Τα υψηλότερα καθημερινά θύματα στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Απρίλιο

Τα υψηλότερα καθημερινά θύματα στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Απρίλιο

Με το θάνατο 981 ανθρώπων τις τελευταίες 24 ώρες λόγω του κοροναϊού στην Αγγλία, καταγράφηκε ο «υψηλότερος αριθμός καθημερινών θυμάτων από τον Απρίλιο».

Τα υψηλότερα καθημερινά θύματα στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Απρίλιο

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Σύμφωνα με τη δήλωση του Υπουργείου Υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο αριθμός των ημερήσιων περιπτώσεων μειώθηκε κατά περίπου 3 χιλιάδες σε σύγκριση με χθες και αυξήθηκε σε 50 χιλιάδες 23.

Η απώλεια ζωής συνέχισε να αυξάνεται, φθάνοντας το 981, οπότε “ο υψηλότερος αριθμός θανάτων από τις 24 Απριλίου”. Η συνολική απώλεια ζωής αυξήθηκε σε 72 χιλιάδες 548.

Ο βρετανικός τύπος έγραψε ότι μια τέτοια αύξηση των θυμάτων μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι αριθμοί που δεν μπορούσαν να αναφερθούν κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων βρίσκονται τώρα υπό επεξεργασία.

Ο υπουργός Υγείας Matt Hancock, πρωτοεμφανίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο ΚορωνοϊόςΔήλωσε ότι ένας τύπος φήμης που συναντήθηκε γρηγορότερα εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα και οι περιπτώσεις “διπλασιάστηκαν γρήγορα”.

Ο Hancock ανακοίνωσε επίσης ότι αποφασίστηκε να προστεθούν νέοι, όπου επιβλήθηκαν αυστηροί περιορισμοί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Έτσι, περίπου 44 εκατομμύρια άνθρωποι, 78 τοις εκατό του λαού της Αγγλίας, τέθηκαν υπό τους περιορισμούς του «4ου σταδίου», οι οποίοι περιελάμβαναν τα πιο αυστηρά μέτρα στη χώρα.

Οι περιορισμοί του 4ου σταδίου, που θεωρούνται «ανώνυμη καραντίνα», περιλαμβάνουν το κλείσιμο όλων των εμπορικών επιχειρήσεων όπου δεν πωλούνται βασικά προϊόντα, τα εστιατόρια παραδίδουν μόνο πακέτο, δεν είναι σε θέση να ταξιδεύουν μεταξύ πόλεων εκτός εάν είναι απαραίτητο και να παίζουν όλους τους αθλητικούς αγώνες χωρίς θεατές.

Άλλες ειδήσεις στο ΗΒ

.Source