ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ: Έκκληση του Προέδρου Ερντογάν για ένα ιστορικό σύνταγμα: Ας μην μπείτε στον 100ο χρόνο με το σύνταγμα πραξικοπήματος

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρακολούθησε τη συνάντηση της Ομάδας του Κόμματος AK Ο Ερντογάν έκανε σημαντικές δηλώσεις σχετικά με την ημερήσια διάταξη της συνάντησης. Ερντογάν, σχετικά με το νέο σύνταγμα, «η προεδρική κυβέρνηση σκοπεύουμε να το επικεντρωθούμε ξανά στη μετάβαση στο σύστημα, αλλά δεν επιθυμούσαμε το ζήτημα όπου βλέπουμε το κλίμα που δεν είναι κατάλληλο. Σήμερα έχουμε μια Τουρκία που έχει αποκαλύψει την ελεύθερη βούληση στην διεθνής αρένα. Όροι για το νέο σύνταγμα είναι εντάξει. ” είπε.

Ο Ερντογάν κάλεσε όλα τα κόμματα, «Ας καλωσορίσουμε την 100ή επέτειο της Δημοκρατίας μας με ένα νέο πολιτικό σύνταγμα. Εμείς, ως Συμμαχία του Λαού, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε την πιο εποικοδομητική συμβολή στο έργο μας. Η τελική απόφαση θα είναι φυσικά η δική μας θέλω να είναι ευεργετικό τώρα. χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Ο Ερντογάν υπενθύμισε την ομιλία του πολίτη που επέκρινε το πρόβλημα της υποδομής στη δήλωση χρέους της Σμύρνης και του Κεμάλ Κιλιρντάγλου, «Ένας έμπορος για τον πρόεδρο της CHP.» Η υποδομή έχει ολοκληρωθεί στη Σμύρνη. Σας ρωτώ, η CHP βρίσκεται εδώ εδώ και 35 χρόνια. Μιλώντας στην πρωτοποριακή τελετή για το τραμ Çiğli στο Σμύρνη, ο Kılıçdaroğlu καυχιέται ότι ο δήμος του δανείστηκε πιο ευνοϊκούς όρους από το Υπουργείο Οικονομικών. Δεν έχει δικαίωμα να δανειστεί, κύριε Kemal. Μάθετε για αυτά ».

Τα κυριότερα σημεία από τις δηλώσεις του Ερντογάν είναι τα εξής:

Δεν μπορούμε να είμαστε περήφανοι που έχουμε μια τέτοια Συνέλευση ως χώρα και έθνος. Ένα νέο και ιστορικό καθήκον περιμένει το Κοινοβούλιο. Μοιραστήκαμε την πρότασή μας για ένα νέο σύνταγμα, το οποίο είναι το πλαίσιο της μεταρρύθμισης, με το έθνος μας. Η MHP προσφέρθηκε επίσης να προετοιμάσει ένα πολιτικό σύνταγμα για πρώτη φορά στην ιστορία της Τουρκίας και είχε την ευκαιρία να εξετάσει θετικά τη διακριτική ευχέρεια του έθνους να προσφέρει μια πραγματική ελευθερία. Ακόμη και παρατεταμένες περίοδοι ισχύος δεν ήταν αρκετές για την επίλυση των προβλημάτων. Πολλές δημοκρατίες αντιμετώπισαν τα ελαττώματα τους, ακόμη και στις σκληρές προκλήσεις των θεσμών κηδεμονίας και των μέσων ενημέρωσης. Με τις διαδηλώσεις των συγκεντρώσεων της Δημοκρατίας, είδαμε τις επιθέσεις πολλών μνημείων αλαζονείας που θεωρούνται υπεράνω του έθνους. Η Τουρκία, τα τελευταία 7-8 χρόνια, εντός και εκτός των συνόρων της, αντιμετώπισε πολλές νέες προσπάθειες εισβολής. Έχουμε βιώσει κάθε είδους τρομοκρατία, τρομοκρατία και απάτη. Όλες αυτές οι προδοσίες καταστράφηκαν, χτυπήθηκαν από το αγαπημένο μας έθνος. Από την άλλη πλευρά, έχουμε εργαστεί για την αποκατάσταση του συστήματος διαχείρισης, το οποίο προκαλεί συνεχώς προβλήματα. Τέλος, ως Λαϊκή Συμμαχία, καταφέραμε να φέρουμε τη χώρα μας σε ένα νέο διοικητικό σύστημα.

