Τα συνδικάτα απασχολούν 156 νοσοκόμες επιπλέον 43 νοσηλευτές που απασχολούνται.

Τρία συνδικάτα που οργανώθηκαν στον τομέα της υγείας έκαναν δράση και μια δήλωση τύπου μπροστά στο Πανδημικό Νοσοκομείο με το επιχείρημα ότι η πρόσληψη νοσηλευτών που είχαν γίνει και υποσχέθηκε να γίνει ήταν ανεπαρκής.

Η ένωση δημοσίων υπαλλήλων της Κύπρου (KAMUSEN), η ένωση νοσοκόμων και μαιών (KTHES) και η ένωση δημόσιων υπαλλήλων της Κύπρου (KTAMS) διοργάνωσαν μια δράση μπροστά από το πανδημικό νοσοκομείο με την αιτιολογία ότι εκτός από την 43 απασχόληση νοσοκόμων, 57 ακόμη νοσοκόμες δεν θα να εξαλειφθεί. Τα συνδικάτα απαίτησαν την απασχόληση και των 199 νοσοκόμων που πέρασαν στις εξετάσεις νοσηλευτικής.

ΕΝΑ ΜΑΥΡΙΣΜΑ

Ο πρόεδρος και ορισμένοι ανώτεροι εκπρόσωποι των συνδικάτων συμμετείχαν στη δράση. Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος του Kamu-Sen Metin Atan κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ευαισθησία» και «ανικανότητα» σχετικά με την ανάγκη για νοσοκόμα.

Δηλώνοντας ότι η επιβάρυνση των νοσοκόμων αυξήθηκε με την αύξηση των περιπτώσεων, ο Atan είπε ότι η απασχόληση νοσοκόμων (100 νοσοκόμες) δεν θα είναι αρκετή και ότι πρέπει να απασχοληθούν και οι 199 νοσοκόμες που έχουν επιτυχία στις εξετάσεις που λαμβάνουν.

Ο Atan δήλωσε ότι η υπηρεσία μητρότητας του νοσοκομείου σε άλλη περιοχή έκλεισε και έπρεπε να προσελκύσει νοσοκόμες σε νοσοκομεία όπου υποβλήθηκαν σε θεραπεία ασθενείς Covid-19.

Ο Atan σημείωσε επίσης ότι οι νοσοκόμες έπρεπε να παρακολουθούν για 14 ώρες και δεν ήταν δυνατόν να περιμένουμε παραγωγικότητα από νοσοκόμες που ήταν σε υπηρεσία για 14 ώρες την επόμενη μέρα.

ÖZGÖÇMEN

Ο Πρόεδρος του KTHES İbrahim Özgöçmen δήλωσε ότι η απασχόληση νοσοκόμων (43 + 57 νοσοκόμες) είναι ανεπαρκής και ότι και οι 199 νοσοκόμες πρέπει να συμπεριληφθούν στο σύστημα.

Επισημαίνοντας την αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων και τον υψηλότερο κίνδυνο μετάδοσης του μεταλλαγμένου ιού, ο Özgöçmen δήλωσε ότι έπρεπε να προσελκύσει προσωπικό από άλλα νοσοκομεία και αυτή τη φορά, τα πράγματα διακόπηκαν.

Δηλώνοντας ότι το Υπουργείο Υγείας πρέπει να καταλήξει στο τραπέζι για θέματα απασχόλησης, ο Özgöçmen είπε, “Δεν μπορούμε να φτάσουμε πουθενά με αυτές τις συνθήκες εργασίας”.

BENGİHAN

Ο Πρόεδρος της KTAMS Güven Bengihan, αναφερόμενος στην αιτιολόγηση της οικονομικής κατάστασης για την απασχόληση νοσοκόμων, δήλωσε ότι η υγεία δεν μπορεί να ανακτηθεί, αλλά μπορούν να επιλυθούν οικονομικά προβλήματα.

Έρσιν ΤατάρΟ Bengihan ισχυρίστηκε ότι κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογικών διαδικασιών, η αρχή απασχόλησης χρησιμοποιήθηκε για την πρόσληψη εποχιακών εργαζομένων και συμβασιούχων εργαζομένων, και σήμερα, προτάθηκαν οικονομικά μέτρα ενάντια στη ζήτηση απασχόλησης και των 199 νοσοκόμων.

Ο Bengihan κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για την αυξημένη μόλυνση, υποστηρίζοντας ότι η αιτία της αύξησης ήταν οι οργανώσεις που πιέζουν για μη καραντίνα εισόδους και η κυβέρνηση ακούει τις πιέσεις αυτών των οργανώσεων.

Εξηγώντας ότι ο Τατάρ υποσχέθηκε να πληρώσει τις επιπλέον βάρδιες νοσοκόμων, να χρησιμοποιήσει τα συσσωρευμένα φύλλα τους και να μην κάψει τα συσσωρευμένα φύλλα, ο Μπενχχάν είπε ότι κατά την περίοδο του πρωθυπουργού του, δεν πίστευε ότι οι κυβερνητικές αρχές είχαν το δικαίωμα να λύσουν τα προβλήματα στην υγεία.

Ο Bengihan είπε ότι ενώ μια νοσοκόμα πρέπει να φροντίζει κάθε ασθενή σε εντατική θεραπεία, σήμερα μια νοσοκόμα πρέπει να φροντίζει κάθε τρεις ασθενείς σε εντατική θεραπεία. Εξήγησε ότι πρέπει να υπάρχει μια νοσοκόμα για κάθε πέντε ασθενείς στους θαλάμους και σήμερα υπάρχει μια νοσοκόμα για κάθε 15 ασθενείς.

Όσον αφορά την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών ότι 57 νοσοκόμες θα μπορούσαν να απασχοληθούν επιπλέον των 43 νοσοκόμων που απασχολούνται, η Bengihan είπε ότι δεν υπήρξε διαβούλευση με τα συνδικάτα σχετικά με το πώς θα γίνει αυτό και ότι περίμεναν να προσκληθούν στη συνάντηση ως συνδικάτα .

“Θα κάψουμε τα πλοία”, δήλωσε ο Μπενχχάν, προειδοποιώντας ότι θα αναλάβουν δράση εάν δεν ληφθούν μέτρα σχετικά με την απασχόληση.

Ο Bengihan επεσήμανε ότι οι ενέργειές τους δεν θα γίνουν σε κέντρα πανδημίας, αλλά σε άλλα τμήματα όπου είναι οργανωμένα τα συνδικάτα.

Υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα εμβολιασμού, ο Bengihan επέκρινε επίσης την αστυνομία και τα μέλη του Τύπου ότι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη.

.Source