Τα πρώτα εμβόλια στην Κύπρο. Μεγάλη εταιρεία μεταφορών. Δείτε φωτογραφίες

Τα πρώτα εμβόλια της Pfizer / BioNTech φτάνουν στην Κύπρο – Η αστυνομία κινείται υπό βαριά προστασία – Οι εμβολιασμοί ξεκινούν αύριο, Κυριακή – Δείτε φωτογραφίες των φορτηγών που μεταφέρονται σε αποθήκη

Η πρώτη παρτίδα εμβολίων Pfizer / BioNTech βρίσκεται στην Κύπρο σήμερα το απόγευμα.

Τα πρώτα εμβόλια δόθηκαν στη Στέλλα Κυριακίδου, Ευρωπαϊκή Επίτροπο Υγείας και στον Κωνσταντίνο Ιωάννου, Υπουργό Υγείας.

Το φορτίο στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ένα συγκεκριμένο μέρος με ψυκτικό φορτηγό υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Υπάρχουν δύο ψυγεία βαθιάς ψύξης στην Κύπρο από το περασμένο Σάββατο, το καθένα κοστίζει 15.000 ευρώ, όπου τα εμβόλια Pfizer / BionTech θα αποθηκευτούν στους -75 βαθμούς Κελσίου.

Η όλη διαδικασία, από την παραλαβή της πρώτης παρτίδας εμβολίων έως τη μεταφορά τους, παρακολουθείται από την αστυνομία, η οποία έχει αναπτύξει μια ειδική επιχείρηση για να εξασφαλίσει ότι όλα πάνε καλά.

Δείτε φωτογραφίες από την άφιξη της παρτίδας εμβολίου.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί

Οι πρώτοι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν αύριο, Κυριακή. Στην Κύπρο, οι πρώτοι αποδέκτες του εμβολίου θα είναι οι κάτοικοι γηροκομείων και οι επαγγελματίες υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς Coronavirus.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί θα δοθούν σε κατοίκους γηροκομείου (γηροκομείο Λευκωσίας), καθώς και σε γιατρό νοσοκομείου αναφοράς ή νοσοκόμα. Συγκεκριμένα, ο εμβολιασμός στο γηροκομείο θα πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί και στις 11 στο εμβολιασμό στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με τις δημοσιευμένες πληροφορίες Cyprus Times:Υπάρχει πολύ ενδιαφέρον για τους εμβολιασμούς για γιατρούς και νοσηλευτές, κάτι που είναι πολύ ενθαρρυντικό.

Υπάρχουν συζητήσεις ότι οι κινητές μονάδες εμβολίων πρέπει να λειτουργούν σε όλες τις πόλεις, να καλύπτουν απομακρυσμένες κοινότητες, να βοηθούν τους κατοίκους, ιδίως τους ηλικιωμένους, και εκείνους που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία εμβολιασμού.

Σχεδίαση:

Η κανονική ροή εμβολίων στην Κύπρο αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο, αλλά οι ποσότητες θα είναι χαμηλότερες από το αναμενόμενο. Σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται ότι το πρώτο τρίμηνο στην Κύπρο θα εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες άνω των 75 χιλιάδων, που εκτιμάται σε 50 χιλιάδες. Η ανάπτυξη του προγράμματος εμβολιασμού θα ενημερώνεται συνεχώς, ανάλογα με τις ποσότητες που αποστέλλονται από τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Source