Τα πρώτα εμβόλια Kovid-19 έγιναν στη Γαλλία

πανό99

ΓαλλίαΟ πρώτος νέος τύπος κοραναϊού στην Τουρκία (Kovid-19) εμβόλιο, κεφάλαιο Παρίσι Έγινε σε δύο άτομα σε ένα κοντινό νοσοκομείο.

19 χιλιάδες 500 δόσεις στη χώρα χθες Pfizer-BioNTech Κοντά στο Παρίσι μετά την άφιξη του εμβολίου Περιοχή Sevranπου βρίσκεται στην Νοσοκομείο Rene-MuretΤο πρώτο εμβόλιο Kovid-19 δόθηκε σε μια 78χρονη γυναίκα και 65χρονο γιατρό στην Τουρκία.

Σήμερα, περίπου 20 άτομα θα εμβολιαστούν στη Σεβράν και στην πόλη Ντιζόν της χώρας. Οι ηλικιωμένοι και οι επαγγελματίες υγείας θα εμβολιαστούν σε 23 νοσοκομεία στις πόλεις του Παρισιού, της Λυών, της Λιλ και της Τουρ την επόμενη εβδομάδα.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν δήλωσε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι το εμβόλιο είναι το «νέο όπλο» κατά του Kovid-19.

πανό134

Δηλώνοντας ότι ο εμβολιασμός ξεκίνησε σήμερα στη Γαλλία και την Ευρώπη, ο Macron σημείωσε ότι δίνεται προτεραιότητα στους ηλικιωμένους και στους επαγγελματίες υγείας στα γηροκομεία.

Ο Macron κοινοποίησε τις πληροφορίες ότι το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό.

Στο πλαίσιο της κυβερνητικής στρατηγικής εμβολιασμού, οι ηλικιωμένοι και οι επαγγελματίες υγείας θα εμβολιαστούν έως τον Φεβρουάριο στο πρώτο στάδιο. Στη δεύτερη φάση, αυτοί που βρίσκονται στην επικίνδυνη ομάδα θα εμβολιαστούν από τον Φεβρουάριο έως την άνοιξη.

Στο τρίτο και τελευταίο στάδιο, το υπόλοιπο μέρος του πληθυσμού θα εμβολιαστεί μετά την άνοιξη. Η κυβέρνηση στοχεύει στον εμβολιασμό 15 εκατομμυρίων ανθρώπων μέχρι το καλοκαίρι.

.Source