Τα πρώτα εμβόλια έφτασαν στην Κύπρο. – Grandsport.gr:

E1 Banner 728X90 - Aegean έως 30/09/2021

Οι βασικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η αλληλεγγύη και η συνεργασία, εφαρμόζονται στην πράξη με την ταυτόχρονη έναρξη των εμβολίων COVID-19 σε 27 κράτη μέλη της ΕΕ, δήλωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επίτροπος Υγείας Στέλλα Γκιραγκίδου και ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου. Η πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer-BioNTech.

“Οι υπόλοιπες προσπάθειες της Ευρώπης στον κόσμο για να ξεπεραστεί αυτή η τεράστια κρίση υγείας είναι ένα ορόσημο σήμερα. Η λήψη εμβολίων σήμερα μας γεμίζει με την αισιοδοξία, την αναγέννηση της ηθικής μας, ότι κατευθυνόμαστε προς το τέλος αυτού του υπέροχου μονοπατιού που ζούμε όλη αυτή τη στιγμή.

Η έναρξη των εμβολιασμών αύριο σηματοδοτεί την αρχή του τέλους όλων των προσπαθειών σε όλα τα κράτη μέλη ταυτόχρονα, αλλά όχι το τέλος. “Όπως γνωρίζετε, η ροή εμβολίων θα είναι μικρή τους επόμενους μήνες, αλλά αφού εγκριθούν τα άλλα εμβόλια, θα αυξηθεί σταδιακά”, δήλωσε ο κ. Ιωάννου.

Σημείωσε ότι στην Κύπρο, “οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν αύριο για άτομα που ζουν σε γηροκομεία, καθώς και για επαγγελματίες υγείας, και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες κατηγορίες, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι έχουν παραγγελθεί επαρκείς ποσότητες για εμβολιασμό ολόκληρου του πληθυσμού της Κύπρου, εάν είναι επιθυμητό”. «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την επιδημία, οπότε για άλλη μια φορά καλούμε τους ανθρώπους να έρθουν και να εμβολιαστούν», πρόσθεσε.

Επαίνεσε την πρωτοβουλία του Επιτρόπου Υγείας για τις προσπάθειές της να χορηγήσει από κοινού το εμβόλιο και ευχαρίστησε την κυβέρνηση բոլոր όλους τους Κύπριους տ κα Κυρακίδου για όλες τις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε, συμπεριλαμβανομένης της έγκαιρης παράδοσης του εμβολίου COVID-19 σε όλα τα κράτη μέλη. “Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, οι θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η αλληλεγγύη και η συνεργασία, γίνονται πραγματικότητα για όλους τους πολίτες της ΕΕ”, δήλωσε ο Ιωάννου.

Source