Τηλεοπτικές εκπομπές που αγαπάμε: Φίλοι

Δεν έχω ιδέα πόσες φορές έχω παρακολουθήσει επαναλήψεις ολόκληρης της σειράς φίλων, αλλά είναι πάρα πολλές για να βασίζομαι σε ένα χέρι.

Η παρακολούθηση αυτής της βραβευμένης τηλεοπτικής σειράς κωμική σειρά είναι σαν να συναντάμε παλιούς φίλους, και ακόμη και τώρα, 17 χρόνια από την εμφάνιση του τελικού επεισοδίου, εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά παρακολουθήσιμο.

Οι φίλοι προβλήθηκαν από το 1994 έως το 2004 και παραμένουν μια από τις πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές που έχουν γίνει ποτέ.

Τα 20 τότε 30 somethings – η Jennifer Aniston ως Rachel Green, η Courteney Cox ως Monica Geller, η Lisa Kudrow ως η Phoebe Buffay, ο Matt LeBlanc ως Joey Tribbiani, ο Matthew Perry ως Chandler Bing και ο David Schwimmer ως Ross Geller – όλοι ζουν στη Νέα Υόρκη πολύς χρόνος παρέα στο τοπικό τους καφέ Central Perk.

Από το πρώτο επεισόδιο, το κοινό προσελκύεται στη ζωή των χαρακτήρων που παίζονται όλοι με έμπειρους και αξιόπιστους χαρακτήρες. Τα σενάρια γράφονται καλά και κατευθύνονται υπέροχα. Τα αστεία είναι άφθονα, όπως είναι οι εκπλήξεις και οι ρομαντισμοί και υπάρχουν cliffhanger και πολλά σενάρια που θα / δεν θα κάνουν.

Κάθε χαρακτήρας έχει ένα αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό ή συνήθεια με το οποίο πολλοί από εμάς μπορούν να ταυτιστούν. Ποιος δεν ήθελε μια Joey (μια γυναίκα που αγαπάει τα τρόφιμα, που μπορεί να είναι αργή στην πρόσληψη) ή τη Μόνικα (μια μεγάλη σεφ και ιδεολογικά τακτοποιημένη) μόνη της να κάνουν παρέα σε καφετέριες.

Υπάρχουν μάχες, ρομαντισμό, πολλά γέλια και παρόλο που μερικά, νεότερα ακροατήρια έχουν αναδρομικά επικρίνει τη σειρά για έλλειψη ποικιλομορφίας, περιπτώσεις ομοφοβίας, σεξισμού και ντροπιασμού, ήταν επίσης μπροστά από την εποχή του με πολλούς τρόπους.

Οι κοινωνικοί κανόνες αλλάζουν και αυτό αντανακλάται συχνά στις τηλεοπτικές σειρές. Το τελευταίο επεισόδιο που προβλήθηκε πριν από 20 χρόνια και παρόλο που η κοινωνία και η τηλεόραση έχουν προχωρήσει, οι φίλοι εξακολουθούν να έχουν καλή θέση στην κοινωνική κουλτούρα και στην ιστορία της ψυχαγωγίας.

Το HBO Max επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι το πρωτότυπο cast θα εμφανίζεται σε μια πολυαναμενόμενη εκπομπή επανένωσης και ο Schwimmer αποκάλυψε ότι, ενώ δεν είναι εγγεγραμμένο, οι χαρακτήρες του Friends είναι πιθανό να επανεμφανιστούν κάποια στιγμή.

Source