“Τα τουρκικά κυρίαρχα δικαιώματα στο χωριό Pile δεν αρνούνται σε καμία περίπτωση.

Πρωθυπουργός Έρσαν ΣανέρΠήγε στο Beyarmudu και παρακολούθησε τη συνεδρίαση της επιτροπής συντονισμού Pile.

Ο Διοικητής της Επαρχίας Αμμοχώστου Κεμάλ Σέρπαλ, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Αμμοχώστου Αχμέτ Μπέσερλερ, ο Δήμαρχος Μπεϊμέρμου, ο Έλκερ Έντιπ και ο Τούρκος Αρχηγός Πιλ, Βέσελ Γκούντεν και ορισμένοι αξιωματούχοι παρευρέθηκαν επίσης στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις Κοινωνικές Εγκαταστάσεις της Νότιας Μεσαριάς.

Πρωθυπουργός Έρσαν Σανέρέκανε μια δήλωση μετά τη συνάντηση, η οποία έκλεισε στον τύπο.

Δηλώνοντας ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε για τον προσδιορισμό των προβλημάτων της περιοχής και του χωριού Pile, ο Saner είπε ότι σκοπός της ίδρυσης της επιτροπής συντονισμού Pile ήταν να μεταφέρει τα προβλήματα της περιοχής στις αρμόδιες μονάδες της κυβέρνησης μέσω του Prime Υπουργείο.

Επισημαίνοντας ότι μια τέτοια επιτροπή αποτελεί ανεπάρκεια εδώ και πολύ καιρό, ο Saner εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα προβλήματα θα έρθουν στην κυβέρνηση πιο συστηματικά χάρη στην Επιτροπή.

Δηλώνοντας ότι η Επιτροπή ξεκίνησε τις δραστηριότητές της υπό την προεδρία του Υφυπουργού του Πρωθυπουργού Hüseyin Amcaoğlu, ο Saner τόνισε ότι τα προβλήματα της περιοχής, ιδίως του Pile, θα επιλυθούν το συντομότερο δυνατόν.

Λέγοντας ότι “τα τουρκικά δικαιώματα κυριαρχίας στο χωριό Pile δεν μπορούν να αμφισβητηθούν με κανέναν τρόπο”, ο πρωθυπουργός Σάνερ σημείωσε ότι οι κυβερνητικές εγκαταστάσεις θα αναγκαστούν να διασφαλίσουν ότι όλα τα είδη υπηρεσιών είναι πάντα διαθέσιμα εδώ.

.Source