Τα νοσοκομεία στο Νότο είναι ανησυχητικά: “Το σύστημα υγείας έχει φτάσει στο όριο”

Η εφημερίδα Fileleftheros ανέφερε στους τίτλους και τις εσωτερικές σελίδες με τίτλους “Νοσοκομεία στην Κόκκινη Γραμμή – Το Σύστημα Υγείας Φτάνει το Όριο – Η OKIPI στρέφεται σε Ιδιωτικά Νοσοκομεία και Ιατροί για Βοήθεια” και τα νοσοκομεία βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση λόγω των περιπτώσεων κοροναϊού και της μεγάλης αύξησης του αριθμού των ασθενών στη Νότια Κύπρο. Έκανε τον τίτλο τα νέα του για το αυλάκι του.

Στην έκθεσή της, η εφημερίδα τόνισε ότι 28 ασθενείς συνδέθηκαν με την ηχητική συσκευή, 23 ασθενείς υποβλήθηκαν σε εντατική θεραπεία και 51 ασθενείς ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και ότι τα κρατικά νοσοκομεία ήταν στο όριο πληρότητας.

Στη δήλωσή του χθες, ο Έλληνας Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Γιοάννου προειδοποίησε ότι «πλησιάζουμε την κόκκινη γραμμή στα μέσα μας» και είπε «η κατάσταση είναι κρίσιμη και μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο ανά πάσα στιγμή».

Η εφημερίδα δήλωσε ότι ο Ελληνικός Οργανισμός Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΙΠΙ) προσπαθεί να βελτιώσει την κατάσταση κάνοντας νέους κανονισμούς στα νοσοκομεία κάθε μέρα, αλλά οι ανάγκες αυξάνονται μέρα με τη μέρα, και τόνισε ότι ορισμένες μονάδες είναι κλειστές σε κρατικά νοσοκομεία και ανοίγονται κρεβάτια για ασθενείς και το προσωπικό αλλάζει ανάλογα με τις ανάγκες.

Στις ειδήσεις, που ανέφεραν ότι το OCD προσπαθεί να εξαλείψει το έλλειμμα που προκαλείται από τον χαμηλό αριθμό ιατρών έναντι της πυκνότητας των ασθενών, στρέφοντας σε γιατρούς που εργάζονται ιδιωτικά, επέστησε επίσης την προσοχή στη μείωση του ποσοστού ηλικίας των ασθενών που χρειάζονται θεραπεία.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι σήμερα συνολικά 153 ασθενείς υποβάλλονται σε θεραπεία για Corona και ότι ο αριθμός των θανάτων λόγω Corona είναι 113 από χθες και ο αριθμός των θετικών περιπτώσεων που ανακοινώθηκαν χθες είναι 751 με νέο ρεκόρ.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

Σε μια άλλη έκθεση, η εφημερίδα ανέφερε ότι η εφαρμογή του εμβολίου του ιού Corona στη Νότια Κύπρο ξεκίνησε την προηγούμενη ημέρα και ότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Διοίκησης Νίκος Αναστασιάδης ήταν μεταξύ αυτών που εμβολιάστηκαν χθες.

Η εφημερίδα δήλωσε ότι ο Αναστασιάδης έκανε μια δήλωση μετά τον εμβολιασμό χθες, τονίζοντας τη σημασία του εμβολίου και ζητώντας από τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Η εφημερίδα δήλωσε ότι μετά την εφαρμογή του εμβολιασμού στα κέντρα εμβολιασμού, συμπληρώθηκε «κίτρινη κάρτα με την οποία θα γράφονται οι πληροφορίες εμβολιασμού» για κάθε άτομο που εμβολιάστηκε και τόνισε ότι στόχευε στην παρέμβαση τυχόν παρενεργειών διατηρώντας τον εμβολιασμό στο κέντρο εμβολίων για 15 λεπτά.

Αναφέροντας ότι οι διαδικασίες εμβολιασμού έχουν επίσης ξεκινήσει σε γηροκομεία στη Νότια Κύπρο και ότι δεν παρατηρήθηκαν ανεπιθύμητα συμβάντα μετά τον εμβολιασμό, η εφημερίδα δήλωσε ότι ορισμένοι κάτοικοι γηροκομείων και το προσωπικό δεν ήθελαν να εμβολιαστούν.

Τονίστηκε επίσης στην έκθεση ότι η Νότια Κύπρος θα λαμβάνει 6.825 δόσεις εμβολίου κάθε εβδομάδα, έτσι ώστε περίπου 3.400 άτομα να εμβολιάζονται κάθε εβδομάδα.

Η εφημερίδα Haravgi, από την άλλη πλευρά, έδωσε ευρεία κάλυψη στις διαδικασίες εμβολιασμού που πραγματοποιήθηκαν χθες στις ειδήσεις της σχετικά με το θέμα, και έγραψε επίσης ότι όλες οι μη επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις σταμάτησαν σε ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία λόγω του αυξανόμενου αριθμού περιστατικών.

Η εφημερίδα υπογράμμισε ότι ενώ ο εμβολιασμός πραγματοποιήθηκε χθες σε πολλά γηροκομεία και νοσοκομεία, δεν υπήρχε αρνητικότητα.

.Source