Τα σχέδια για το νέο άνοιγμα των αεροδρομίων προχωρούν

Μιλώντας στον Φιλελεύθερο, ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, δήλωσε ότι παρόλο που το 2021 μπορεί να μην έχει ξεκινήσει καλά για τα αεροδρόμια της χώρας, καθώς οι αφίξεις τον Ιανουάριο μειώθηκαν κατά 90,5% σε σύγκριση με το 2020, οι προοπτικές για βελτίωση της κατάστασης παραμένουν ενθαρρυντικές.

Ο Υπουργός είπε ότι ο προγραμματισμός για την εφαρμογή, από την 1η Μαρτίου, του Σχεδίου Δράσης για τη σταδιακή επανέναρξη των πτήσεων και το άνοιγμα των αεροδρομίων, δεν θα αντιστραφεί.

Υπενθύμισε ότι σύμφωνα με το τροποποιημένο σχέδιο, δεν θα υπάρξει καραντίνα για 56 χώρες, ανεξάρτητα από την κατηγορία. Πρόσθεσε ότι η κατηγοριοποίηση των χωρών (A, B, C) θα βασίζεται στο εξής με βάση την εβδομαδιαία έκθεση / αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και το Υπουργείο Υγείας θα αξιολογήσει μόνο χώρες στις οποίες δεν υπάρχει αξιολόγηση από το ECDC.

Επιπλέον, από την 1η Μαρτίου, θα υπάρξει μια άλλη, μια τέταρτη κατηγορία, στην οποία θα εφαρμοστούν μέτρα αυτο-απομόνωσης / καραντίνας.

Ο Γιάννης Καρούσος διευκρίνισε ότι όσον αφορά την κόκκινη κατηγορία, οι επιβάτες θα κληθούν να κάνουν διπλή δοκιμή PCR, μία πριν και μία μετά την άφιξή τους.

Τέλος, αποκάλυψε ότι σύντομα αναμένεται να ενεργοποιηθεί μια νέα εταιρεία για πτήσεις από Κύπρο προς Ελλάδα, μια εξέλιξη που αναμένεται να αυξήσει τον ανταγωνισμό.

Source