Τα νοσοκομεία πλημμύρισαν από αγώνες δρόμου, άγχος για περαιτέρω ανάπτυξη. Τι λένε τα νούμερα?

Μέσα σε δημόσια νοσοκομεία που θεραπεύουν ασθένειες του λαιμού. Άνοιγμα θαλάμων για αποθήκευση κρεβατιών, λέει ο εκπρόσωπος του ΟΚΥΠΥ Χαράλαμπος Χαριλάου στους Κυπριακούς Times: “Θα εμβολιαστώ χωρίς καμία κράτηση.”

Στα σύνορά τους βρίσκονται τα νοσοκομεία Λεμεσού – Λευκωσίας και Αμμοχώστου όσον αφορά τον αριθμό των ασθενών που υποβάλλονται σε θεραπεία για κοροναϊό.

Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός νέων κρουσμάτων που αναφέρονται καθημερινά αυξάνει επίσης τον αριθμό των νοσηλείας, ανησυχώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.

Συνολικά 160 ασθενείς βρίσκονται υπό θεραπεία και στα τρία νοσοκομεία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΟΚΥΠΥ Χαράλαμπος Χαριλάου, το οποίο θεωρείται πολύ υψηλό.

“Αυτή τη στιγμή είμαστε στα πρόθυρα, ο αριθμός των ασθενών είναι μεγάλος, από 160 σήμερα αναμένεται ότι ορισμένοι θα απολυθούν και κάποιοι θα γίνουν δεκτοί”, είπε. Κύπρος Φορές:,

Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο αναφοράς, 71 κρεβάτια έχουν ήδη καταληφθεί από το σύνολο των 75 νοσοκομείων.

Όπως εξηγεί ο κ. Sharilau, «Η πολιτική μας είναι να γεμίσουμε πρώτα το νοσοκομείο παραπομπής και μετά να στείλουμε ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία».

Ταυτόχρονα, ο αριθμός των ασθενών που εισήχθησαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας Λευκωσίας έφτασε τους 26, ενώ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΟΚΥΠΥ, ένας άλλος θάλαμος που σχετίζεται με τη ΜΕΘ έχει ήδη αδειάσει για να προσφέρει περισσότερα κρεβάτια. “Με το άνοιγμα της ICU1, τα κρεβάτια θα είναι 40”, είπε.

Σας υπενθυμίζουμε ότι μεταδόθηκε για πρώτη φορά Κύπρος Φορές: Τις τελευταίες ημέρες, λόγω του μεγάλου αριθμού ασθενών Β, ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού στο χειρουργείο, αυτή η περιοχή έχει πλέον μετατραπεί σε Covid για να φιλοξενήσει ασθενείς με κοροναϊούς.

Στη Λεμεσό, σύμφωνα με τον κ. Sharilaou, ένα άτομο βρίσκεται στον ΔΟΜ και οι άλλοι 30 ασθενείς νοσηλεύονται στο MAF και στα τρία νοσοκομεία.

Απαντώντας στα μέτρα που έλαβε η ΟΚΥΠΥ για να αντιμετωπίσει τις δύσκολες συνθήκες, ο κ. Χαριλάου τόνισε ότι «Η ΟΚΥΠΥ προσπαθεί να έχει αποθεματικά, να ανοίξει νέα τμήματα για να εξασφαλίσει ότι υπάρχει χώρος για άλλους ασθενείς».

Εκπρόσωπος της ΟΚΥΠΥ … “Θα εμβολιαστεί χωρίς επιφυλάξεις”

Όταν του ζητήθηκε να εντοπίσει έναν εκπρόσωπο της ΟΚΥΠΥ εάν ήταν ικανοποιημένος με την έναρξη του εμβολιασμού, είπε: «Ο στόχος είναι να εμβολιαστούν και να προστατευτούν όλοι οι επαγγελματίες υγείας».

Απαντώντας στη σχετική ερώτηση, διευκρίνισε ότι, με τη σειρά του, θα εμβολιαστεί.

“Θα εμβολιαστώ χωρίς καμία επιφύλαξη. Συμβουλεύω όλους να το κάνουν έτσι ώστε να μπορέσουμε να περάσουμε αυτό το τεστ.”

Source