Τελευταία στιγμή Ο αρχηγός του CHP Kılıçdaroğlu: “Ο Necmettin Erbakan συνέχισε τη ζωή του ως δάσκαλος του Erbakan για τους υποστηρικτές και τους αντιπάλους του.”

Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Kemal Kılıçdaroğlu είπε, “Αγαπητοί φίλοι, ο καθηγητής Necmettin Erbakan, που ήταν παιδί της Δημοκρατίας, συνέχισε τη ζωή του ως δάσκαλος του αείμνηστου Necmettin Erbakan και των υποστηρικτών και αντιπάλων του. Η διδασκαλία του δεν είναι απλώς ένας ακαδημαϊκός τίτλος Ήταν επίσης ο δάσκαλος μιας εθνικής άποψης, φέρνοντας μαζί σας, πολύτιμα μέλη ενός πολιτικού κινήματος στο οποίο έδωσε τη ζωή του, με την αγάπη για την πατρίδα, το έθνος και τη σημαία. “

Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu παρακολούθησε την τελετή της 10ης επετείου του θανάτου του Necmettin Erbakan. Μιλώντας στην τελετή που διοργάνωσε το Κόμμα Felicity, ο Kılıçdaroğlu δήλωσε ότι ο Necmettin Erbakan είναι παιδί της Δημοκρατίας και τόνισε ότι όχι μόνο οι υποστηρικτές του αλλά και εκείνοι που τον αντιτίθενται είναι ο δάσκαλός του. Ο αρχηγός του CHP Kılıçdaroğlu σημείωσε ότι ο Necmettin Erbakan δεν είναι απλώς ένας ακαδημαϊκός τίτλος, αλλά ένας δάσκαλος ενός πολιτικού κινήματος και μιας εθνικής άποψης που έδωσε στη ζωή του.

“Θα είμαστε διαφορετικοί, αλλά θα είμαστε μαζί, όπως τα όργανα μιας ορχήστρας ενωμένης στην ίδια μελωδία”

Ο Kılıçdaroğlu περιγράφει έναν ορισμό της βιώσιμης Τουρκίας με αναφορά στα ποιήματα του ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, «Η κοινή επιθυμία είναι η έκφρασή μας. Ζώντας, μονό και ελευθερία και αδελφότητα σαν ένα δάσος, σαν ένα δέντρο». Ο καθένας μας θα είναι μόνος και ελεύθερος, σαν δέντρο, αλλά μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά όπως το δάσος. έτσι πώς θα το αποκτήσουμε; η πιο σημαντική προϋπόθεση για τη δημιουργία μιας βιώσιμης Τουρκίας. θα συνεργαστούμε με οποιονδήποτε με τον εαυτό μας. σταματήσαμε σε αυτό που έχουμε είναι πρόθυμο να συγκρίνει. Είμαστε διαφορετικοί, αλλά θα είμαστε μαζί. Ακριβώς όπως μια ορχήστρα θα είναι σαν όργανα που συνδυάζονται στις ίδιες μελωδίες. Τι είναι λοιπόν αυτή η μελωδία; Αυτή η μελωδία είναι μια δέσμευση για ένα δημοκρατικό, κοσμικό και κοινωνικό κράτος δικαίου. Πρέπει να πιστέψουμε στην αναγκαιότητα του διαχωρισμού των εξουσιών, να υπερασπιστούμε άνευ όρων χωρίς να φτιάξουμε μια πρόταση που ξεκινά με. Αυτή η μελωδία, ακόμη και ένα μόνο παιδί δεν θα κοιμηθεί πεινασμένο. προσπάθησε να εργαστεί για μια Τουρκία Αυτή η μελωδία δεν είναι να δώσει σε κάποιον ένα δώρο του υπόγειου και υπεράγειου πλούτου της χώρας μας και σχεδόν όλων των αποταμιεύσεών του. Αυτή η μελωδία είναι σωστή, νόμος και δικαιοσύνη για όλους και σε κάθε πεδίο. Αυτή η μελωδία πρόκειται να ξεκινήσει λέγοντας «φαγητό για όλους, δουλειά για όλους». Ρυθμίζω ότι η Τουρκία χρειάζεται σήμερα πιστεύω ότι έχουμε αρχίσει να φωνάζουμε και πάλι σε αυτήν την αίθουσα. Επειδή η ιστορία της Δημοκρατίας της Τουρκίας είναι επίσης διαφορές στην ιστορία μας κατάφεραν να λύσουν πολλά προβλήματα συνεργαζόμενοι. Ο Εθνικός μας Αγώνας, τον οποίο κερδίσαμε υπό την ηγεσία του μεγάλου ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, είναι το καλύτερο παράδειγμα αυτού που μπορούμε να επιτύχουμε όταν είμαστε μαζί. Από τα πρώτα χρόνια της Δημοκρατίας μας, με τις αναπτυξιακές κινήσεις που ξεκινούν σε κάθε τομέα από την οικονομία στην εθνική εκπαίδευση, από την υγεία στην εθνική ασφάλεια, έχουμε γίνει ένα από τα σεβαστά κράτη του κόσμου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα “, είπε.

