Τα ναυάγια στο νησί της ερήμου σώθηκαν 33 ημέρες αργότερα … Δημοσιογράφος Κύπρος

Οι περιπέτειες τριών Κουβανών, δύο ανδρών, μιας γυναίκας που βυθίστηκε σε ένα έρημο νησί, παρέμειναν εκεί για σχεδόν πέντε εβδομάδες πριν να σωθούν, σαν μια ταινία.

Σύμφωνα με το Guardian, η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ βρήκε πρόσφατα τρία ναυάγια στο ακατοίκητο νησί της Ανγκουίλα στις Μπαχάμες κατά τη διάρκεια μιας κανονικής πτήσης. Οι τρεις Κουβανοί έκαναν αυτοσχέδιες σημαίες και τις κυμάτισαν, προσελκύοντας έτσι την προσοχή του ελικοπτέρου της ακτοφυλακής.

Όπως αργότερα έγινε γνωστό, οι τρεις Κουβανοί κολυμπούσαν σε ένα έρημο νησί πριν από 33 ημέρες όταν το σκάφος τους ανατράπηκε ελαφρώς υπεράκτια. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί, επέζησαν τρώγοντας καρύδες, θαλασσινά σαλιγκάρια και αρουραίους.

“Τους παρατηρήσαμε λόγω των σημαιών που έκαναν, του μεγάλου σταυρού που έκαναν”, δήλωσε ο Mike Alert, ο πιλότος του ελικοπτέρου στο Miami WPLG. Όπως εξήγησε, το ελικόπτερο επέστρεψε στη βάση του επειδή δεν ήταν δυνατόν να προσγειωθεί στο νησί, և μια άλλη ομάδα επέστρεψε εκείνη την ημέρα για να ρίξει νερό, φαγητό ադի ραδιοεξοπλισμό στα βυθισμένα πλοία.

Το επόμενο πρωί, ένα άλλο ελικόπτερο πήρε τα συντρίμμια και το πήρε στο Ιατρικό Κέντρο Florida Keys για εξέταση.

“Έχοντας περάσει τόσες μέρες σε τόσο δυσμενείς συνθήκες, ήταν πολύ χαρούμενοι που μας είδαν”, δήλωσε ο Alert στο ABC’s Good Morning America

Κατά τη διάρκεια της παραμονής στο νησί, το ναυάγιο των τριών πλοίων έχτισε ένα προσωρινό καταφύγιο. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν πρόκειται για μετανάστες που προσπάθησαν να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες παράνομα ή απλώς χάθηκαν στη θάλασσα κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source