Τελευταία στιγμή… Κοινή δήλωση του κ. Akar: 1 στρατηγός 35 των αξιωματικών μας θα ξεκινήσουν το καθήκον τους

Υπό την προεδρία της Εθνικής Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αξιολόγησης στο τέλος του έτους με τη συμμετοχή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, Στρατηγού Γιασάρ Γκούλερ, Διοικητών Δύναμης και αναπληρωτών υπουργών.

Στη συνάντηση, ο Διοικητής της Ομάδας Εργασίας της Λιβύης με το Αφγανιστάν, το Κατάρ, τη Σομαλία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη και το Κοσσυφοπέδιο, ο επικεφαλής της τουρκικής στρατιωτικής αντιπροσωπείας στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ, ο διοικητής των τουρκοκυπριακών ειρηνευτικών δυνάμεων στην ΤΔΒΚ, καθώς και οι διοικητές της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού. και έδωσε πληροφορίες σχετικά με την τελευταία κατάσταση στον τομέα, αξιολόγησε τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν για ένα χρόνο.

“ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΑΣ Πήγε στο Αζερμπαϊτζάν, ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ”

Ο Akar συγχαίρει το προσωπικό των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων που πραγματοποίησε εξαιρετικά επιτυχημένες δραστηριότητες για ένα έτος και δήλωσε ότι ο Mehmetçi εκπλήρωσε με επιτυχία τα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί και ότι θα συνεχίσει να το κάνει.

Πραγματοποιώντας αξιολογήσεις σε θέματα άμυνας και ασφάλειας, ο υπουργός Άκαρ είπε ότι το Αζερμπαϊτζάν έχει απελευθερώσει τα εδάφη του, τα οποία βρίσκονται υπό κατοχή εδώ και 30 χρόνια, με την «επιχείρηση μιας πατρίδας».

Ο υπουργός Akar δήλωσε ότι στις 9 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε εκεχειρία μετά την επιχείρηση, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία σε 44 ημέρες, και υπενθύμισε ότι αποφάσισαν να λειτουργήσουν το κοινό κέντρο με τη συμφωνία που είχαν συνάψει με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας.

Ο Akar είπε: «Το προσωπικό μας πήγε στο Αζερμπαϊτζάν, είναι έτοιμοι εκεί. Μετά την κατασκευή του κοινού κέντρου και την ενεργοποίησή του, ένας από τους 35 αξιωματικούς μας θα αρχίσει να εργάζεται αμέσως ».

Εκτός από αυτό, ο υπουργός Akar δήλωσε ότι οι δραστηριότητες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο πλαίσιο της καταπολέμησης των ναρκών και των χειροποίητων εκρηκτικών συνεχίζονται και είπε: «Έχουμε δώσει στους αδελφούς και τις αδερφές μας του Αζερμπαϊτζάν την καλύτερη υποστήριξή μας στο πλαίσιο δραστηριοτήτων ανθρωπιστικής βοήθειας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Υποστηρίξαμε τους αδελφούς μας στο Αζερμπαϊτζάν στον νόμιμο και έντιμο αγώνα τους και θα συνεχίσουμε να είμαστε εκεί από εδώ και στο εξής ».

“ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ”

Δηλώνοντας ότι υπήρχαν 500 χρόνια κοινής ιστορίας και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των ακάρεων της Τουρκίας και της Λιβύης ότι όλοι συνεργάζονται με τις οδηγίες της Λιβύης και του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μια στιγμή που υπενθυμίζουν.

Αναφέροντας ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν στρατιωτική εκπαίδευση, συνεργασία και συμβουλευτικές δραστηριότητες στο πλαίσιο της συμφωνίας που συνήφθη στη Λιβύη, ο υπουργός Akar είπε ότι περίπου 3 χιλιάδες Λίβυοι έλαβαν εκπαίδευση ως αποτέλεσμα των μελετών.

Η εθνική κυβέρνηση συμφιλίωσης τόνισε ότι η νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ Akar, η Τουρκία είπε ότι στη Λιβύη μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης, της οποίας η δραστηριότητα είναι απόλυτα σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο, είπε.

Υπενθυμίζοντας ότι οι πολιτικές διαπραγματεύσεις στη Λιβύη συνεχίζονται, ο Akar είπε:

* Λέμε επίσης σε όλους τους συνομιλητές μας με τους οποίους είμαστε σε επαφή με τις προσπάθειές μας και την υποστήριξή μας για μια πολιτική λύση που θα έρθει το συντομότερο δυνατό.

* Προσπαθούμε να γίνει η διαδικασία με αυτόν τον τρόπο. Όπως είπαμε από την αρχή, “Η Λιβύη ανήκει στους Λιβύους και οι αδελφοί μας στη Λιβύη θα λύσουν το πρόβλημα στη Λιβύη.”

