Τα ταξίδια του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Πομπέο ακυρώθηκαν

πανό99

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι όλα τα ταξίδια αυτήν την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου του ευρωπαϊκού ταξιδιού του υπουργού Εξωτερικών Mike Pompeo, ακυρώθηκαν λόγω της διαδικασίας μετάβασης του εκλεγμένου Προέδρου Joe Biden.

Ενώ έχουν απομείνει ημέρες για τον εκλεγμένο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αναλάβει τα καθήκοντά του στις ΗΠΑ, μια δήλωση σχετικά με τη μεταβατική περίοδο προήλθε από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Σε γραπτή δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών, ανακοινώθηκε ότι λόγω της διαδικασίας μετάβασης του Μπάιντεν, όλα τα ταξίδια για αυτήν την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου του ευρωπαϊκού ταξιδιού του υπουργού Εξωτερικών Mike Pompeo, ακυρώθηκαν. Στη δήλωση, «Είμαστε απόλυτα δεσμευμένοι να ολοκληρώσουμε μια ομαλή και απλοποιημένη μετάβαση που θα ολοκληρωθεί τις επόμενες 8 ημέρες. Η ομάδα τόσο του Υπουργείου όσο και του μελλοντικού Προέδρου έχει δεσμευτεί πλήρως για αυτό το σκοπό για αρκετές εβδομάδες. Είμαστε ευχαριστημένοι με το επίπεδο συνεργασίας και επαγγελματισμού που εκτίθεται. Περιμένουμε ένα σχέδιο από την εισερχόμενη διοίκηση που θα καθορίζει τη σταδιοδρομία των νέων αξιωματούχων που θα παραμείνουν σε θέσεις ευθύνης έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης της Γερουσίας. Ως αποτέλεσμα, ακυρώνουμε όλα τα ταξίδια που έχουν προγραμματιστεί αυτήν την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου του ταξιδιού του Υπουργού στην Ευρώπη ».

Από την άλλη πλευρά, στη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών, ανακοινώθηκε ότι ο Πομπέο θα επισκεφθεί την πρωτεύουσα του Βελγίου, τις Βρυξέλλες στις 13-14 Ιανουαρίου. Αναφέρθηκε ότι ο Πομπέο θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Τζένς Στόλτενμπεργκ και τον Βέλγο Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Γουίλμς στις Βρυξέλλες.


Ενημερώθηκε στις: 12 Ιανουαρίου 2021, 22:40

Source