Τελευταίες ταξιδιωτικές συμβουλές του Υπουργείου Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου για διακοπές στην Κύπρο

Με το χιόνι να πέφτει σε περιοχές του Λονδίνου αυτήν την εβδομάδα, οι θερμοκρασίες θα μπορούσαν να πέσουν κάτω από το πάγωμα.

Καθώς οι τρέχουσες παραγγελίες παραμονής στο σπίτι για όσους βρίσκονται στις περιοχές της κατηγορίας 4 παραμένουν σε ισχύ, ένα γρήγορο ταξίδι απόδρασης σε Κύπρο 18 μοιρών δεν θα είναι στα χαρτιά.

Εκείνοι που ανήκουν στις περιοχές της κατηγορίας 4 πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι από το νόμο και δεν επιτρέπεται να ταξιδεύουν στο εξωτερικό εκτός από περιορισμένες εξαιρέσεις, όπως για εργασία.

Για όσους είναι αρκετά τυχεροί για να ταξιδέψουν στην Κύπρο, θα πρέπει να τηρούνται ορισμένοι κανόνες.

Για περισσότερες ειδήσεις και δυνατότητες σχετικά με το Λονδίνο απευθείας στα εισερχόμενά σας εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο μας εδώ .Αγία Νάπα στην Κύπρο – Οι ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου δεν μπορούν προς το παρόν να επισκεφθούν την Κύπρο

Τα βασικά ταξίδια θα συναντηθούν με μια υποχρεωτική καραντίνα επτά ημερών που θα εφαρμοστεί από τις κυπριακές αρχές.

«Οι επιβάτες που φθάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο θα υποβληθούν σε δοκιμές PCR και θα ακολουθήσουν υποχρεωτική αυτο-απομόνωση επτά ημερών σε ξενοδοχεία που έχουν εκχωρηθεί από την κυβέρνηση, με περαιτέρω δοκιμή PCR την επτά ημέρα», αναφέρει μια δήλωση στην ιστοσελίδα Foreign Travel Advice.

“Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, η αυτο-απομόνωση συνεχίζεται στο σπίτι για άλλες τρεις ημέρες. Εάν δεν εμφανιστούν συμπτώματα, η αυτο-απομόνωση τελειώνει τη 10η ημέρα. Αυτά τα μέτρα ισχύουν τουλάχιστον έως τις 10 Ιανουαρίου.”

Ομοίως με το Ηνωμένο Βασίλειο που απαγορεύει τα ταξίδια εκτός της χώρας, η Κύπρος έχει επίσης αφαιρέσει τη Βρετανία από τη λίστα Κατηγορίας Β, πράγμα που σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται στους επισκέπτες να ταξιδεύουν στην Κύπρο από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτό αποκλείει πολίτες και μόνιμους κατοίκους της Κύπρου.

Ο ιστότοπος Foreign Travel Advice προσθέτει: “Οι αρχές ενημέρωσαν τη Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία, αλλά δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει δημοσίως, ότι το ΗΒ βρίσκεται πλέον στην κατηγορία Γ της Κύπρου.

“Αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο δεν επιτρέπεται να ταξιδεύουν στην Κύπρο.”

Σκοπεύατε να επισκεφθείτε για να ταξιδέψετε ή να επισκεφθείτε την Κύπρο; Ενημερώστε μας στην ενότητα σχολίων εδώ .

.Source