“Τα παιχνίδια του Τόκιο ενδέχεται να ακυρωθούν”

Ο Νικάι Τοσιχίρο, Γενικός Γραμματέας του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDP) στην Ιαπωνία, δήλωσε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα μπορούσαν να ακυρωθούν εάν οι νέοι τύποι κορωναϊών (Kovid-19) παραμένουν στην ανοδική τάση.

Μιλώντας σε ένα εθνικό τηλεοπτικό κανάλι, ο Γενικός Γραμματέας του LDP Nikai δήλωσε ότι ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα και η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο παρακολουθούν στενά τις καταστάσεις που θα καταστήσουν δύσκολη τη διοργάνωση 4 τουρνουά λόγω της αύξησης του αριθμού των περιπτώσεων σε η χώρα.

Σημειώνοντας ότι είναι απαραίτητο να εξετάσουμε την επιλογή ότι τα παιχνίδια μπορούν να ακυρωθούν εάν οι υποθέσεις Kovid-19 διατηρήσουν την αυξανόμενη τάση, ο Nikai είπε, “Όταν έρθει, πρέπει να πάρουμε μια απόφαση. Για παράδειγμα, θα πρέπει να το σταματήσουμε επειγόντως.” μίλησε.

Στην έρευνα του πρακτορείου Kyodo που διεξήχθη αυτόν τον μήνα, αποκαλύφθηκε ότι μόνο το 24,5% των συμμετεχόντων σε όλη τη χώρα ήθελε να διεξαχθεί το τουρνουά όπως είχε προγραμματιστεί.

Αποφασίστηκε να διοργανωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020, οι οποίοι είχαν προγραμματιστεί προηγουμένως να διεξαχθούν στις 24 Ιουλίου-9 Αυγούστου 2020 και να αναβληθούν λόγω της επιδημίας, στις 23 Ιουλίου-8 Αυγούστου 2021.

.Source