Flash δήλωση «Νέο Σύνταγμα» από τον Πρόεδρο Ερντογάν | βίντεο

“ΟΙ ΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ”

Αυτό το έχουμε δει στις προετοιμασίες για το σχέδιο δράσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το οποίο θα κοινοποιήσουμε σύντομα στο κοινό. Αυτό το γεγονός συναντήθηκε σε πολλές μελέτες στη Συνέλευση. Σε κάθε βήμα συναντήσαμε το γεγονός ότι το ζήτημα δεν μπορεί να λυθεί με εκλεκτικές μεθόδους. Είχαμε ξεκινήσει μια νέα μελέτη για το σύνταγμα, κάναμε το πρώτο βήμα προς το νέο σύνταγμα με τη σύσταση επιτροπής με ίσα μέλη από όλα τα κόμματα. Αυτό το ειλικρινές βήμα μας διακόπηκε από το γεγονός ότι η CHP ανέβαινε συνεχώς ανηφόρα και ανέτρεψε το τραπέζι. Κατά τη μετάβαση στο Προεδρικό Σύστημα Διακυβέρνησης, το θέσαμε ξανά στην ημερήσια διάταξη, αλλά δεν θέσαμε το ζήτημα επειδή είδαμε ότι το κλίμα δεν ήταν κατάλληλο για αυτό. Σήμερα υπάρχει μια Τουρκία που θα έχει επιδείξει ελεύθερα στη διεθνή σκηνή. Οι προϋποθέσεις είναι αρκετά κατάλληλες για το νέο σύνταγμα.

“ΜΗΝ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΟΥΛΟΥ”

Τα συντάγματα πρέπει να έχουν την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας. Προτίμησή μας είναι να συμμετάσχουν όλα αυτά τα μέρη σε αυτήν τη διαδικασία. Θα κάνουμε μια ειλικρινή προσπάθεια προς το σκοπό αυτό. Ωστόσο, ακόμη και αν ορισμένα μέρη εξαιρούνται από τη διαδικασία, θα μιλήσουμε με όλα τα τμήματα της διαδικασίας και θα διασφαλίσουμε ότι συμμετέχουν στο νέο συνταγματικό έργο. Για το σκοπό αυτό, πρέπει να καταλήξουμε σε ένα συνταγματικό κείμενο, χωρίς βιασύνη, μετά από διαβούλευση με όλα τα τμήματα. Ακόμα και για να λάβετε ένα κείμενο, τα 150, 200 χρόνια της Τουρκίας γιορτάζονται, μία από αυτές τις μελέτες εμφανίζεται ως ιστορικό ορόσημο. Ας υπάρχει ένα τέτοιο κείμενο που αποτελεί παράδειγμα στη βιβλιογραφία συνταγματικού δικαίου σε όλο τον κόσμο. Αφήστε το να εμπνεύσει άλλες κοινωνίες. Αναμφίβολα, το πιο σημαντικό καθήκον από αυτή την άποψη θα ανατεθεί στην Τουρκική Μεγάλη Εθνοσυνέλευση, στη Λαϊκή Συμμαχία μας και στην ομάδα του AK Party. Θέλω ειδικά να είστε κάτοχος αυτής της διαδικασίας. Χαιρετίζω το πλαίσιο που παρουσίασε ο κ. Bahçeli. Ως Λαϊκή Συμμαχία, κατανοούμε πλήρως αυτό το ζήτημα. Στο σχέδιο δράσης μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα παρουσιάσουμε ένα σύντομο πλαίσιο σχετικά με το ζήτημα του νέου συντάγματος.

Από εδώ, θέλω να καλέσω τους ακαδημαϊκούς μας, τα πανεπιστήμια και τους οργανισμούς ΜΜΕ. Ας προετοιμάσουμε όλες τις προτάσεις μας όλο το χρόνο και αρχίστε να τις συζητάμε. Ας τα μοιραστούμε με το έθνος μας με μια προοπτική. Ας βάλουμε το πιο περιεκτικό, ευρύτερο κείμενο ορίζοντα μπροστά στο έθνος μας. Ας χαιρετίσουμε την 100ή επέτειο της Δημοκρατίας μας με ένα νέο πολιτικό σύνταγμα. Εμείς, ως Λαϊκή Συμμαχία, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε την πιο εποικοδομητική συμβολή στο έργο. Η τελική απόφαση θα είναι φυσικά το έθνος μας. Σας εύχομαι καλή τύχη ήδη.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Ο κόσμος αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα που προκαλούνται από την επιδημία απειλή και μέτρα. Χάρη στη δύναμη του συστήματος και των μέτρων μας, ξεπεράσαμε αυτήν τη διαδικασία με σχετικά μικρή ζημιά. Ενώ οι δυτικές χώρες αντιμετώπιζαν δυσκολίες να αντιμετωπίσουν την επιδημία, ξεκινήσαμε τις προετοιμασίες για την επόμενη περίοδο. Γνωρίζουμε τα προβλήματα κάθε πολίτη, ειδικά των καταστημάτων. Αναπτύσσουμε συνεχώς νέα προγράμματα υποστήριξης για τη λύση. Η υποστήριξη που δόθηκε στους πολίτες μας ξεπέρασε τα 51 δισεκατομμύρια λίρες. Δόξα τω Θεώ, ο θησαυρός μας είναι στη διάθεση των εμπόρων και του έθνους μας. Τι πρέπει να κάνω εάν ο κ. Κεμάλ δεν μπορεί να τους ακολουθήσει; Ξέρουμε τι βγήκε από το χρηματοκιβώτιο μας.

