Την Τετάρτη, ο Spehar θα έχει τέσσερις ή τέσσερις με τον Anastasiadis արի Tatar

Η Ειδική Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπεχάρ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ την Τετάρτη για ενημέρωση στο Συμβούλιο Ασφαλείας την επόμενη εβδομάδα. Alim Sindik στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Siddique σημείωσε ότι η κυρία Spehar “θα συναντηθεί με τους δύο ηγέτες αύριο το πρωί πριν από ενημέρωση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την επόμενη εβδομάδα σχετικά με την αποστολή καλής θέλησης UNFICYP բ του ΟΗΕ στην Κύπρο.” »

Σύμφωνα με αξιωματούχο του ΟΗΕ, η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί στις 09. Στις 00, και με τον κ. Τατάρ στις 11 μ.μ. Στις 30.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Jane Ein Hall Luth, κατά την οποία, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Κυριάκο Κούσιο, εξέφρασε την ετοιμότητα να συμμετάσχει σε μια άτυπη πενταμερή συνάντηση. Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ 2020 Επιστολή της 26ης Οκτωβρίου. Την Πέμπτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκάλεσε συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, στην Έκθεσή του για την καλή έκθεση, ένα ανεπίσημο αντίγραφο του οποίου δόθηκε στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας χθες το βράδυ, σκιαγράφησε τις διαπραγματευτικές προσπάθειες που ακολούθησαν τους τελευταίους μήνες μετά από διαβουλεύσεις της συμβούλου του Jane Ein Hall Lutt. να παρευρεθεί σε μια άτυπη συνάντηση εναντίον οποιουδήποτε υπό την αιγίδα του.

“Σκοπός αυτής της συνάντησης θα είναι να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κοινό έδαφος για τα μέρη να διαπραγματευτούν στον προβλεπόμενο ορίζοντα για μια βιώσιμη, διαρκή λύση στο Κυπριακό. Σκοπεύω να καλέσω τους εγγυητές των μερών σε αυτήν την άτυπη συνάντηση το 2021 το συντομότερο δυνατό. ομοιότητα των οραμάτων և περιγράψτε τα βήματα που απαιτούνται για να προχωρήσετε.

Στην έκθεσή του για την UNFICYP, το ανεπίσημο έγγραφο του οποίου υποβλήθηκε επίσης στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ο κ. Guterres πρότεινε την παράταση της εντολής της UNFICYP για άλλους έξι μήνες έως τις 31 Ιουλίου 2021, δεδομένης της συνεχούς συμβολής της στην ειρήνη και τη συμφιλίωση. Σταθερότητα ստեղծ Δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για πολιτική διευθέτηση.

Σύμφωνα με το σχέδιο Ιανουαρίου του Συμβουλίου Ασφαλείας που εκπόνησε η Τυνησιακή Προεδρία, η ανοιχτή συνεδρίαση για την έγκριση του ψηφίσματος για την παράταση της εντολής της UNFICYP θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 του τρέχοντος έτους.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 14 Ιανουαρίου μέσω τηλεδιάσκεψης παρουσία χωρών που συνεισφέρουν στην UNFICYP, ενώ την Τρίτη 19 Ιανουαρίου, τα μέλη θα ενημερωθούν κατά τη διάρκεια κλειστής συνάντησης της Ειδικής Εκπροσώπου Elizabeth Spehar. Υπηρεσίες

Source