Τα σχολεία ανατράπηκαν λόγω αυξανόμενων περιπτώσεων στη Νότια Κύπρο

Αναφέρθηκε ότι η αύξηση των περιπτώσεων που παρατηρήθηκαν σε σχολεία της Νότιας Κύπρου έφερε πρόσφατα πανικό, σύγχυση και διαμάχες.
Η εφημερίδα Alithia “Τα σχολεία έχουν ανατραπεί!” Σημείωσε ότι από τη μία πλευρά, ο ιός εξαπλώθηκε ραγδαία στην κοινωνία, από την άλλη πλευρά, η έλλειψη δασκάλων και μαθητών σε μεγάλο αριθμό λόγω της θετικής τους σχέσης ή της σχέσης επαφής τους κατέστησε δύσκολη την κανονική λειτουργία των σχολείων.
Η εφημερίδα, η οποία έγραψε ότι το ελληνικό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι υπήρξαν σοβαρές αλλαγές στο πρωτόκολλο σχετικά με την παρακολούθηση επαφών κρουσμάτων στα σχολεία χθες το πρωί, προκειμένου να περιοριστεί η πιθανότητα εξάπλωσης του ιού στα σχολεία και την κοινωνία, αυτή η κατάσταση ικανοποίησε τους εκπαιδευτικούς .
Το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας και οι οικογένειες δεν ήταν ικανοποιημένοι με αυτήν την κατάσταση, ανέφερε η εφημερίδα, και το Υπουργείο Παιδείας και οικογένειες πίστευαν ότι αυτό το πρωτόκολλο δεν ήταν εφαρμόσιμο σε πρακτικούς όρους και θα προκαλούσε την αναστολή μαθημάτων σε πολλά σχολεία.
Η εφημερίδα πρόσθεσε ότι το ζήτημα αναμένεται να διευκρινιστεί στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης του Έλληνα Υπουργού Παιδείας Πρόδρομου Πρόδρομ με τον πρόεδρο της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας.
Από την άλλη πλευρά, στις ειδήσεις στην εφημερίδα Φιλελεύθερος, αναφέρθηκε ότι αλυσίδες περιπτώσεων καταγράφηκαν σε νηπιαγωγεία και νηπιαγωγεία σε όλες τις περιοχές της Νότιας Κύπρου και σε ορισμένες περιπτώσεις, ο ιός εξαπλώθηκε ως αποτέλεσμα της μη ενημέρωσης των οικογενειών για θετικά κρούσματα.

ΣΥΝΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΣΤΡΑΖΕΝΕΚΑ ΕΜΒΟΛΙΟ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΥΠΡΟ
Από την άλλη πλευρά, η εφημερίδα, η οποία έγραψε ότι υπάρχει μεγάλη σύγχυση σε όλο τον κόσμο σχετικά με το εάν το εμβόλιο Astrazeneca είναι ασφαλές, σημείωσε ότι παρά τη δήλωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων EMA ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές, ορισμένες χώρες ανέστειλαν τον εμβολιασμό, ενώ άλλες να συνεχίσει.

Η εφημερίδα, η οποία αναφέρει ότι ο εμβολιασμός Astrazeneca συνεχίζεται χωρίς περιορισμούς ηλικίας στη Νότια Κύπρο, ανέφερε ότι υπήρχαν χθες περίπου 8 χιλιάδες εμβόλια Astrazeneca για τον εμβολιασμό ατόμων ηλικίας 61 ετών και άνω, και ότι πραγματοποιήθηκαν 2 χιλιάδες 200 ραντεβού εντός δύο ωρών.
Η εφημερίδα, η οποία μέχρι στιγμής ανέφερε ότι 122 άτομα στη Νότια Κύπρο έχουν αναφέρει ανεπιθύμητες ενέργειες μετά το εμβόλιο κορώνας, έχουν αναφερθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, από την άλλη πλευρά, η πλειονότητα των περιπτώσεων με ανεπιθύμητες ενέργειες σχετίζονται με Εμβόλιο Pfizer.
Η Διευθύντρια του Τμήματος Ελληνικών Φαρμακευτικών Υπηρεσιών Έλενα Παναγιωτοπούλου πρόσθεσε ότι περισσότερα από 99 χιλιάδες άτομα στη Νότια Κύπρο εμβολιάστηκαν με Pfizer, περίπου 50 χιλιάδες άτομα με Astrazeneca και τα υπόλοιπα με εμβόλιο Moderna.
Ο Φιλελεύθερος, από την άλλη πλευρά, έγραψε στο άρθρο του με τίτλο «Κύπριοι που γυρίζουν την πλάτη τους στο Astrazeneca» ότι οι Ελληνοκύπριοι έδειξαν την απροθυμία τους να εμβολιαστούν με το εμβόλιο Astrazeneca στην πράξη χθες και ότι χιλιάδες ραντεβού εμβολιασμού παρέμειναν κενές μέχρι το μεσημέρι.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 91 ΕΤΩΝ ΜΕ ΔΥΟ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΕΜΒΑΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΖΩΗ
Η εφημερίδα Alithia, η οποία έγραψε ότι 622 νέες περιπτώσεις Covid-19 εντοπίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στη Νότια Κύπρο και δύο ακόμη άνθρωποι πέθαναν από τον ιό της κορώνας, δήλωσε ότι η 91χρονη γυναίκα που έχασε τη ζωή της είχε επίσης δύο δόσεις εμβόλιο.
Η εφημερίδα πρόσθεσε ότι το άλλο άτομο που πέθανε ήταν μια γυναίκα 44 ετών, είχε άλλες ασθένειες και δεν είχε ιστορικό εμβολιασμού.

ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ
Σε μια άλλη έκθεση, η εφημερίδα έγραψε ότι η πανδημία προκάλεσε αύξηση των τιμών των τροφίμων και των ειδών ένδυσης στη Νότια Κύπρο και μείωση των τιμών των καυσίμων, της ηλεκτρικής ενέργειας και των υπηρεσιών Διαδικτύου.

.Source