Κύριε Κεμάλ, αφήστε τον να δει τη Μαλάτια και τον Ελάζι. Νομίζω «ή πώς το έκαναν;» αυτος λεει.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ IZMIR ΣΤΟ KILIÇDAROĞLU

Η νοοτροπία μιας δημοτικής κυβέρνησης που θέλει να εξυπηρετεί τους ανθρώπους της στην πόλη. Παρατήρησα επίσης μια αναφορά για την καταστροφή από τις πλημμύρες που συνέβη ως αποτέλεσμα των βροχών στη Σμύρνη πρόσφατα. Θυμήθηκε πώς συνέβη μετά την καταστροφή των πλημμυρών. Ένας έμπορος στον πρόεδρο της CHP είπε: «Η υποδομή έχει ολοκληρωθεί στη Σμύρνη. Σας ρωτώ, η CHP είναι εδώ εδώ και 35 χρόνια, διορθώστε αυτήν την υποδομή. ” Δεν σκέφτηκα για ποιον διαμαρτύρεται αυτός ο πολίτης. Μιλώντας στην πρωτοποριακή τελετή για το τραμ Çiğli στη Σμύρνη, ο Kılıçdaroğlu καυχιέται ότι ο δήμος του δανείστηκε πιο ευνοϊκούς όρους από το ταμείο. Δεδομένου ότι ο δήμος οφείλει 2,5 φορές τον προϋπολογισμό του, ο Μητροπολιτικός Δήμος της Σμύρνης δεν έχει τέτοιο δικαίωμα δανεισμού, κύριε Κεμάλ. Μάθε τους “

“ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ”

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει άδεια δανεισμού, ο δήμος δεν χρησιμοποιεί πίστωση. Η χρηματοδότηση έργων και οι εκδόσεις ομολόγων είναι άσχετα θέματα. Δεδομένου ότι ο Kılıçdaroğlu δεν κατανοεί την οικονομία και τα στοιχεία, δεν γνωρίζει ότι οι διεθνείς όροι δανείου χρηματοδότησης που παρέχονται από το Υπουργείο Οικονομικών είναι πιο κατάλληλοι. Είναι εντελώς ανίδεος. Έχουμε κουραστεί να γνωρίζουμε ποια ψέματα τους πρέπει να διορθώσουν. Όταν τα είδαμε, θυμηθήκαμε ξαφνικά τις ημέρες που εκλέξαμε ως δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης το 1994. Αφού το Υπουργείο Οικονομικών και Οικονομικών δεν έχει χορηγήσει άδειες ομολόγων, κανένας δήμος δεν μπορεί να δανειστεί με αυτόν τον τρόπο. Αυτό τελικά έρχεται σε μένα και πρέπει να το εγκρίνω. Δεν μπορεί να κάνει αυτόν τον εξωτερικό δανεισμό χωρίς την έγκρισή μου. Δεν ξέρει. Δεν ακολουθεί τίποτα. Μετά από αυτό, αν ακολουθήσετε αυτό το λάθος, τα ερωτηματικά αυξάνονται εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ: Ο Πρόεδρος Ερντογάν μοιράστηκε αυτές τις σκανδαλώδεις εικόνες των δήμων της CHP | βίντεο

“Ο CHP ΕΙΝΑΙ ΑΓΟΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΙ”

Κατακτήσαμε την Κωνσταντινούπολη ως πόλη όπου οι δρόμοι είναι σκουπίδια, η μεταφορά είναι παράλυτη, ο αέρας είναι βρώμικος, οι άνθρωποι εγκαταλείπονται. Χέρι-χέρι, επιλύσαμε όλα τα προβλήματα της πόλης μέσα σε λίγα χρόνια. Αναλάβαμε από τον δήμο CHP. Μερικά από αυτά τα θέματα έχουν αρχίσει να εμφανίζονται ξανά, για να δουν σε πόλεις όπου βρίσκονται οι δήμοι CHP.

