Τα πρώτα εμβόλια κοροναϊού στη Γαλλία

Τα πρώτα εμβόλια κοροναϊού στη Γαλλία

Μετά από χθες 19.500 δόσεις εμβολίου Pfizer-BioNTech, μια 78χρονη γυναίκα και ένας 65χρονος γιατρός έλαβαν το πρώτο εμβόλιο κοροναϊού στο Νοσοκομείο Rene-Muret στο Sevran, κοντά στο Παρίσι.

Τα πρώτα εμβόλια κοροναϊού στη Γαλλία

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Πρώτος νέος τύπος στη Γαλλία Κορωνοϊός Το εμβόλιο (Kovid-19) χορηγήθηκε σε δύο άτομα σε νοσοκομείο κοντά στην πρωτεύουσα του Παρισιού.

Μετά από χθες 19.500 δόσεις εμβολίου Pfizer-BioNTech, μια 78χρονη γυναίκα και ένας 65χρονος γιατρός έλαβαν το πρώτο εμβόλιο Kovid-19 στο Νοσοκομείο Rene-Muret στην περιοχή Sevran κοντά στο Παρίσι.

Σήμερα, περίπου 20 άτομα θα εμβολιαστούν στη Σεβράν και στην πόλη Ντιζόν της χώρας. Οι ηλικιωμένοι και οι επαγγελματίες υγείας θα εμβολιαστούν σε 23 νοσοκομεία στις πόλεις του Παρισιού, της Λυών, της Λιλ και της Τουρ την επόμενη εβδομάδα.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν δήλωσε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι το εμβόλιο είναι το «νέο όπλο» κατά του Kovid-19.

Δηλώνοντας ότι ο εμβολιασμός ξεκίνησε σήμερα στη Γαλλία και την Ευρώπη, ο Macron σημείωσε ότι δίνεται προτεραιότητα στους ηλικιωμένους και στους επαγγελματίες υγείας στα γηροκομεία.

Ο Macron κοινοποίησε τις πληροφορίες ότι το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό.

Στο πλαίσιο της κυβερνητικής στρατηγικής εμβολιασμού, οι ηλικιωμένοι και οι επαγγελματίες υγείας θα εμβολιαστούν έως τον Φεβρουάριο στο πρώτο στάδιο. Στη δεύτερη φάση, αυτοί που βρίσκονται στην επικίνδυνη ομάδα θα εμβολιαστούν από τον Φεβρουάριο έως την άνοιξη.

Στο τρίτο και τελευταίο στάδιο, το υπόλοιπο μέρος του πληθυσμού θα εμβολιαστεί μετά την άνοιξη. Η κυβέρνηση στοχεύει στον εμβολιασμό 15 εκατομμυρίων ανθρώπων μέχρι το καλοκαίρι.

Άλλα παγκόσμια νέα

.Source