Τα συμπτώματα του κοροναϊού έχουν ανακοινωθεί! Έλλειψη όρεξης, ναυτία, έμετος …

Εμπειρογνώμονες από την κλινική Mayo στις ΗΠΑ εξήγησαν τα συμπτώματα που προηγήθηκαν της αναπνευστικής δυσχέρειας που προκλήθηκε από τον κοροναϊό (Covid-19). Σύμφωνα με τις ειδήσεις στην Daily Express, η ναυτία είναι ένα μη ειδικό σύμπτωμα επειδή μπορεί να έχει πολλές πιθανές αιτίες. Λοιπόν, μπορεί η ναυτία να είναι σύμπτωμα κοροναϊού;

“ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ”

Οι γαστρεντερικές λοιμώξεις και η τροφική δηλητηρίαση εξηγούνται ως οι δύο πιο συχνές αιτίες οξείας ναυτίας, λένε οι ειδικοί. Αναφέρεται ότι αυτός ο τύπος ναυτίας συνήθως συνοδεύεται από διάρροια και έμετο.

Η ναυτία δεν είναι ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα του Covid-19, αλλά έχει αναφερθεί σε πολλές περιπτώσεις. Σύμφωνα με την κλινική Mayo, το «Covid-19 μπορεί να προκαλέσει ήπια γαστρεντερικά συμπτώματα όπως ανορεξία, ναυτία, έμετο και διάρροια και αυτά τα συμπτώματα μπορούν να διαρκέσουν μόνο για μια ημέρα. Ορισμένα άτομα με Covid-19 έχουν διάρροια και ναυτία πριν εμφανιστούν πυρετός και αναπνευστικά συμπτώματα.

Σε μια μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, εξετάστηκαν τα ιατρικά αρχεία 116 ατόμων που είχαν θετικά αποτελέσματα για το Covid-19 Αναφέρθηκε ότι περίπου το ένα τρίτο των ατόμων με Covid-19 εμφάνισαν πεπτικά συμπτώματα όπως ναυτία, ανορεξία, έμετο ή διάρροια.

Οι ειδικοί δήλωσαν ότι είναι απαραίτητο να είστε προσεκτικοί σχετικά με τα συμπτώματα, αλλά δήλωσαν ότι όσοι έχουν μόνο ένα σύμπτωμα ναυτίας είναι πολύ απίθανο να έχουν κοροναϊό.

.Source