουσουλμάνοι, έχουμε φτάσει μέχρι σήμερα με τις πεποιθήσεις μας. Δεν υπάρχει αμφιβολία για το κλείσιμο των μαθημάτων Κορανίου στην ΤΔΒΚ. Εδώ, υπάρχει τόσο ελευθερία πίστης όσο και ελευθερία λατρείας. Εδώ όλοι κάνουν ό, τι θέλουν. ”

Ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Έρσιν Τατάρ: Τουρκοκύπριος λαός είπε μπράβο

ΠΑΙΖΩ 02:47

Ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Έρσιν Τατάρ: Τουρκοκύπριος λαός είπε μπράβο

Ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Τατάρ και ο υπουργός Εξωτερικών Çavuşoğlu απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Ζητήθηκε από τη συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών στον Πρόεδρο της ΤΔΒΚ Ersin Tatar. Ο Ερσίν Τατάρ είπε: “Ο Τουρκοκύπριος λαός είπε μπράβο.”

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

  • Όσον αφορά το διπλωματικό σκάνδαλο του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Ντέντια, ο Τατάρ είπε: «Η χθεσινή απάντηση του κ. Çavuşoğlu ήταν πολύ κατάλληλη. Δεν είμαστε ούτε η Τουρκία ούτε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο. Στην απάντηση που δόθηκε στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, εμείς, ως ο Τουρκοκύπριος λαός, σας παρακολουθούσαμε και είπαμε: «Μπράβο, αγαπητέ υπουργέ. Επειδή πέρασε τη γραμμή, πήρε την απάντησή του. Η περιοχή που ισχυρίζονται είναι πολύ λιγότερο. “Νομίζω ότι η απάντηση που είπε στο πλαίσιο της Ανατολικής Μεσογείου ήταν πολύ κατάλληλη.”
Ο υπουργός Çavuşoğlu είναι στην ΤΔΒΚ: Δεν θα σπαταλήσουμε άλλο χρόνο στην ομοσπονδιακή λύση

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

Ο υπουργός Çavuşoğlu είναι στην ΤΔΒΚ: Δεν θα σπαταλήσουμε άλλο χρόνο στην ομοσπονδιακή λύση

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ

Ο Çavuşoğlu μίλησε επίσης για την κρίση του μαθήματος Κορανίου ως εξής:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Πρόεδρο και τον πρωθυπουργό Ersan Saner για την ευαισθησία τους. Κάθε χώρα σέβεται την αρχή της ανεξαρτησίας του δικαστικού σώματος και τη δέσμευση της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Αυτό όμως δεν σημαίνει να μην επικρίνουμε μια απόφαση του δικαστηρίου. Εάν το δικαστήριο δεν έχει λάβει νόμιμη απόφαση, θα την επικρίνω. Αυτή η απόφαση είναι ιδεολογική. Δεν είναι μια απόφαση που λαμβάνεται σύμφωνα με το σύνταγμα ή τις διατάξεις του. Οι εξηγήσεις που καθοδηγούν αυτήν την απόφαση και τις επεκτάσεις της είναι σαφείς. ”

.Source