Σε αυτήν τη χώρα, εμφανίστηκε μια σαφής δήλωση με αυτά τα παραδείγματα για το ποιος υπηρέτησε, ποιος εργάστηκε, ποιος έκανε πολιτική κατάχρησης. Νομίζω ότι θα το κάνω μία φορά το μήνα με μερικά πρωτοσέλιδα. Πρέπει να υπενθυμίζουμε συνεχώς. Είναι επιτακτική ανάγκη να υπενθυμίσουμε σε αυτό το έθνος μας.

Υπάρχουν πολλά ψέματα σε αυτά, μπορείτε να δείτε ότι η Σμύρνη είναι στη μέση. 35 χρόνια, οι άνθρωποι δεν κατασκευάζουν υποδομές; Το İzmir κατέρρευσε με όλες τις υποδομές και τις παράνομες δομές του. Όταν βλέπω την κατάσταση της όμορφης πόλης μας όπως η Σμύρνη, λέω «Δυστυχώς! Τι κάνεις? Φέραμε νερό στο İzmir με τις οδηγίες που έδωσα στο DSİ. Οι άνθρωποι είναι οι άνθρωποι μου. “

Είναι το σημερινό CHP, το οποίο έχει παραπλανηθεί που θα εξεγέρσει ακόμη και εκείνους που υπηρέτησαν αυτό το κόμμα από την ημέρα που συνέλαβε, είναι το CHP με πολλά σημαντικά ονόματα στην πολιτική; Είναι το σημερινό CHP, το οποίο έχει μειώσει τον ανταγωνισμό στην πολιτική σε ένα επίπεδο ανεντιμότητας που θα επιθυμούσε την καταστροφή της χώρας του, να ταπεινώσει και να επιπλήξει τους δικούς του ανθρώπους, είναι το CHP των εννοιών από τις οποίες ονομάζεται; Είναι το σημερινό CHP, το οποίο ζητά δημοκρατία από τις ΗΠΑ και την ΕΕ και σκέφτεται να επαναλάβει αυτό που έχει χτυπήσει μέσα τους, το CHP εκείνων που κουνάνε τις γροθιές τους ενάντια στον ιμπεριαλισμό για χρόνια; “

ΣΤΟ KILIÇDAROĞLU, ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ: ΝΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΣΣΤΑΤΙΑ, όπως το CHP

Αντιδρά στον διορισμό υπουργών. Ναι, στο νέο σύστημα, οι υπουργοί διορίζονται από τον πρόεδρο που εκλέγεται από το έθνος. Δεν έρχεται και πηγαίνει με ταινία, όπως στο CHP.

Λέει τι κάνατε για αυτήν τη χώρα και το αντιταχθήκαμε. Δεν ήταν αυτοί που στρατοπέδευσαν μπροστά από το Συνταγματικό Δικαστήριο και το Συμβούλιο της Επικρατείας και έφεραν κάθε νόμο στη δικαιοσύνη; Στην πραγματικότητα, δεν παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις οποιουδήποτε μέρους, ούτε θέλουμε να παρέμβει με τα δικά μας. Θα δώσετε έναν αναπληρωτή προς ενοικίαση, μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο; Είναι μια τέτοια δημοκρατία; Το έκαναν επίσης. Παρακολουθούμε ως παράδειγμα ότι εκείνοι που χαιρέτησαν εκείνους που παραιτήθηκαν από άλλα κόμματα με χειροκροτήματα έπεσαν στο έδαφος στις παραιτήσεις του CHP. Θεωρούμε αυτήν την εικόνα ως αποκάλυψη της φασιστικής νοοτροπίας. Το βασικό σημείο των εξελίξεων θα είναι οι εκλογές του 2023.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Οι πρώτες συζητήσεις της τουρκικής διατριβής συνεχίστηκαν μέχρι το 1971. Οι συνομιλίες τελείωσαν με το ελληνο-ελληνικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974. Η Κυπριακή Ειρηνευτική Επιχείρηση, την οποία πραγματοποιήσαμε για την ασφάλεια των Κυπρίων αδελφών μας, και στη συνέχεια η ΤΔΒΚ ιδρύθηκε το 1982. Στη δεκαετία του 1960, οι Έλληνες δεν αναγνώριζαν καν την τουρκοκυπριακή πλευρά της αυτονομίας. Οι Έλληνες, που φάνηκαν να υπερασπίζονται την ιδέα μιας ομοσπονδίας όταν η προοπτική ένταξης στην ΕΕ ενισχύθηκε, έδειξαν τις πραγματικές τους ιδέες αργότερα. Οι στόχοι του νόμου δεν είναι υποψήφιος μέλος της ΕΕ που η Τουρκία υπέστη μόνη της. Συνεχίζοντας τη δουλειά μας, οι Έλληνες έπεσαν ξανά. Ο Κόφι Ανάν είπε ότι το υποσχέθηκα. Χρειάστηκε δημοψήφισμα, καθώς η τουρκική πλευρά, το 75 τοις εκατό των γνωστών μας είπε «ναι» σε αυτό το ζήτημα, και το 65 τοις εκατό των Ελλήνων είπε «όχι» στο δημοψήφισμα. Παρ ‘όλα αυτά, η Νότια Κύπρος μεταφέρθηκε στην ΕΕ και όχι στη Βόρεια Κύπρο. Αυτά δεν τήρησαν ποτέ τις υποσχέσεις τους. Δεν θα σταματήσουν μετά από αυτό.

