Τελευταίες πληροφορίες σχετικά με το Coronavirus – UrduPoint

ΜΟΣΧΑ (UrduPoint News / Sputnik – 4 Ιανουαρίου 2021) Ο αριθμός των νεκρών από τη μόλυνση με κοροναϊό στον κόσμο ξεπέρασε τα 1,83 εκατομμύρια και εντοπίστηκαν πάνω από 84,7 εκατομμύρια περιπτώσεις μόλυνσης, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins που εδρεύει στις ΗΠΑ. δεδομένα από ομοσπονδιακές και τοπικές αρχές, μέσα ενημέρωσης και άλλες πηγές.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να έχουν τον υψηλότερο αριθμό περιπτώσεων στον κόσμο, με αριθμό 20,4 εκατομμυρίων, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 350.000 θανάτων.

Η Αίγυπτος έχει χορηγήσει επίσημα άδεια για το κινεζικό εμβόλιο COVID-19 Sinopharm για επείγουσα χρήση, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Χάλα Ζάιντ.

Ο Κεντρικός Οργανισμός Ελέγχου των Ναρκωτικών της Ινδίας (CDSCO) εξέδωσε την Κυριακή άδειες σε δύο εμβόλια COVID-19 για επείγουσα χρήση, προειδοποιώντας την επίσημη έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού στη χώρα, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης.

Περίπου 30.000 εργαζόμενοι του Ολλανδικού Δικτύου για την Επείγουσα Φροντίδα (LNAZ) θα είναι οι πρώτοι στις Κάτω Χώρες που θα λάβουν το εμβόλιο Pfizer / BioNTech κατά του κορανοϊού, δήλωσε το Σάββατο το Υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Αθλητισμού της χώρας.

Το Καζακστάν πιθανότατα θα αποκτήσει το εμβόλιο Pfizer κατά της νόσου του κορανοϊού όχι νωρίτερα από το δεύτερο εξάμηνο του 2021, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Υγείας Alexey Tsoy.

Αναπληρωτές υπουργοί υγείας από τη Ρωσία και το Ιράν σύντομα θα πραγματοποιήσουν συνάντηση για τη συνεργασία σχετικά με το εμβόλιο COVID-19, ανέφερε πηγή από την ιρανική πρεσβεία στη Μόσχα την Κυριακή στο Σπούτνικ.

Το Μεξικό σκοπεύει να εμβολιάσει όλους άνω των 60 ετών μέχρι τα τέλη Μαρτίου, δήλωσε ο Πρόεδρος Andres Manuel Lopez Obrador σε βίντεο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν 299.087 COVID-19 νέες περιπτώσεις τις τελευταίες 24 ώρες, κάτι που αποτελεί μονοήμερο ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας. Το σύνολο των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων της χώρας ανήλθε σε 20.427.780. Ο αριθμός των θανάτων από COVID-19 έχει ξεπεράσει τις 350.000 και ο αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 350.186.

Η Ινδία κατέγραψε 18.177 νέα περιστατικά, παρόμοια με την προηγούμενη ημέρα, ο συνολικός αριθμός έφτασε τις 10.323.965, ενώ 217 ασθενείς πέθαναν, με συνολικούς θανάτους σε 149.435.

Η Βραζιλία κατέγραψε 15.827 νέες περιπτώσεις και 314 ασθενείς πέθαναν. Ο συνολικός αριθμός της χώρας ανέρχεται σε 7.716.405 περιπτώσεις και 195.725 θανάτους.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων COVID-19 στη Ρωσία αυξήθηκε κατά 24.150 σε 3.236.787 τις τελευταίες 24 ώρες. Ο αριθμός των νεκρών από την πανδημία COVID-19 στη Ρωσία έφτασε τα 58.506 με 504 νέα θύματα.

Η Ταϊλάνδη έχει εντοπίσει τις τέσσερις πρώτες περιπτώσεις του νέου στελέχους κοραναϊού που προήλθε από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Κύπρος βρήκε το “βρετανικό” στέλεχος σε 12 άτομα που πέταξαν από το Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ 6-20 Δεκεμβρίου και δοκιμάστηκαν για COVID-19.

Η Σαουδική Αραβία πρόκειται να απορρίψει την απαγόρευση εισόδου που σχετίζεται με ένα νέο στέλεχος του SARS-CoV-2 την Κυριακή, ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ, αναφέροντας πηγή του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον επέμεινε την Κυριακή ότι οι γονείς θα πρέπει να στείλουν τα παιδιά τους στα δημοτικά σχολεία τη Δευτέρα, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των περιπτώσεων COVID-19 έχει αυξηθεί εκθετικά σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο τις τελευταίες ημέρες. Ταυτόχρονα, το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα ζήτησε αυστηρότερο κλείδωμα εντός 24 ωρών για να περιοριστεί η εξάπλωση του μεταλλαγμένου στελέχους COVID-19.

Η ιαπωνική κυβέρνηση σκοπεύει να συγκαλέσει συμβούλιο εμπειρογνωμόνων την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσει τη δυνατότητα εισαγωγής κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο και σε τρεις γειτονικούς νομούς. Η κίνηση πραγματοποιήθηκε αφού οι διοικητές των Νομών Τόκιο, Καναγκάβα, Σαϊτάμα και Τσίμπα ζήτησαν από την κυβέρνηση να εισαγάγει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς οι τρέχοντες περιορισμοί αποτυγχάνουν να σταματήσουν τη διάδοση του COVID-19. Ο πρωθυπουργός Γιοσιχάιντ Σούγκα έχει αντιταχθεί σε αυστηρότερους περιορισμούς και έχει υποστηρίξει το συνδυασμό των περιορισμών COVID-19 με μέτρα για την τόνωση της οικονομίας. Αναμένεται να δώσει συνέντευξη τύπου μετά τη συνάντηση της επόμενης εβδομάδας με ειδικούς.

Source