Τα πιο παράξενα έθιμα στον κόσμο για την Εύα … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι σχεδόν η ίδια για το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου. Αρχίζουν να μετράνε αντίστροφα και μετά λένε “Ευτυχισμένο το Νέο Έτος” δυνατά, αγκαλιάζοντας τους αγαπημένους τους.

Τα πυροτεχνήματα φωτίζουν τον ουρανό καθώς οι άνθρωποι τσουγκρίζουν, πίνουν και χαμογελούν, εύχομαι τη νέα χρονιά καλύτερη από την προηγούμενη. Ωστόσο, σε ορισμένα μέρη του κόσμου, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, έχουν τη συνήθεια να περνούν καλά.

Οι ειδικοί μου στα ταξίδια αποσκευών αποκαλύπτουν τις πιο ασυνήθιστες παραδόσεις της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς από τον Ισημερινό έως τη Δανία.

Παραμονή Χριστουγέννων. Παράξενα έθιμα στις χώρες του κόσμου

Ισος
Για να απαλλαγούμε από την κακή τύχη ή τα κακά πράγματα που έχουν συμβεί τους τελευταίους 12 μήνες στον Ισημερινό, έβαλαν φωτιά σε δειλούς δειλά τα μεσάνυχτα την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Έγραψαν επίσης φωτογραφίες με αντικείμενα από πέρυσι.

Δανία
Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οι Δανοί ρίχνουν αχρησιμοποίητα πιάτα στις πόρτες φίλων και συγγενών.

Απώνια
Τα κουδούνια χτυπούν 108 φορές εδώ, καθώς υποτίθεται ότι όλες οι ανθρώπινες αμαρτίες εξαφανίζονται με αυτόν τον τρόπο. Το χαμόγελο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι επίσης ένα σημάδι καλής τύχης.

Φιλιππίνες
Ελπίζοντας για ευημερία και πλούτο το νέο έτος, οι Φιλιππινέζοι έχουν στρογγυλά αντικείμενα που αντιπροσωπεύουν τον πλούτο. Τρώνε σταφύλια, έχουν κέρματα στις τσέπες τους, φέρουν πουά.

Ιταλία

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε ορισμένα μέρη της Ιταλίας είναι συνηθισμένο να πετάμε παλιά έπιπλα από τα μπαλκόνια για μια νέα αρχή του επόμενου έτους. Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν μικρά, μαλακά αντικείμενα για να αποφύγουν τραυματισμούς.

νότια Αμερική
Στο Μεξικό, τη Βολιβία, τη Βραζιλία, ο επόμενος τυχερός έρχεται με πολύχρωμα εσώρουχα. Αν θέλετε να βρείτε την αγάπη, φορέστε κόκκινη ελπίδα για πλούτο με κίτρινο χρώμα. Εάν θέλετε και πάλι την ειρήνη, το λευκό είναι το χρώμα σας.

Αργεντίνη:
Πριν από το νέο έτος, οι Αργεντινοί ρίχνουν παλιά έγγραφα έξω από το παράθυρο, θέλοντας να συμβολίσουν ότι αφήνουν το παρελθόν πίσω.

Πηγή: iefimerida.gr

Source