Τηλεδιάσκεψη Δημαρχείου Χανίων … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Οι δήμαρχοι της Πάφου, της Αμμοχώστου, της Κερύνειας, της Έγκωμης και της Κωνσταντινούπολης, Χρυσόστομου, αποφάσισαν να ενισχύσουν τη σχέση τους σήμερα, λαμβάνοντας ειδική δράση μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες της επιδημίας.

Σύμφωνα με δήλωση του Δήμαρχου Χανίων Παναγιώτη Σιμαδηράκη σε τηλεδιάσκεψη σήμερα το πρωί, συζητήθηκαν ειδικές προτάσεις – ιδέες για την ανάπτυξη στενής, αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ των έξι δίδυμων πόλεων, οι οποίες, μεταξύ άλλων τομέων, περιλαμβάνουν πολιτισμό και καινοτομία. , ψηφιακή τεχνολογία, η προώθηση της νέας γενιάς ηλικιωμένων, καθώς και το κυπριακό πρόβλημα ως μείζον εθνικό πρόβλημα.

Προστέθηκε στην ανακοίνωση, μετά από πρόταση του δημάρχου της Πάφου, αποφασίστηκε ότι στις πρώτες δέκα ημέρες του Ιουλίου του επόμενου έτους θα διοργανωθεί πολιτιστική εκδήλωση στην Πάφο με τη συμμετοχή μιας ομάδας οκτώ ατόμων από τα Χάνια, ενώ οι τρίτες δέκα ημέρες του Σεπτεμβρίου θα διοργανωθούν από τον δήμο Πάφου σε συνεργασία με το ίδρυμα. Εκδήλωση του Βενιζέλου στο Atticon Apartment Center με θέμα “Από τον Θουκυδίδη στην Ελληνική Επανάσταση του 1821” με αφορμή την 200ή επέτειο της Εθνικής Πολυγένεσης.

Ο κ. Φαδόνι προσκλήθηκε στη Χορωδία Πάφου Ευαγόρα Παλικαρίδης για να προσκληθεί σε τουλάχιστον μία συναυλία στα Χανιά, καθώς πρότεινε να ονομάσει τις κατεχόμενες πόλεις της Αμμοχώστου και της Κερύνειας, καθώς και τον Ευάγο ή τον Παλικαρίδη στο Δημαρχείο Χανίων.

Οι δήμαρχοι των Δίδυμων πόλεων αποφάσισαν να αναπτύξουν στενή συνεργασία σε επίπεδο πολιτών, κυρίως μέσω της ανταλλαγής επισκέψεων μεταξύ των νέων και των ηλικιωμένων, ενώ έγινε δεκτή η πρόταση του δημάρχου της Έγκωμης αχα Ακαριάς Κυριάκου να πραγματοποιήσει συνάντηση-διάσκεψη με τον δήμό του. συμμετοχή δίδυμων πόλεων.

Το συνέδριο παρακολούθησαν οι δήμαρχοι των Χανίων Παναγιώτης Σιμανδράκης, Πάφος Φαίδωνας Φαίδωνος, Αμμόχωστος Σίμος Ιωάννου, Κερύνεια Ρίτα Ελισαίου Κομοδίτικ, Έγκωμη αχααχαριά Κυριάκου ոլ Πόλη Χρυσοφάχος Γιώτης

Πηγή: KYPE

Source