Τα ραντεβού για τον εμβολιασμό έχουν λήξει σε όλες τις περιοχές εκτός από την Αμμόχωστο

Τα ραντεβού για τον εμβολιασμό σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο έχουν λήξει.

Σύμφωνα με τη Μαργαρίτα Κυριακού, εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, κατά τη διάρκεια της εκπομπής ANT1 “Mera Mesimer”, τα ραντεβού είναι διαθέσιμα μόνο δωρεάν στην Αμμόχωστο.

Επομένως, είναι θέμα ωρών πριν τελειώσουν τα υπόλοιπα διαθέσιμα ραντεβού, λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η ηλεκτρονική πύλη εμβολιασμού άνοιξε ξανά για διαδικτυακές προβολές για άτομα άνω των 80 ετών. Άλλα 3.960 ραντεβού εμβολιασμού COVID-19 θα είναι διαθέσιμα στους πολίτες στη δεύτερη φάση του Έργου V ξεκινώντας σήμερα. Τα ραντεβού αναφέρονται στους εμβολιασμούς, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν τις εβδομάδες 18-22 Ιανουαρίου 2021 Ιανουαρίου.

Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με βάση το σχέδιο εμβολίων անյութ διαθεσιμότητα εμβολίων, καθώς η στρατηγική του Υπουργείου Υγείας επικεντρώνεται στην άμεση χορήγηση διαθέσιμων εμβολίων.

Αναφέρεται ότι από την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού το 2020. Από τις 27 Δεκεμβρίου, έχουν δοθεί συνολικά 6.035 εμβολιασμοί, με προγραμματισμένα ραντεβού για τη δεύτερη δόση.

Σε μια εποχή που το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να αντιμετωπίσει την αυξημένη νοσηλεία των ασθενών με COVID-19, η προτεραιότητα, αφενός, είναι η προστασία ευάλωτων ομάδων և, κατά συνέπεια, η μείωση της εισαγωγής ασθενών COVID-19 σε νοσοκομεία on, από την άλλη πλευρά, η προστασία του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης և ομαλά. , με σταδιακή κάλυψη τόσο των επαγγελματιών υγείας του ΟΚΥΠΥ όσο και του πρώτου επιπέδου.

Το γεγονός ότι οι ευάλωτες ομάδες ήταν στην πρώτη λίστα των σχεδίων εμβολιασμού λόγω της έντονης επιθυμίας του κυπριακού κοινού να εμβολιαστεί ενισχύει περαιτέρω την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης στην υγεία.

Οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται από 11 ομάδες επαγγελματιών υγείας σε οκτώ κέντρα εμβολιασμών σε όλη την Κύπρο. Συγκεκριμένα, παρέχονται εμβολιασμοί στα Κέντρα Εμβολίων για Λευκωσία, Κέντρα Υγείας Λάτσιο-Παλιό Νοσοκομείο, Λεμεσό, Παλιό Νοσοκομείο Λεμεσού, Νοσοκομείο Τροόδους, Λάρνακα, Αάρνα, Λάρνακα, Νοσοκομείο Πόλης και Πάφος, Γενικό Νοσοκομείο Πάφου. στο νοσοκομείο.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνήσουν με τα ακόλουθα τηλεφωνικά κέντρα σχετικά με τη βοήθεια των πολιτών στην οργάνωση ραντεβού, ως εξής:

-17000 – Για τεχνικές πληροφορίες κατά το ραντεβού από το Gesy Portal.

-1474 – ορίστε μια συμφωνία εάν, παρά τα παραπάνω, ο πολίτης εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες

Αναφέρεται επίσης ότι η πύλη εμβολιασμού σας επιτρέπει να κλείσετε ραντεβού από προσωπικούς γιατρούς.

Source