Τελευταία στιγμή: Κουνείται ο θρόνος του DNA; Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ιατροδικαστικής εξήγησε: Ήταν η πρώτη φορά που συναντηθήκαμε

Είναι κλονίζει τον θρόνο του DNA, που είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας σε εγκληματολογικές περιπτώσεις, καθηγητής Ο Tokdemir είπε, “Έχουμε φτάσει σε ένα τόσο προχωρημένο στάδιο ανάλυσης DNA που, με το σύστημα που ονομάζουμε nex generatios ακολουθία, μπορούμε να ακολουθήσουμε όλες τις βάσεις σε ολόκληρο το γονιδίωμα DNA, δισεκατομμύρια από αυτά ένα προς ένα.” Δεν είναι είναι δυνατόν. Επομένως, ο θρόνος του DNA δεν κλονίζεται. “

Λόγω των άσχημων φήμων στη Manisa Sarıgöl, η σύζυγος του AV, του οποίου το διαζύγιο ΜΑ, υπέβαλε αγωγή για να προσδιορίσει εάν τα παιδιά ήταν από αυτόν ή όχι, και το Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής Σμύρνης διεξήγαγε εξέταση DNA για το δείγμα αίματος που ελήφθη στο Sarıgöl Κρατικό Νοσοκομείο με δικαστική απόφαση. Στην πρώτη έκθεση της Ιατροδικαστικής, αναφέρθηκε ότι τα παιδιά δεν προέρχονταν από τον πατέρα, αλλά ως αποτέλεσμα της εξέτασης του ενδοστοματικού επιχρίσματος και του δείγματος μαλλιών, προσδιορίστηκε ότι ο πατέρας έφερε διαφορετικό DNA στο αίμα του λόγω σε μεταμόσχευση μυελού. Η SABAH, η οποία εξέτασε την εκδήλωση σε όλες τις διαστάσεις της, συναντήθηκε με την AV, της οποίας τα παιδιά θεωρήθηκαν παράνομα για ένα χρόνο, η οποία θεωρήθηκε γυναίκα που εξαπάτησε τον άντρα της και έθεσε το έργο σχετικά με το αίτημα κανονιστικής ρύθμισης που υπέβαλαν οι δικηγόροι της Ο Zeynep Avcı και ο Ece Yavaş μαζί με το Manisa Bar Association. Ανακοίνωσε τα νέα το πρωί και ειδικές εκδηλώσεις που συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην Τουρκία, προκάλεσαν την περιέργεια στον επιστημονικό κόσμο. Όσον αφορά μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις των τελευταίων ετών και ένα πρωτοφανές περιστατικό, αυτή τη φορά, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ιατροδικαστικής της Σμύρνης καθηγητής Δρ. Ο Μεχμέτ Τοκντεμίρ μίλησε. Πώς εντοπίστηκε το διπλό DNA, τι συνέβη στην Ιατροδικαστική; Καθηγητής πίσω από τα παρασκήνια της ανίχνευσης διπλού DNA. Ο Tokdemir είπε στον SABAH.

Ακολουθούν πολύ σημαντικές δηλώσεις του πιο έγκυρου ατόμου:

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

* Πρώτα εννέα Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής Σμύρνης στην Τουρκία γενικά θα ήθελα να αναφέρω ότι είμαστε ένας από τον επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Ομάδας. Είμαστε ένα εργαστήριο που έχει διαπιστευτεί από την Τουρκική Υπηρεσία Διαπίστευσης από το 2018 και τα αποτελέσματά του είναι έγκυρα και αξιόπιστα παγκοσμίως. Έτσι, τα αποτελέσματά μας είναι ισοδύναμα με τα πιο προηγμένα εργαστήρια στον κόσμο, ένα εργαστήριο με την ίδια αξιοπιστία και ισχύ.
* Το εργαστήριο εξειδίκευσης της βιολογίας λειτουργεί από το 2004. Μέχρι τώρα, 30 χιλιάδες αρχεία έχουν εξεταστεί στο εργαστήριό μας. Από αυτά τα 30 χιλιάδες αρχεία, αναλύσαμε 1-2, περίπου 100 και 500 δείγματα σε μερικά. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου υπάρχουν 100, 200 διαφορετικά αποδεικτικά στοιχεία σε ένα αρχείο δολοφονίας. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, μπορούμε να πούμε ότι μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 300, 400 χιλιάδες εξετάσεις DNA σε 30 χιλιάδες αρχεία στο εργαστήριό μας.
* Είναι η πρώτη φορά που συναντήσαμε μια τέτοια περίπτωση (διπλό DNA) σε μια τέτοια κριτική. Φυσικά γνωρίζουμε τι είναι ο χιμαιρισμός, αλλά δεν έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ μια τέτοια κατάσταση στο παρελθόν.

