Τεχνικό Κόμμα Πραγματοποιήθηκε στο Αρμενικό Μοναστήρι του 11ου αιώνα στην κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο

Παρόλο που η τουρκική βεβήλωση χριστιανικών ιερών τόπων στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο είναι καλά εδραιωμένη, οι αρχές κατοχής κλιμάκωσαν τις προκλήσεις τους επιτρέποντας τη διοργάνωση τεχνικού πάρτι σε αρμενικό μοναστήρι του 11ου αιώνα.

Το Sourp Magar είναι ένα μοναστήρι του 11ου αιώνα που ιδρύθηκε από την Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία στη μνήμη του Αγίου Μακαρίου, του ερημίτη της Αλεξάνδρειας, Ζάρτονκ έχουν αναφερθεί.

Το Μοναστήρι μεταφέρθηκε στην Αρμενική Κοινότητα στην Κύπρο τον 15ο αιώνα και από τότε ανήκει και συνδέεται εγγενώς με την κοινότητα.

Τεχνικό πάρτι που πραγματοποιήθηκε στο Αρμενικό μοναστήρι του 11ου αιώνα στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο 1
Το μοναστήρι

Παρόλο που το συμβάν ηχογραφήθηκε και ανεβάστηκε στο YouTube στις 7 Απριλίου, το γεγονός συνέβη στις 20 Μαρτίου.

Οι θρησκευτικοί ηγέτες της Κύπρου καταδίκασαν την εκδήλωση και επανέλαβαν το αίτημά τους να προστατευτούν όλοι οι χώροι λατρείας και τα νεκροταφεία από βανδαλισμούς, κατάχρηση και βεβήλωση.

«Ο σεβασμός των τόπων λατρείας και των νεκροταφείων δημιουργεί πόνο, καλλιεργεί δυσπιστία και αποτελεί εμπόδιο στην ειρηνική συνύπαρξη», αναφέρει η δήλωση.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Κύπρο καταδίκασε έντονα την κατάχρηση της Αρμενικής Μονής στην Κύπρο.

«Η ελευθερία της λατρείας είναι θεμελιώδης αξία και επαναλαμβάνουμε το αίτημα των θρησκευτικών ηγετών ότι όλοι οι χώροι λατρείας, που χρησιμοποιούνται ή όχι, προστατεύονται από κατάχρηση, βανδαλισμό και βεβήλωση», δήλωσε ο πρέσβης Judith Garber σε δημοσίευση στο Twitter.

Η τουρκική καταστροφή στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο έχει μακρά ιστορία, με το Κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών να παρέχει μια λεπτομερή έκθεση για την καταστροφή εκκλησιών και άλλων πράξεων βανδαλισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Η Τουρκία εξαλείφει τον Χριστιανικό Πολιτισμό της Κατεχόμενης Κύπρου.

Source