* Υποστηρίζουμε την πολιτική λύση. Παρέχουμε κάθε είδους βοήθεια και υποστήριξη στους Λιβύους αδελφούς και αδελφές μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Πάντα ήμασταν με τους αδελφούς μας στη Λιβύη για τη δικαιοσύνη τους.

“ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΡΟΥΜΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ”

Το Αιγαίο της Τουρκίας, στο πλαίσιο σχέσεων καλής γειτονίας με όλα τα προβλήματα στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, βάσει του διεθνούς δικαίου, ότι οι προσπάθειες εξεύρεσης πολιτικών λύσεων που εκφράζουν τον Akar, είπε:

* Το διεθνές δίκαιο, οι διμερείς συμφωνίες και οι πολύ σοβαρές επιθέσεις κατά των δικαιωμάτων που ανήκουν στην Τουρκία στο πλαίσιο των συμβάσεων είναι. Ενάντια σε αυτά, συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέρα και νύχτα για να προστατεύσουμε και να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και του έθνους μας.

* Είπαμε ότι δεν θα δώσουμε την ευκαιρία σε κανένα τετελεσμένο γεγονός, ότι δεν θα παραβιάσουμε ποτέ τα δικαιώματά μας και το νόμο μας, ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, αλλά η αποδοχή της τουρκικής παρουσίας στην ΤΔΒΚ, ότι εάν δεν γίνει αποδεκτή η ύπαρξη τουρκικού λαού με κυρίαρχα και ίσα δικαιώματα, δεν θα υπάρξει καμία λύση, συνεχίζουμε να λέμε.

“ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΧΗΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ”

Επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα οπλίζει 16 μη στρατιωτικούς υποψήφιους στο Αιγαίο κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, ο υπουργός Άκαρ είπε: «Τι λογική είναι αυτή; Σαν να μην είναι αρκετό, έρχονται και πηγαίνουν συνεχώς, επισκέψεις για τη διαιτησία αυτών των νησιών. ερωτηθείς.

Μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας στο πλαίσιο διερευνητικών μέτρων και μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και στον διαχωρισμό υγρών θυμίζει συνομιλίες στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ, είπε:

* Λέμε «ναι» σε όλους, η ελληνική πλευρά δεν έρχεται σε κανένα από αυτά. Γιατί αυτό? Επειδή φοβούνται, φοβούνται. Γιατί φοβούνται; Δεν ειναι σωστα.

* Έχουμε δίκιο και είμαστε δυνατοί γι ‘αυτόν. Επομένως, δεν μπορούμε να μείνουμε μακριά από οποιαδήποτε συνάντηση. Συνεχίζουμε αυτές τις σχέσεις με αυτόν τον τρόπο.

* Λέμε ότι ας καθίσουμε και να μιλήσουμε στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, και να βρούμε πολιτικές λύσεις σε όλα τα προβλήματά μας μέσω του διαλόγου. Ας ανακουφίσουμε την ένταση, όχι να κλιμακώσουμε τα γεγονότα.

* Αλλά οι ίδιοι μέρα και νύχτα για να οδηγήσουν στην Τουρκία, δείχνουν τις καλύτερες προσπάθειές τους για να αυξήσουν την ένταση. Γιατί; Επειδή δεν εμπιστεύονται τον εαυτό τους, αλλά σε αυτό που βασίζονται, όποιος είναι πίσω τους. Χιονίστηκε επίσης στα βουνά που εμπιστεύτηκαν. Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, κανείς εκτός από ένα ή δύο κράτη δεν είπε ναι στις χαλασμένες, εγωιστικές απαιτήσεις τους.

Η Τουρκία δεν είναι ο μόνος τομέας σε αυτό το θέμα, τονίζοντας ότι συνέχισε επίσης να αγωνίζεται στο τραπέζι Akar, “Το μόνο πράγμα είναι ότι είναι αντικειμενικοί που θέλουμε από τρίτες χώρες”, είπε.

Στο τέλος των λέξεων του, ο Χουλούσι Ακάρ, ο οποίος τιμά τη μνήμη των μαρτύρων και των βετεράνων, είπε: «Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, επίσης γνωστές ως εστία του Προφήτη και αναδύονται από το στήθος αυτού του έθνους, υπό το πρίσμα της λογικής και της επιστήμης, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους, σύμφωνα με τις οδηγίες του Προέδρου μας,« Αν πεθάνω ένας μάρτυρας. Είναι υπό τη διοίκηση του έθνους του, στο καθήκον του ». İΗΑ

Μπορεί να σας ενδιαφέρειΟ πρώην βουλευτής του AKP εκδιώχθηκε από το TSK ως FetullahciΟ πρώην βουλευτής του AKP απολύθηκε από το TSK ως Fetullahist Μπορεί να σας ενδιαφέρειΑποστολή οχημάτων και κομάντο στη ΣυρίαΑποστολή οχημάτων και κομάντο στη Συρία

.Source