200 ΚΥΤΤΑΡΩΝ, 1 ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ

* Κανονικά, ένας μέσος άνθρωπος έχει 200 ​​είδη κυττάρων. Ένα από αυτά είναι το κελί που ονομάζουμε λευκοκύτταρα. Σε αυτήν την περίπτωση, το DNA σε 199 κύτταρα ήταν το DNA του ίδιου του πατέρα, αλλά το DNA στο μυελό του αίματος και των οστών που ήρθε σε εμάς δεν ήταν το DNA του.
* Όλα τα κύτταρα μας περιέχουν DNA, εκτός από τα θρομβοκύτταρα και τα ερυθροκύτταρα. Εκτός από αυτό, όλα τα κύτταρα μας έχουν DNA, και αυτό το DNA είναι το ίδιο DNA. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση, η διαφορετική ανίχνευση DNA προκάλεσε πολλές παρεξηγήσεις επειδή δεν μας είπαν ότι ο πατέρας είχε μεταμόσχευση μυελού των οστών. Ευτυχώς, η μητέρα αντιτάχθηκε, επειδή ήταν μια αυτοπεποίθηση γυναίκα. Όταν το δικαστήριο μας ζήτησε να το εξετάσουμε ξανά, αποκαλύψαμε την αλήθεια με το έργο μας.

ΟΧΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΝΑΠΝΗΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ

* Στο παρελθόν, κάναμε ανάλυση DNA από αίμα και ζητούσαμε από το άτομο να γίνει δειγματοληψία εάν υπάρχει όργανο, μυελός των οστών ή μεταμόσχευση αίματος. Εάν υπήρχε μια τέτοια κατάσταση, κάναμε ανάλυση DNA από ιστούς όπως στοματικά επιχρίσματα ή μαλλιά. Το αίμα δεν προτιμάται πλέον. Η ανάλυση DNA δεν πραγματοποιείται πλέον λαμβάνοντας δείγματα αίματος σε οποιοδήποτε από τα εργαστήρια βιολογίας μας. Παίρνουμε ένα βαμβάκι στο στόμα.
* Κανονικά, όταν παίρνουμε ένα ενδοστοματικό μάκτρο σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, μπορούμε να δούμε το διπλό προφίλ DNA. Το δείγμα στους ιστούς του ίδιου του στόματος ανήκει στο άτομο του οποίου μεταμοσχεύεται ο μυελός, αλλά οι μακροφάγοι στην έκκριση σάλιου των διαμορφωμένων στοιχείων του αίματος και των λευκοκυττάρων. Λέμε λοιπόν, αυτός ο τύπος είναι ένας χιμαιρικός τύπος, αυτός ο τύπος έχει χιμαιρισμό. Λέμε ότι θα μπορούσε είτε να είναι χιμαιρικός από τη γέννηση είτε αργότερα να είχε χιμαιρισμό με μεταμόσχευση οργάνου ή μυελού.
* Στο περιστατικό στο Sarıgöl, εάν ο πατέρας είχε έρθει στο εργαστήριό μας και είχαμε πάρει το ενδοστοματικό στυλεό, θα βλέπαμε ήδη ότι ήταν χιμαιρισμός και είχε διπλό DNA. Ωστόσο, δεν είχαμε την ευκαιρία να το εξετάσουμε, λάβαμε αίμα από τον πατέρα και τα παιδιά.

ΕΡΕΥΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ DNA

* Με την εκβιομηχάνιση και την τεχνολογική ανάπτυξη, οι τύποι εγκληματικότητας αυξάνονται επίσης. Σε αυτό το πλαίσιο, οι εγκληματολόγοι επιστήμονες βελτιώνουν συνεχώς τον εαυτό τους για την καταπολέμηση του εγκλήματος και των εγκληματιών. Τα πιο πρόσφατα συστήματα χρησιμοποιούνται στις προεδρίες της ομάδας ιατροδικαστικών για την καταπολέμηση του εγκλήματος και των εγκληματιών. Ό, τι γίνεται τώρα στα πιο προηγμένα εργαστήρια του κόσμου, το ίδιο γίνεται και στα εργαστήριά μας. Επομένως, είναι δυνατόν να ξεπεραστούν ορισμένα μειονεκτήματα όπως ο χιμαιρισμός ή τα ίδια δίδυμα στην ανάλυση DNA. Επειδή τώρα αφαιρούμε εντελώς το DNA. Έτσι χαρτογραφούμε ολόκληρο το DNA. Μπορούμε να εξετάσουμε κάθε βάση στο μόριο DNA.

