Τα Τατάρ γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης όλων των καλλιτεχνών

Ο Πρόεδρος Ersin Tatar γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης όλων των καλλιτεχνών στη διαδικτυακή συνάντηση με την Επιτροπή Πολιτισμού και Τέχνης της Προεδρίας με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τέχνης.

Ο Πρόεδρος Ersin Tatar συγχαίρει την Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης των καλλιτεχνών μας, οι οποίοι εκπροσωπούν επιτυχώς τη χώρα μας σε όλους τους καλλιτεχνικούς τομείς, δηλώνοντας ότι ο αγώνας, ο οποίος διεξάγεται σε αυτές τις χώρες για χιλιάδες χρόνια ως θεματοφύλακες του πολιτισμού από το παρελθόν, είναι υπεύθυνος για τη μεταφορά, προώθηση και προστασία της υπάρχουσας πολιτιστικής κληρονομιάς. Τονίζοντας τη σημασία της προστασίας, της διατήρησης και της μεταφοράς των έργων που άφησαν οι άνθρωποι που ζούσαν σε αυτές τις χώρες πριν από αιώνες στις μελλοντικές γενιές, ο Πρόεδρος Ersin Tatar τόνισε τη σημασία της προστασίας, ανταμοιβής και ενθάρρυνσης των έργων των ταλαντούχων και πολύτιμων καλλιτεχνών μας και της συμβολής τους στη συνέχιση της κουλτούρας, τόσο μέσω δημοσιεύσεων όσο και διαφόρων προγραμμάτων, επεσήμανε ότι πρέπει να δοθεί κάθε είδους υποστήριξη προκειμένου να προωθηθούν οι μελέτες.

Επισημαίνοντας ότι ο Τουρκοκύπριος λαός είναι λαός με πολιτιστικό πλούτο, ο Πρόεδρος Ερσίν Τατάρ είπε ότι ο πολιτισμός και η τέχνη. Δήλωσε ότι είναι μια εκδήλωση συμβατή με πίστη, δέσμευση, επιμέλεια, ενθουσιασμό και αγάπη για τη χώρα.

Στη συνάντηση, ο Πρόεδρος Τατάρ, ο οποίος έλαβε πληροφορίες για το έργο της Επιτροπής Πολιτισμού και Τεχνών, επέστησε επίσης την προσοχή στη συμβολή των καλλιτεχνών μας που ζουν στο εξωτερικό, οι οποίοι αποτελούν μέρος του πολιτισμού μας, στην προώθηση της χώρας.

Στην ηλεκτρονική συνάντηση παρακολούθησαν ο Επικεφαλής Σύμβουλος της Προεδρίας και Τεχνικές Επιτροπές Ανώτερος Συντονιστής Καθ. Δρ. Tülen Saner, Μέλη της Επιτροπής, Αναπλ. Δρ. Serkan İlseven, καθηγητής Δρ. Συμμετείχαν οι Oğuz Karakartal, Laden İnce, Bülent Günkut, Abdullah Öztoprak και Doruk Hastunç.

.Source