Τα οστά 14 Τουρκοκυπρίων ανηλίκων που σκοτώθηκαν το 1974 έχουν ταφεί

Η κηδεία πραγματοποιήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου στις κατεχόμενο χωριό Κύπρος Μαράτα 14 παιδιά που σκοτώθηκαν από Ελληνοκύπριους Αύγουστος 1974Σύμφωνα με την εφημερίδα Yeni Duzen, τα οστά των παιδιών βρέθηκαν με τη μέθοδο DNA στον μαζικό τάφο των θυμάτων που σκοτώθηκαν στα χωριά. Αλοή, Ξυλεία άμμου, Μαραθώνας,

Τα μικρότερα παιδιά ήταν δύο κορίτσια, τέσσερις եց έξι μήνες και το πολύ 15 έτηΤέσσερα από τα 14 παιδιά που θάφτηκαν χθες ήταν αδέλφια: ο 3χρονος Μουσταφά Μπαϊράμ, ο 6χρονος Αϊζέ, ο 9χρονος Arif και ο 11χρονος Khalil. Τα αδέρφια του ήταν Hayrie, Goksel και Yusel Arif, αλλά ήταν επίσης ο Sgin և Arife Hasan.


SGA:

Ήμουν παρών στην τελετή Εμίνε Ρέιχαν θάφτηκε ο 10χρονος γιος του, Aziz Fikti, ο ξάδελφος των αδελφών Χασάν, 46,6 χρόνια αργότερα, ο οποίος βρισκόταν σε καλοκαιρινές διακοπές στο χωριό με τη γιαγιά του. Ήταν παρών: Bayram Karabudak, ο οποίος συνέχισε σφαγές έχασε τη γυναίκα του και τα 5 παιδιά του.


Πένθος 1:

Η κηδεία πραγματοποιήθηκε παρουσία της πολιτικής-στρατιωτικής ηγεσίας του ψεύτικου κράτους. Επίσης, υπήρχαν μέλη της CMP (Επιτροπή Αγνοουμένων) που βοήθησαν στην εκταφή και τον εντοπισμό των λειψάνων. Το CMP αποτελείται από έναν εκπρόσωπο του ΟΗΕ, έναν Ελληνοκύπριο και έναν Τουρκοκύπριο.

Η μαζική εκταφή στο Μαράτα πραγματοποιήθηκε σε τρεις αποστολές CMP από τις 14 Οκτωβρίου 2015 έως τις 5 Φεβρουαρίου 2016. Βρέθηκαν οστά 89 ατόμων. Η πρώτη κηδεία πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2017, χθες το βράδυ 14 παιδιά ήταν το έκτο, που συνέπεσε με την «Εβδομάδα Ηρώων» στα κατεχόμενα εδάφη, όπως λέγεται το 1963. Μία εβδομάδα μετά τα επεισόδια της 21ης ​​Δεκεμβρίου, που σηματοδότησαν την έναρξη της τουρκικής εξέγερσης για τρία χρόνια. Μετά την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Νέα σήμερα:

Κορονοϊός. Η Ελλάδα εμβολιάζεται. Ανοίγει το «παράθυρο της ελπίδας» για την καταπολέμηση της επιδημίας

Ελληνοτουρκική κρίση. Πιέσεις πληροφοριών από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Βερολίνο

Αποκλεισμός. Τα σχολεία ανοίγουν τον Ιανουάριο. Τι λένε οι ειδικοί;

Δείτε όλες τις τελευταίες ελληνικές ειδήσεις և World κατά τη στιγμή της απόδοσής τους στο Protothema.gr

,Source