Πολλά από τα παραδείγματα επίλυσης του προβλήματος της Τουρκίας στις 26 Ιανουαρίου 1974, καθιέρωσαν 1. Ο Έτσεβιτ, αρχηγός του CHP, Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε ότι η κυβέρνηση, «Έτσι, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα-Εθνικό Κόμμα Σωτηρίας είναι ένας συνασπισμός. 11 μηνιαία σύντομη ζωή παρά την κυβέρνηση συνασπισμού όσον αφορά το μέλλον της Τουρκίας και της περιοχής Τα σημαντικότερα από αυτά τα επιτεύγματα είναι αναμφίβολα η Κυπριακή Ειρηνευτική Επιχείρηση στις 20 Ιουλίου 1974 και ο διάδοχός της, η οποία έθεσε τα θεμέλια της ΤΔΒΚ. “Έχει ένα άλλο χαρακτηριστικό τόσο σημαντικό όσο πολλές από τις πράξεις της ιστορικού χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης της απελευθέρωσης της καλλιέργειάς του. Αυτό το χαρακτηριστικό δείχνει σε ποιες αρχές θα συναντηθεί ένα καλό πολιτικό κόμμα με διαφορετικές πολιτικές παραδόσεις.

Ο Kılıçdaroğlu είπε ότι πιστεύει ότι η Τουρκία θα δημιουργήσει ένα βιώσιμο με φίλους, είπε:

“Πιστεύουμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια βιώσιμη Τουρκία με τους φίλους μας. Αλλά σήμερα βλέπουμε ως εχθρούς μας αυτό που μετράμε μεταξύ των φίλων μας. Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μια φορά. Υπάρχουν φίλοι μας, αλλά δεν είναι αυτό που βλέπουμε ως εχθροί. Ο Yunus Emre λέει, «Ο εχθρός μας είναι μίσος για εμάς, εμείς υπονοούμε τον καθένα. Η δημόσια σφαίρα είναι μία για εμάς. Αυτό μάθαμε από τον Erbakan Hoca».

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του CHP Kemal Kılıçdaroğlu καθώς και ο πρόεδρος του κόμματος Saadet Temel Karamollaoğlu, ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος Grand Union Tevfik Eren, ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων Ali Yak, Αντιπρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Mahir Ünal, Πρέσβης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Farazrnand, Πρόεδρος του Future Party Καθ. Δρ. Αχμέτ Νταβούτογλου, Πρόεδρος του Κόμματος για τη Δημοκρατία και την Ανακάλυψη Ali Babacan, Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Gültekin Uysal, Συμπρόεδρος του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος Καθ. Δρ. Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Mithat Sancar, Πρέσβης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Πακιστάν στην Άγκυρα Μωάμεθ Syrus قاضی, και πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Κόμματος Felicity Oğuzhan Asiltürk. – ΑΓΚΥΡΑ

Source