Τα παιδιά που μαρτύρησαν από την Κύπρο θάφτηκαν με τελετή

Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (TRNC) Ένιωσα για άλλη μια φορά τη βαρβαρότητα της ελληνικής σφαγής σήμερα. Στον μαζικό τάφο της Muratağa, τα λείψανα 89 ατόμων ανασκάφηκαν από την Επιτροπή Εξαφανίσεων μεταξύ 14 Οκτωβρίου 2015 και 5 Φεβρουαρίου 2016 από τρεις διαφορετικούς χώρους ταφής. Διαδικασίες αναγνώρισης που ολοκληρώθηκαν από την Επιτροπή Αναζήτησης Αγνοουμένων, 7 κορίτσια, 14 μάρτυρας παιδί προς Muratağa- Sandallar Martyrdom τελετή Επεξεργασμένο.

ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΕΙΡΗΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων του Πολέμου Γκέρσελ στην ομιλία του Μπενάν, “η πατρίδα η Τουρκία θα παρέμβει στις 20 Ιουλίου 1974 χάρη στην τουρκική στρατιωτική ειρήνη έχει έρθει στο νησί της Κύπρου. Η Τουρκία και ο τουρκικός στρατός είναι η πιο ισχυρή εγγύηση της ειρήνης στο νησί », είπε.

Στην τελετή, έγινε μια στιγμή σιωπής και ένα σεβασμό για τους μάρτυρες που συνοδεύονταν από τον ύμνο. Τα φέρετρα των μαρτύρων στους ώμους των στρατιωτών κατά την είσοδο του μαρτυρίου, η στρατιωτική μπάντα, ο Ίτρη Ευέντι Κηδεία Έπαιξε τον ύμνο του. Αφού οι σημαίες στις οποίες τυλίχθηκαν τα πτώματα των μαρτύρων παραδόθηκαν στους συγγενείς των μαρτύρων, οι μάρτυρες θάφτηκαν.

Ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Ersin Tatar και ο Πρωθυπουργός Hamza Ersan Saner, οι οποίοι συναντήθηκαν με τους συγγενείς των μαρτύρων ένα προς ένα, δήλωσαν στις οικογένειες ότι ήταν μαζί τους ως κράτος.

«ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΑ 14 ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ»

Στη δήλωσή του μετά την τελετή, ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Ersin Tatar είπε: «Υπήρχε μεγάλη βαρβαρότητα εδώ. Η σκληρή οργάνωση της ΕΟΚΑ και οι Έλληνες μαχητές επιτέθηκαν στο λαό μας πολύ πριν από το 1974. Έχουμε πολλές απώλειες. Πήραν τους ανθρώπους μας από τα σπίτια και τα λεωφορεία τους και τους σφαγιάστηκαν. Σήμερα, έχουμε θάψει τα 14 μωρά μας, τα οποία έχουν φτάσει μετά από χρόνια στο Muratağa-Sandallar, με μια τελετή του κράτους. Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στους συγγενείς τους “, είπε.

“Οι Έλληνες κλαίνε συγγενείς των θυμάτων βίας που οδήγησαν σε μαρτύριο”, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Τατάρ, με τα λόγια της Κύπρου, τονίζοντας τη σημασία της συνέχισης της πραγματικής πραγματικής εγγύησης της Τουρκίας.

«Για 46 χρόνια, συγγενείς μαρτύρων κλαίνε, και φυσικά είμαστε πάντα δίπλα τους. Όλα αυτά για άλλη μια φορά στην Κύπρο δίκαιοι, διαρκείς και αποτελεσματικοί και de facto εγγυητές της Τουρκίας έχουν δείξει ότι η βιώσιμη ειρήνη είναι πολύ σημαντική. Η παρουσία της Τουρκίας στην Κύπρο είναι πολύ σημαντικές εκτιμήσεις εδώ για την ασφάλεια του τουρκικού λαού, οπότε πρέπει φυσικά να λάβουμε υπόψη όλα αυτά τα πράγματα. “

.Source