Τελευταία για την παγκόσμια εξάπλωση του κοραναϊού

Καθώς τα περιστατικά κοροναϊού παγκοσμίως ξεπέρασαν τα 82,19 εκατομμύρια και ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 1.796.307 Η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέκρινε κορωνοϊός εμβόλιο που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την AstraZeneca.

Ταυτόχρονα, η Γερμανία αναμένει από την ΕΕ να εγκρίνει γρήγορα το ίδιο εμβόλιο.

Εν τω μεταξύ:

ΕΥΡΩΠΗ

* Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον διέταξε εκατομμύρια ακόμη ανθρώπους να ζήσουν κάτω από τους αυστηρότερους περιορισμούς COVID-19 από την Πέμπτη για να αντιμετωπίσουν μια νέα παραλλαγή του ιού που εξαπλώνεται με «καθαρό ρυθμό» σε ολόκληρη τη χώρα.

* Η Γαλλία δεν σχεδίαζε τοπικά μέτρα κλειδώματος για να περιορίσει τη διάδοση του COVID-19 προς το παρόν, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, αν και εξασθένησε τις ελπίδες για ένα γρήγορο άνοιγμα των πολιτιστικών αξιοθέατων και είπε ότι οι απαγόρευση κυκλοφορίας θα μπορούσαν να ενισχυθούν.

* Ένα νέο στέλεχος του COVID-19 που έφτασε στην Ιρλανδία από το Ηνωμένο Βασίλειο εξαπλώνεται ταχύτερα από τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις της χώρας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μάρτιν.

ΑΜΕΡΙΚΕΣ

* Ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας των ΗΠΑ, Μιτς ΜακΚόνελ, δήλωσε ότι η Γερουσία δεν θα κινηθεί γρήγορα για να εξετάσει ένα νομοσχέδιο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων που θα εγείρει κορωνοϊός πληρωμές αρωγής στους Αμερικανούς από 600 έως 2.000 $.

* Η Βραζιλία θα σταθμίσει σύντομα την έγκριση έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο COVID-19 της AstraZeneca αφού η Βρετανία έδωσε το πράσινο φως, καθώς η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής βιάζεται να καλύψει τα προγράμματα ανοσοποίησης που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή που επλήγη.

* Η ρυθμιστική αρχή της Αργεντινής ενέκρινε το εμβόλιο COVID-19 που αναπτύχθηκε από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για επείγουσα χρήση, ανέφερε η AstraZeneca σε δήλωση.

ΑΣΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ

* Η ρυθμιστική αρχή για τα ναρκωτικά της Ινδίας θα συναντηθεί ξανά την Παρασκευή για να εξετάσει το ενδεχόμενο έγκρισης του εμβολίου AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης για επείγουσα χρήση αφού η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που το έκανε, δήλωσε η κυβέρνηση την Τετάρτη.

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΗ

* Η Ζιμπάμπουε έχει αναβάλει το άνοιγμα των σχολείων που έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα λόγω της αύξησης του κορωνοϊός λοιμώξεις και μια τροπική καταιγίδα που σαρώνει την περιοχή.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ

* Ένα εμβόλιο που αναπτύχθηκε από μια μονάδα της China National Biotec Group (CNBG) είναι 79,34% αποτελεσματικό στην προστασία των ατόμων από το COVID-19 και η εταιρεία έχει υποβάλει αίτηση για κανονιστική έγκριση στην Κίνα για τη γενική δημόσια χρήση της.

* Μια νέα παραλλαγή του μυθιστορήματος κορωνοϊός δεν φαίνεται να προκαλεί σοβαρότερη ασθένεια από άλλες παραλλαγές, σύμφωνα με μια αντίστοιχη μελέτη της Public Health England.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ

* Η Wall Street σημείωσε άνοδο και το δολάριο έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα σε περισσότερα από δύο χρόνια την Τετάρτη, την προτελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης σε ένα αξιοσημείωτο έτος πανδημίας, ύφεσης και ανάκαμψης.

(Reuters)

Source