“Λέω ότι μπορούμε να συμβουλευτούμε με τους MİÇOTAKİS, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΣΕΤΕ, ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ!”

Το Κυπριακό είναι η κοινή αιτία των Τούρκων και των Κίρμπι. Παρά όλες τις προσπάθειες, δεν ήταν δυνατή η επίτευξη μόνιμης και βιώσιμης λύσης. Οι διαπραγματεύσεις, στις οποίες παρουσιάστηκε η τουρκική θέση με τη μορφή τοπικής αυτονομίας, συνεχίστηκαν μέχρι το τέλος του 1971. Τελείωσε με το ελληνο-ελληνικό πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου 1974. Η ειρηνευτική επιχείρηση και η Κυπριακή Δημοκρατία, που πραγματοποιήσαμε για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των Κυπρίων αδελφών μας, ιδρύθηκαν. Οι Έλληνες δεν αναγνώρισαν την αυτονομία στην τουρκοκυπριακή πλευρά τη δεκαετία του 1960. Στη δεκαετία του 1970 ήταν και πάλι Έλληνες που αρνήθηκαν να δεχτούν μια δικοινοτική ομοσπονδία. Στόχος τους ήταν να οδηγήσουν το νησί μόνο του διαβρώνοντας τα δικαιώματα που θα μπορούσε να αποκτήσει η τουρκοκυπριακή πλευρά εντός της ΕΕ, όπου δεν είναι μέλος.

Αυτά είναι ένα έθνος, δεν τήρησαν ποτέ τις υποσχέσεις τους και δεν θα σταματήσουν μετά από αυτό. Κάνω μια δήλωση και λέω «μπορώ να συναντηθώ με τον Miçotakis», είναι πρόκληση. Είπαμε ότι οι διερευνητικές συνομιλίες ξεκινούν, τώρα έπρεπε να πραγματοποιηθούν στην Αθήνα. Ο Μικοτάκης αμφισβήτησε. Πώς θα συναντηθούμε μαζί σας μετά την πρόκληση; Θα γνωρίζετε πρώτα τα όριά σας. Αν ψάχνετε για ειρήνη, πρέπει να γνωρίζετε τα όριά σας, μην προκαλείτε. Τρέξατε από το τραπέζι, ήμασταν στο τραπέζι. Αν πάει έτσι, δεν μπορούμε να καθίσουμε στο τραπέζι σας. Τι εμπιστεύεσαι; Εάν πιστεύετε ότι η υποστήριξη θα προέλθει από κάπου, τότε κάνετε λάθος. Η Τουρκία είναι σε θέση, πρέπει να ξέρει πώς να το κάνει.

“ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΤΡΑΓΟΥΡΕΣ ΤΟΥΡΚΕΣ”

Κοίτα, εμπιστεύεσαι κάποια βουνά, εκείνα τα βουνά που εμπιστεύεσαι έχουν χιονίσει, κανένα από αυτά δεν θα ωφεληθεί. Κόψαμε τον δικό μας ομφαλό. Θα γνωρίζετε καλά τους τρελούς Τούρκους.

Breaking News: Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε: το ευαγγέλιο ήρθε στην Τουρκία για την ημέρα!

Ποια θα είναι τα καλά νέα που θα ανακοινώσει σήμερα ο Πρόεδρος Ερντογάν; Πότε θα κάνει μια δήλωση ο Πρόεδρος Ερντογάν;

Σπάζοντας ειδήσεις: Η σκληρή αντίδραση του εκπροσώπου του AK Party Ömer Çelik στο σκάνδαλο λογοκρισίας του Twitter

.Source