Τα τατουάζ “πρόδωσαν” τον δολοφόνο ενώ έκοβε ελιές στην Κρήτη

Ένας από τους κατοίκους της Μεσαράς περιήγησε στο Διαδίκτυο και κατά λάθος εμφανίστηκε στην ανάρτηση του ΕΛΑΣ για τους καταζητούμενους Σύριους. Η παρατήρησή του τον “πήρε” σε έναν Σύριο εργάτη που μόλις είχε προσληφθεί για να συγκομίσει ελιές – Πώς επιβεβαίωσε την υποψία του για τη Μεσαρά;

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Τα τατουάζ δράκων και σκορπιών στα δεξιά του 27χρονου Κύρου, που ήθελε για τη δολοφονία του σχεδιαστή μόδας Νίκος Ακ Ακανικανάς στη Χαλκίδα, έχουν τραβήξει την προσοχή των ντόπιων στην περιοχή της Μεσαράς, οι οποίοι διέταξαν το ξένο προσωπικό να πάρει τις ελιές τους.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Cretalive.gr, ταξίδευε με το κινητό του τηλέφωνο σε κάποιο σημείο, όταν έπεσε κατά λάθος στο ταχυδρομείο της αστυνομίας mail ELAS, δημοσιεύοντας τις λεπτομέρειες δύο καταζητούμενων Σύρων που σκότωσαν τον επιχειρηματία μέσα στο σπίτι του στις 12 Νοεμβρίου. : , Στη Χαλκίδα. Ο ατυχής σχεδιαστής βρέθηκε δεμένος σε μια καρέκλα ενώ πνίγηκε μέχρι το θάνατό του.

Η παρατήρηση του ιδιοκτήτη του ελαιώνα είναι πραγματικά εντυπωσιακή, ο οποίος ανακάλυψε ότι το άτομο που ήθελε στη φωτογραφία μοιάζει τρομερά σαν έναν από τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο. Τα τυπικά τατουάζ στο χέρι του ήταν αδιαμφισβήτητα έγγραφα. Ο ένας κοιτούσε τον ξένο μπροστά του, ο άλλος κοιτούσε το κινητό του, δεν μπορούσε να πιστέψει τα μάτια του.

Κατά πάσα πιθανότητα, η παραμικρή υποψία του «διαλύθηκε» με επιβεβαίωση από άλλη «πηγή» που τον διαβεβαίωσε ότι ήταν πράγματι ο άνθρωπος που υποψιάστηκε. Έτσι αποφάσισε να αναθέσει αυτές τις πληροφορίες στη διοίκηση της TAE Messara.

Διοικητής ΤΑΕ Μεσαράς և Αναπληρωτής Διοικητής (όπως αναφέρεται στη σχετική δήλωση του Συνδέσμου Ειδικών Φρουρών Κρήτης) βάσει των πληροφοριών που παρείχαν οι ντόπιοι, χωρίς καθυστέρηση, αν και ήταν σε διάλειμμα, αποφάσισε να πάει στην περιοχή όπου είχε προγραμματιστεί η έρευνα.

Η ροή των γεγονότων δείχνει ότι όλα λειτουργούσαν με απόλυτη συμφωνία, την κατάλληλη στιγμή, όλα συνέβαλαν στη σύλληψη της 27χρονης Συρίας Issa Baiman λίγο πριν εξαφανιστεί από την περιοχή της Μεσαράς.

Ο καταζητούμενος αλλοδαπός τώρα συνειδητοποίησε ότι το πρόσωπό του κυκλοφορεί παντού στο Διαδίκτυο, ώστε να μπορούν να το βρουν ανά πάσα στιγμή. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι αστυνομικοί έλεγξαν το κινητό του και διαπίστωσαν ότι είχε επίσης πρόσβαση στον ιστότοπο της αστυνομίας, οπότε τώρα συνειδητοποίησε ότι ήθελε.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σχεδίασε να εγκαταλείψει την περιοχή Vagionia στο Mores KTEL για να εγκαταλείψει την περιοχή το συντομότερο δυνατό. Όταν εντοπίστηκε από δύο αξιωματικούς της TAE Messara, έκανε ωτοστόπ στο δρόμο με έναν άλλο ξένο.

Η σύλληψή του ήταν αποτέλεσμα περιστάσεων, πληροφοριών, χρονισμού, συντονισμού και τύχης. Ο Θεός δεν τον πέταξε απλώς στον “ουρανό” του αυτοκινήτου δύο αξιωματικών που πήγαιναν στην περιοχή για να τον αναζητήσουν.

Ο 27χρονος θα προσαχθεί στη δικαιοσύνη στη Χαλκίδα, όπως φυσικά και ο 46χρονος συμπρόεδρος του που συνελήφθη στις Κάτω Χώρες. Η μεταφορά του αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο το βράδυ. Πιστεύεται ότι έφτασε στην Κρήτη στις 8 Δεκεμβρίου, βάσει ορισμένων εισιτηρίων που βρέθηκαν στην κατοχή του. Φιλοξενήθηκε σε ένα ξένο σπίτι στη Βαγονία, εργαζόμενος με μερική απασχόληση σε ένα λυόσωμα, παρουσιάζοντας ένα διαβατήριο σε έναν ήσυχο άνδρα.

Πηγή: Cretalive.gr

Source