Οι μελέτες DNA έχουν προχωρήσει τόσο πολύ …

* Για παράδειγμα, όταν ο ιατροδικαστής λαμβάνει ένα δείγμα από πανομοιότυπο δίδυμο, εάν δεν είναι γνωστό ότι είναι πανομοιότυπο δίδυμο, μπορεί να γίνει λάθος και μπορεί να φυλακιστεί ένα αθώο άτομο. Τέτοια πράγματα έχουν δει στον κόσμο και μπήκαν στη βιβλιογραφία. Ωστόσο, όταν εξετάζουμε ένα ολόκληρο DNA, μπορεί να υπάρχει διαφορά βάσης 150-200 στα ίδια δίδυμα. Ακόμα και τα ίδια δίδυμα δεν έχουν το ίδιο DNA. Μπορεί να μοιάζει με μια σκληρή επιθεώρηση, αλλά με πλήρη επιθεώρηση μπορούμε να εντοπίσουμε αυτήν τη διαφορά. Μπορούμε να αναγνωρίσουμε τον χιμαιρισμό πολύ εύκολα.
* Έχουμε φτάσει σε ένα τόσο προχωρημένο στάδιο ανάλυσης DNA που με το σύστημα που ονομάζουμε nex generatios ακολουθία, μπορούμε να ακολουθήσουμε όλες τις βάσεις στο γονιδίωμα του DNA, δισεκατομμύρια περίπου μία προς μία. Δεδομένου ότι δεν είναι δυνατό το DNA κάποιου ατόμου να είναι το ίδιο, δεν είναι δυνατόν για εμάς να δώσουμε ψευδή αποτελέσματα.

Ο ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ

Είναι επίσης επικεφαλής του Τμήματος Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Σμύρνης Katip Çelebi. Δρ. Ο Μεχμέτ Τοκντεμίρ, είναι από τα πιο εξέχοντα ονόματα στην επιστήμη της γενετικής στην Τουρκία. Έχοντας πραγματοποιήσει σημαντικές εθνικές και διεθνείς μελέτες, ο καθηγητής Ο Tokdemir εξήγησε τη 10ετή γενετική του μελέτη, η οποία είναι σπάνια στον κόσμο:

* Έγινε ειδικός ιατροδικαστικής το 1998. Είμαι ο πρώτος που ειδικεύεται στην ιατροδικαστική γενετική στην Τουρκία. Έχουμε βιολόγους που εργάζονται στην ιατροδικαστική γενετική, αλλά ως ειδικός ιατροδικαστικής, ειδικεύτηκα στην ιατροδικαστική γενετική και ετοίμασα μια διατριβή για αυτό το θέμα.
* Η ανάλυση DNA ήταν ένα πολύ πολυτελές πράγμα εκείνα τα χρόνια, αλλά είχαμε έναν δάσκαλο από τις ΗΠΑ, εργαζόταν σε ένα πολύ καλό κέντρο. Έκανα μια διατριβή με την υποστήριξή του. Το 2007, πραγματοποίησα όλες τις εξετάσεις DNA που στάλθηκαν από δικαστήρια και αστυνομικά τμήματα στην περιοχή της Ανατολικής Ανατολίας. Μελέτησα ολόκληρο τον πληθυσμό αυτής της περιοχής και έκανα ένα γενετικό προφίλ αυτής της περιοχής.
* Προηγουμένως, δόθηκαν γενετικές συχνότητες, αλλά αυτές οι εξαγόμενες συχνότητες δεν συγκρίθηκαν ποτέ με ανθρώπους που ζουν σε άλλες χώρες του κόσμου όσον αφορά τη γενετική εγγύτητα και ομοιότητα. Έκανα επίσης αυτήν τη σύγκριση με 12 χώρες και την παρουσίασα σε μια διεθνή συνάντηση στο Αζερμπαϊτζάν.

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

* Φυσικά, η πλησιέστερη Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και το Αζερμπαϊτζάν ήρθαν σε εμάς. Όταν είπα στο τέλος της παρουσίασής μου, “Δύο πολιτείες, ένα έθνος δεν είναι ένα κενό σύνθημα, είναι ένα επιστημονικό γεγονός. Οι λαοί του Αζερμπαϊτζάν είναι γενετικά πολύ κοντά μας. Είμαστε σχεδόν οι ίδιοι, προερχόμαστε από την ίδια καταγωγή “, η αίθουσα σηκώθηκε και όλοι χειροκροτούσαν. Αυτό δημοσιεύθηκε στο Gene, το πιο σεβαστό περιοδικό γενετικής στον κόσμο. Αυτό είναι το πρώτο στην Τουρκία. Ήταν ένα έργο για το οποίο θα ήμασταν υπερήφανοι.
* Επειδή ο χιμαιρισμός, που συναντάμε στη Μανίσα, είναι μια σπάνια κατάσταση, θα το στείλουμε στο περιοδικό Gene αφού λάβουμε τις απαραίτητες ηθικές και επιστημονικές εγκρίσεις. “

Σπάζοντας νέα: Ανάπτυξη Flash σε διπλή θήκη DNA!  Ένας πατέρας μίλησε στη μητέρα των παιδιών με 2 DNA
Τελευταία στιγμή: Ένας πατέρας, δύο DNA!  Το διαζευγμένο ζευγάρι σοκαρίστηκε όταν είδε την αναφορά

.Source