Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο ρόλο των κατασκόπων από δύο οικογένειες – γείτονες – έως 10 άτομα

Με αυστηρά μέτρα եին Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η οποία θα λήξει αμέσως μετά την αλλαγή του χρόνου, οι Κύπριοι αποχαιρετούν το 2020.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το Υπουργείο Υγείας δεν μετριάζει πολύ τα μέτρα, επιτρέποντας επισκέψεις, αλλά υπό όρους. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η συγκέντρωση έως και δέκα ατόμων, αποτελούμενων από έως και δύο οικογένειες, ενώ η απαγόρευση παρατείνεται μέχρι τα μεσάνυχτα.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της κακής επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα, οι επισκέψεις στο σπίτι απαγορεύονται λόγω έκτακτων μέτρων έως τις 10 Ιανουαρίου, εκτός από σήμερα.

Αστυνομία με τα πόδια

Μιλώντας χθες στην εκπομπή Alpha Enimeros, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου είπε ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα, τα σπίτια των λαών είναι απαραβίαστα, αλλά θα εξεταστούν περιπτώσεις και θα υποβληθούν καταγγελίες.

“Σε κάθε περίπτωση, όταν η Αστυνομία πρέπει να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια, θα γίνει νόμιμα, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία. “Κάθε φορά που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ένα ζήτημα, θα γίνεται σύμφωνα με τα δεδομένα της στιγμής.”

Ο κ. Ανδρέου κάλεσε τους πολίτες να τηρήσουν τα τρέχοντα μέτρα, έτσι ώστε η αστυνομία να μην χρειάζεται να παρέμβει στα σπίτια, “επειδή είμαστε οι τελευταίοι που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε τέτοιες διαμαρτυρίες και ενέργειες”.

“Αυτοί λίγοι ζητούν μια δικαιολογία για να λάβουν παράνομη δράση, αλλά το θετικό είναι ότι οι άνθρωποι αναλαμβάνουν δράση, μετά από γεγονότα, δίνοντας πληροφορίες και σε πρόσφατα περιστατικά σε συγκεντρώσεις έχουμε λάβει πληροφορίες από το κοινό.”

Source