Τα πρόσωπα της επιδημίας αποχαιρετούν το 2020, ελπίζουν για καλύτερες μέρες …

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που έχουν κερδίσει τη μεγαλύτερη κοινή γνώμη το 2020, αφού ήταν στο προσκήνιο λόγω της εμπλοκής τους στην επιδημία κοραναϊού, τα τοπικά επιδημιολογικά δεδομένα, την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία και τα σχετικά περιοριστικά μέτρα. Ασθένεια Και μπορεί να έχουν εισέλθει σε κάθε σπίτι στην Κύπρο «χωρίς πρόσκληση», αλλά σύντομα έγιναν καθημερινή συνήθεια για όσους παρακολουθούν τα γεγονότα, ενημερώθηκαν για την πορεία της επιδημίας.

Καθηγητής Μοριακής ιολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Λευκωσίας անդամ Μέλος της Επιδημιολογικής Ομάδας του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Ομιλητές: Πέτρος Καραγιάννης, Υπουργός Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου, Εκτελεστική Διευθύντρια του Νοσοκομείου Παραπομπής Αμαλία Χατσίγκιαν, Διευθύντρια του Τμήματος Επικοινωνιών του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου alphanews.live: Για την εμπειρία που έχουν αποκτήσει από τη δύσκολη χρονιά που αποχαιρετούμε, προσφέρουμε λίγο περισσότερη υπομονή …

ΜΙ: Δρ. Πέτρος Καραγιάνης Παραδέχεται ότι ούτε αυτός ούτε οποιοδήποτε άλλο μέλος της επιστημονικής ομάδας προσπάθησε να είναι το κέντρο της προσοχής, ωστόσο, έθεσε την υπόθεση ενώπιόν του, ενημερώνοντας το κοινό σχετικά με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με τον ίδιο, σε πολλές περιπτώσεις, οι συμβουλές και οι συστάσεις των εμπειρογνωμόνων έγιναν δεκτές από το κράτος και σεβαστές από το κοινό “γιατί στην αρχή ακόμη και δεν γνωρίζαμε τι αντιμετωπίζουμε”. Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη, το ξέσπασμα του ιού στην Κύπρο οφείλεται κυρίως στο άνοιγμα των αεροδρομίων. Ερωτηθείς τι διδάσκει η επιδημία του κορανοϊού στην επιστημονική κοινότητα, είπε ότι η αδυναμία της ανθρώπινης φυλής, η οποία θεωρεί τον εαυτό της πιο ισχυρή στη γη, έχει γίνει εμφανής. Για τους κριτικούς, τους αρνητές, εκείνους που “γνωρίζουν τα πάντα”, είπε ότι δεν θα σταματούσε να εργάζεται στην κατεύθυνση που έθεσε η επιστήμη του, παρά την κριτική, τις αντιδράσεις και τις αντιπαραθέσεις. Η επιθυμία του; Λίγη περισσότερη υπομονή ելու λίγη περισσότερη προσπάθεια στην υλοποίηση δραστηριοτήτων, ειδικά σε επαγγελματικούς τομείς.

Source