Τα παιδιά μας και τι φέρνει και παίρνει η ηλεκτρονική εποχή

πανό8

Ψκ. Ayla KAHRAMAN

Σύμφωνα με έρευνα, τα παιδιά που περνούν χρόνο μπροστά από έναν υπολογιστή και δεν θέλουν να αφήσουν τα smartphone τους. πιο εύθραυστη και αδύναμη από τα παιδιά στο παρελθόν.

Ζούμε στην εποχή της πληροφορίας και της τεχνολογίας. Ο ηλεκτρονικός κόσμος είναι τώρα ένας κόσμος που κυριαρχείται από τα παιδιά μας, ειδικά όταν πρόκειται για υπολογιστές και smartphone.

Σε αυτήν τη νέα εποχή, ο εκπαιδευτικός και καθοδηγητικός ρόλος των γονέων ή των δασκάλων μας δεν είναι ο ίδιος όπως πριν. Οι βασιλιάδες της αυτοκρατορίας, τα παιδιά θέτουν τους δικούς τους μαθησιακούς στόχους. Είναι οδυνηρό, αλλά τώρα είμαστε σε θέση να μάθουμε από αυτούς. Παρακολουθούμε τα παιδιά μας για να κατανοήσουμε τις αλλαγές από στιγμή σε στιγμή στον 21ο αιώνα.

Ωστόσο, δεν μπορούμε πλέον να δούμε παιδιά να παίζουν μπάλα στο δρόμο. Τα παιδιά που πρέπει να παίξουν Lingiri (χαλύβδινη ράβδος), Pirili (μπάλα) είναι μπροστά από τον υπολογιστή στο σπίτι. Στο παρελθόν, όταν περνούσαμε από ένα σπίτι, μπορούσαμε να πούμε αν υπήρχαν παιδιά σε αυτό το σπίτι. Το παιχνίδι γεννήθηκε με κιμωλία, μια μπάλα που στέκεται στη γωνία, ένα ποδήλατο που έλεγε ότι τα παιδιά ζούσαν εκεί. Αυτά ήταν παιδιά που πήδηξαν στο δρόμο με μια φέτα λιπαρού ψωμιού στα χέρια τους, επέστρεψαν στο σπίτι με όλα τα ίχνη μιας πραγματικά ζωντανής ημέρας παραπάνω και έκλεισαν τα μάτια τους με νέες ανακαλύψεις, ενθουσιασμό και μάθηση στο τέλος κάθε ημέρας.

πανό134

Αυτά τα παιδιά είναι τώρα οι βασιλιάδες της εποχής της επιστήμης και της τεχνολογίας. Ενώ βρίσκονται ακόμα στη μήτρα, εισάγονται στα πιο προηγμένα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης στον άνθρωπο. Έχουν τα περισσότερα τεχνολογικά προνόμια. Ζούμε σε μια πληθώρα προγραμμάτων όπου είναι δυνατόν να μεγαλώσουμε το πιο έξυπνο, πιο επιτυχημένο, καλύτερο παιδί.

Κανένα παιδί δεν μεγαλώνει πλέον υπό κανονικές συνθήκες. Όλα είναι ατελή προγραμματισμένα και χωρίς υπολογιστή. Η μητρότητα και η πατρότητα έχουν επίσης αλλάξει. Γονείς που βρίσκονται πίσω από την τεχνολογική εποχή. Ίσως χρειαστεί να παραδώσουν την ανάπτυξη και την εκπαίδευση του παιδιού στο παιδί και στον υπολογιστή μετά από λίγο. Διασκέδαση, μάθημα, κοινωνική ζωή … ό, τι ψάχνετε, όλα είναι στον υπολογιστή. Όλα τα φυσικά βγαίνουν από τη ζωή του παιδιού με πλήρη ταχύτητα. Ο υπολογιστής τα αντικαθιστά. Παίξτε, φίλος, μάθημα. κινείται από την πραγματική ζωή σε αυτό το εικονικό βασίλειο. Είναι πιο εύκολο να διαχειριστείτε και να προσαρμοστείτε σε αυτήν τη ζωή από την πραγματική ζωή. Αν ρωτήσετε γιατί, γιατί όλα τα σχοινιά εμφανίζονται στο χέρι του παιδιού. Όλα συμβαίνουν στα δάχτυλά σας και σε έναν μονόδρομο κόσμο. Φυσικά, όταν αυτός ο κόσμος ενός ατόμου απομακρύνεται από τον πραγματικό κόσμο, το παιδί δεν μπορεί να προσαρμοστεί. Στον πραγματικό κόσμο, δεν λειτουργεί πατώντας ένα κουμπί, μετακινώντας το ποντίκι ελαφρώς προς τα αριστερά. Δεν υπάρχει πιθανότητα να ξεκινήσετε ξανά από την αρχή. Γι ‘αυτό τα παιδιά μας φαίνονται εύθραυστα, αδύναμα και ανίκανα να αντεπεξέλθουν. Φανταστείτε ότι ένα παιδί που είναι επιρρεπές σε ντροπή θα είναι σε θέση να το ξεπεράσει ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση χωρίς να το ενσωματώσει στη φυσική κινητικότητα του κοινωνικού περιβάλλοντος. Το ίδιο παιδί κυβερνά τον κόσμο – αλλά έναν κόσμο ενός ατόμου – στον υπολογιστή, και όταν πρέπει να ασχοληθεί με την κοινωνική ζωή, θα αντιμετωπίσει δύσκολα συναισθηματικά και κοινωνικά προβλήματα. Είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστείς, διότι στον πραγματικό κόσμο δεν αρκεί να κινήσεις το δάχτυλό σου και αυτός ο κόσμος δεν είναι ένα άτομο.

Εκτός αυτού, ας μην ξεχνάμε ότι το παιδί που ξοδεύει πολύ χρόνο με τον υπολογιστή κινδυνεύει να έχει διαταραχές ύπνου. Ας λάβουμε επίσης υπόψη ότι μπορεί να υπάρχουν πτώσεις στη συναισθηματική νοημοσύνη.

Εάν αγνοήσουμε το πρόβλημα? Δεν είναι δύσκολο να προβλεφθεί ότι η θέση του υπολογιστή στον κόσμο του παιδιού θα αυξηθεί και θα τον κυριαρχήσει. Το; είναι αδιέξοδο για τη σωματική και ψυχική υγεία του παιδιού.


Ημερομηνία ενημέρωσης: 20 Φεβρουαρίου 2021, 15:59

Source