Τα νοσοκομεία είναι μηδενικά, κρίσιμα … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Εστιάζοντας στα δημόσια νοσοκομεία, την κατάσταση στην οποία εξαρτώνται τώρα από το νήμα, οι αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, προσπαθούν να βρουν τρόπους για την επίλυση της κατάστασης. Το νέο αρνητικό ρεκόρ στα νοσοκομεία έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία, καθώς ο αριθμός των ασθενών έχει αυξηθεί κατά σαράντα σε δύο εικοσιτέσσερις ώρες, και εκτιμάται ότι εάν η εισαγωγή συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, θα τεθεί σε κίνδυνο το σύστημα υγείας.

Όλα τα σενάρια είναι τώρα στο τραπέζι, χωρίς να αποκλείονται άμεσες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης εάν χτυπήσει άλλο κουδούνι συναγερμού, το οποίο είναι η μονάδα εντατικής θεραπείας. Χθες, ο Υπουργός Υγείας ζήτησε και πάλι από την Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή να προβεί σε άμεσες συστάσεις, διότι εκτός από τις νοσηλείες, τα δεδομένα της εθνικής έκθεσης για την κατάσταση της επιδημίας στην κοινότητα ήταν επίσης ανησυχητικά. Τρεις περιοχές, η Λεμεσός, η Λευκωσία και η Λάρνακα, επιβαρύνονται με εκρηκτικές ασθένειες και η κατάστασή τους προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

Τα νέα δεδομένα έβαλαν στον πάγο όλες τις προτάσεις των επιστημόνων για χαλάρωση κατά την περίοδο του Πάσχα, προβλέποντας τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ημερών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ. “Τρέμαμε όταν δεν μπορούμε να καλύψουμε ασθενείς στον IOM”

“Μπορούμε να προσεγγίσουμε 300 ασθενείς”

Ωστόσο, τα μηνύματα που εξακολουθούν να λαμβάνονται από κρατικά νοσοκομεία είναι δυσοίωνο. Εξαντλημένοι ασθενείς στις πρώτες γραμμές παλεύουν σκληρά, ειδικά στον IOM, όπου έχει μειωθεί η μέση ηλικία.

“Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι ανησυχητική, ζούμε σε μια κρίσιμη και εύθραυστη περίοδο, καθώς ένας μεγάλος αριθμός ασθενών υποβάλλονται σε θεραπεία”, είπε. ΚΑΝΩ ΑΝΑΦΟΡΑ: Χαράλαμπος Σαρίλαου. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρατικού Οργανισμού Υπηρεσιών Υγείας, οι εκτιμήσεις είναι ότι ο αριθμός των νοσοκομείων στην κοινότητα θα αυξηθεί λόγω του υψηλού ιικού φορτίου. “Κάνουμε προβλέψεις για 3-7 ημέρες. “Με βάση το μοντέλο που χρησιμοποιούμε, μπορούμε να προσεγγίσουμε 300 ασθενείς.”

Η νοσηλεία, ωστόσο, δεν απέχει πολύ από τις εκτιμήσεις του ΟΚΥΠΥ. Ενώ 270 ασθενείς υποβλήθηκαν σε θεραπεία σε έξι νοσοκομεία χθες το βράδυ, 63 ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Ερωτηθείς εάν η κατάσταση στα νοσοκομεία ήταν διαχειρίσιμη, ο κ. Χαριλάου είπε ότι υπήρχε ένα σχέδιο δράσης, σημειώνοντας ότι «όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης έχει τα όριά του, δεν έχει απεριόριστες δυνατότητες. Ελπίζουμε να μην βλέπουμε σκηνές σε άλλες χώρες. Όμως όλοι πρέπει να είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι στον δημόσιο-ιδιωτικό τομέα για να προσφέρουμε βοήθεια, ώστε κανένας από εμάς να μην μείνει χωρίς βοήθεια. “

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ. Ένας θάνατος և 677 περιπτώσεις. Πλημμύρα νοσοκομείου, νέο ρεκόρ στις νοσηλείες

Τα κρεβάτια έχουν σχεδιαστεί, το ICU 4 είναι εξοπλισμένο

Η ΟΚΥΠΥ προετοιμάζει δύο νέα τμήματα φυματίωσης στα Νοσοκομεία Λάρνακας և Πάφου, όπως είχε προγραμματιστεί βάσει του Αναπτυξιακού Σχεδίου, ενώ συνεχίζει να στέλνει κρεβάτια εντατικής θεραπείας դեպ παθολογίας στον ιδιωτικό τομέα. Ο στόχος είναι να απελευθερώσετε το προσωπικό αμέσως գործ για να χειριστείτε τη μονάδα εντατικής θεραπείας 4 το συντομότερο δυνατό.

“Οι εισαγόμενες περιπτώσεις θα παρουσιαστούν στο ICU 4, οι οποίοι θα νοσηλευτούν σε συνθήκες αυξημένης φροντίδας. Θα τεθεί σε λειτουργία σε λίγες μέρες, δεν μπορούμε να το αφήσουμε να καθυστερήσει, καθώς και να επιτρέψουμε σε κάποιον να διακινδυνεύσει τη ζωή του “, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΚΥΠΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ. Τα επόμενα βήματα του προγράμματος εμβολιασμού. Τα παιδιά άνω των 40 ετών θα εμβολιαστούν κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα

Ελπίδα στα εμβόλια

Εν τω μεταξύ, το πρόγραμμα εμβολιασμού συνεχίζεται με ταχύ ρυθμό. Μέχρι τις 15 Απριλίου Δόθηκαν 202.441 εμβολιασμοί, εκ των οποίων 145.357 ήταν για την πρώτη δόση και, 0 52.084 για τις δύο δόσεις. 10.934 άτομα στην πρώτη δόση της ευάλωτης ομάδας καλύφθηκαν και άλλα 745 άτομα εκτελέστηκαν στο σπίτι.

Η πύλη εμβολίων θα ξανανοίξει αύριο, άτομα ηλικίας 64-67 θα έχουν ξανά ραντεβού προτεραιότητας. Τη Δευτέρα 19 Απριλίου, η πύλη εμβολίων θα είναι διαθέσιμη για άτομα ηλικίας 51-52 ετών, την Τετάρτη 21 Απριλίου, για άτομα ηλικίας 49-50 ετών και την Παρασκευή 23 Απριλίου, για άτομα ηλικίας 47-48 ετών. Ο στόχος είναι να συμμετάσχουν άτομα στην ηλικία άνω των 40 στην Μεγάλη Εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ.

Source