Τα τελευταία 3 χρόνια οι εξαγωγές παλμών πλησίασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην Τουρκία

Ο Abdullah Özdemir, ο οποίος είναι επίσης Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Mersin Commodity Exchange, δήλωσε στον ανταποκριτή της AA ότι η κυβέρνηση και τα σχετικά υπουργεία έχουν παράσχει σημαντική υποστήριξη στους παλμούς τα τελευταία χρόνια.

Σημειώνοντας ότι η υποστήριξη πληρωμής διαφοράς που ξεκίνησε το 2008 για τους σφυγμούς αυξήθηκε στα 50 kurus ανά χιλιόγραμμο μέχρι το 2020, ο Özdemir τόνισε ότι η υποστήριξη ντίζελ και λιπασμάτων, η οποία ξεκίνησε συνολικά 4 λίρες ανά decare το 2005, αυξήθηκε πρόσφατα σε 30 λίρες .

Ozdemir, όσπρια θρεπτικά, δηλώνοντας ότι έχει υψηλή αξία σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. σύστημα ένα χρήσιμο προϊόν “, είπε.

“ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ 125 ΔΟΛΛΑΡΩΝ”

Δηλώνοντας ότι το ενδιαφέρον για τα προϊόντα αυξήθηκε με τις θετικές μελέτες στον τομέα, ο Özdemir εξήγησε ότι πραγματοποίησαν τις περισσότερες εξαγωγές προς το Ιράκ, το Σουδάν και τη Γερμανία και είπε:

“Η χώρα μας έχει γίνει καθαρός εξαγωγέας από άποψη νομισματικής αξίας στο εξωτερικό εμπόριο παλμών τα τελευταία τρία χρόνια. Τα τελευταία 3 χρόνια, η χώρα μας εξήγαγε 973 εκατομμύρια δολάρια παλμών. Οι εισαγωγές παλμών μας την ίδια περίοδο ήταν 848 εκατομμύρια δολάρια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σχηματίστηκε πλεόνασμα εξωτερικού εμπορίου 125 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά σημαντικό. Είναι ένας σημαντικός δείκτης ότι οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν και οι παρεχόμενες υποστηρίξεις άρχισαν να επιτυγχάνουν τους στόχους τους.

Επισημαίνοντας ότι το μοντέλο υποστήριξης που βασίζεται στη λεκάνη θα πρέπει να επανεξεταστεί, ο Özdemir είπε, “Ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας και διαδίδοντας επιτυχημένα πιλοτικά έργα, μπορούμε να διατηρήσουμε την καθαρή θέση εξαγωγέα που έχουμε πιάσει στο παλμό του εξωτερικού εμπορίου.” μίλησε.

.Source