Τα Σαουδάραβα F-15 έρχονται στην Κρήτη ενάντια στην Τουρκία

Ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Selman, πολλές παραγγελίες αεριωθούμενων αεροσκαφών F-15 προς την αεροπορική βάση στην Κρήτη Νερό ισχυρίστηκαν ότι για να εκφοβίσουν την Τουρκία.

Αυξανόμενη ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο ελληνικόςδιατηρεί την πρόοδο της πρόκλησης κατά της Τουρκίας. Ελληνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μετά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), την Αίγυπτο, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, η Σαουδική Αραβία θα συμμετάσχει επίσης στο παιχνίδι.

Πολιτική και κολλημένη οικονομικά στην Ελλάδα και την Κύπρο, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, τα τελευταία τεταμένα νερά ξεκίνησαν αρκετές ασκήσεις με τους συμμάχους τους εναντίον της Τουρκίας.

ΤΡΙΤΟΣ ΜΕΓΑΛΥΤΟΣ ΣΤΟΛΟΣ

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι τα αεριωθούμενα αεροσκάφη F-15, τα οποία θα προσγειωθούν στην Κρήτη κατόπιν εντολής του Στέμματος της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman, θα συμμετάσχουν στην άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο μαζί με ελληνικά πολεμικά αεροπλάνα.

Αναφέρθηκε επίσης ότι τα αεροσκάφη που θα σταλεί η Σαουδική Αραβία, η οποία διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο F-15 στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, θα χρησιμοποιηθούν επίσης από Έλληνες πιλότους. Η Αίγυπτος, η Ελλάδα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Γαλλία και η Νότια Κύπρος ξεκίνησαν κοινή αεροπορική και θαλάσσια άσκηση στις ακτές της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου μεταξύ 30 Νοεμβρίου και 6 Δεκεμβρίου.

Πηγή: KRT

Source