Την πρώτη ημέρα του διαχωρισμού Σίγαση πόλεων և Έρημοι δρόμοι [ΒΙΝΤΕΟ]

Αποκλεισμός, δεύτερος γύρος, για την Κύπρο. Στις 5 π.μ., τέθηκαν σε ισχύ νέα αυστηρά μέτρα για τη διακοπή του κοροναϊού.

Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τον δεύτερο στρατηγό ήταν μονόδρομος λόγω ασφυξίας δημόσιων νοσοκομείων.

Από σήμερα έως τις 31 Ιανουαρίου, τα καθημερινά ταξίδια μας θυμίζουν τον Μάρτιο, καθώς υπάρχουν οκτώ λόγοι για τους οποίους μας επιτρέπουν να κινηθούμε στέλνοντας τα κατάλληλα sms στο 8998.

Οι δρόμοι στην ανακαινισμένη πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο της πρωτεύουσας ήταν άδειοι το πρωί, ενώ η παρουσία της αστυνομίας ήταν αρκετά εμφανής σε πολλά σημεία, καθώς διενεργούνται επιθεωρήσεις για την πιστή εφαρμογή των μέτρων.

Το ίδιο σενάριο επικρατεί και σε άλλες πόλεις. Η καθημερινή ζωή των Κυπρίων αλλάζει για τρεις εβδομάδες από σήμερα λόγω μέτρων αποκλεισμού.

Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, απαγορεύεται το ταξίδι από τις 9 μ.μ. έως τις 5 π.μ., καθώς και συγκεντρώσεις, δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, ιδιωτικές ή δημόσιες, εσωτερικές ή εξωτερικές, σε πάρκα, πλατείες, φράγματα, συμπόσια, παραλίες ή παραλίες, εκτός από αθλητικούς σκοπούς. : Όλα τα καταστήματα, εμπορικά κέντρα, εστιατόρια και καφετέριες θα είναι κλειστά.

Ταυτόχρονα, τέθηκαν σε ισχύ υποχρεωτικές τηλεπικοινωνίες στον κρατικό – ευρύτερο δημόσιο τομέα – σε τοπικούς φορείς αυτοδιοίκησης, με εξαίρεση τις βασικές υπηρεσίες. Τα μαθήματα στα σχολεία διδάσκονται πλέον εξ αποστάσεως, με εξαίρεση τα νηπιαγωγεία, με σκοπό να σταματήσουν τη στέψη έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς.

Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας Δρ. Ο Πέτρος Καραγιάννης είπε ότι «θα θέλαμε να σταθεροποιήσουμε με λίγο λιγότερο αυστηρά μέτρα και μετά να προχωρήσουμε πολύ προσεκτικά στο επόμενο υπόλοιπο, γιατί ταυτόχρονα θα έχουμε εμβολιασμούς».

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου, τον Μάιο θα έχουμε την άρση όλων των περιοριστικών μέτρων. Εάν, φυσικά, όλα πάνε καλά με τα εμβόλια, εάν το 30 έως 35% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πριν.

Source