Της τελευταίας στιγμής! Το πρώτο σχόλιο του Ερντογάν για την ένταση με τον Έλληνα Υπουργό: Ο Υπουργός Εξωτερικών μας δήλωσε τα όριά του


Η κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu και τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Ντεντιά, που επισκέφθηκε χθες την Άγκυρα, στο Εκθεσιακό Κέντρο Προεδρικού Συγκροτήματος έπεσε σαν βόμβα στην ημερήσια διάταξη. Η συνέντευξη τύπου, η οποία ξεκίνησε σε φιλική ατμόσφαιρα και οι δύο υπουργοί απευθύνθηκαν ο ένας στον άλλο με τα ονόματά τους και λέγοντας “φίλε μου”, άλλαξε κατεύθυνση αφού ο Çavuşoğlu έδωσε στον Dendias το δικαίωμα να μιλήσει, λέγοντας “Πρέπει να προχωρήσουμε με μια θετική ατζέντα”.

ΛΟΓΙΑ ΟΜΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ από το Tokat Cavusoglu ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Δεντιάς θα κατευθυνθεί προς την Τουρκία για να κατηγορήσει παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και “γνωστές οι απόψεις της Ελλάδας για τη Μεσόγειο Θάλασσα. Δεν τις ακούτε την πρώτη φορά. Δεν μπορώ απλώς να προσποιούμαι ότι κάτι συνέβη στην ανατολική Μεσόγειο. Δράζει αντίθετο με την Τουρκία διεθνές δίκαιο “μετά το πηγάδι Cavusoglu χρησιμοποίησε τις ακόλουθες φράσεις:” Δυστυχώς, διαπίστωσε ότι ο κατηγορούμενος είναι απαράδεκτος για τη χώρα μου. Πρώτον, είπε ότι η Τουρκία είναι η κυριαρχία της Ελλάδας παραβίασε το νόμο. Δεν μπορούμε να το δεχτούμε. Η Τουρκική Δημοκρατία, τα δικαιώματά τους, ειδικά στην Ανατολική Μεσόγειο και η Κύπρος είναι ικανά να προστατεύσουν τα τουρκικά δικαιώματα. βήματα, κάνουμε προορίζεται για την προστασία των δικαιωμάτων μας. Εάν κατηγορούμε αυτά τα ζητήματα στην Τουρκία παρόλο που είχαμε συμφωνήσει να έρθουμε εδώ και να μιλήσουμε μεταξύ μας, και εγώ Θα πρέπει να τους δώσω την απάντηση. “

ΠΡΩΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΡΩΤΟΥΝ

Κάνοντας αξιολογήσεις σχετικά με την ημερήσια διάταξη μετά τις προσευχές της Παρασκευής, ο Πρόεδρος Ερντογάν άγγιξε επίσης την ένταση μεταξύ του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Ντεντιά και του Υπουργού Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu. Ο Έλληνας υπουργός Ερντογάν αντέδρασε σε δηλώσεις εναντίον της Τουρκίας, για εντάσεις “στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Καβούσογλου, ο Έλληνας Υπουργός ανέφερε στο όριο. Δεν θα μπορούσε να είναι μαλακό. Πριν μιλήσουμε με τον κ. Υπουργό μας, μίλησα σε ζεστό αέρα η συνέντευξη δέχτηκα. Αλλά πολύ διαφορετικό ρεκόρ ένα σημείο. ανέφεραν ότι ο ρυθμός Dendias θα είναι επικεφαλής της αντίθετης στάσης. έχουν τελειώσει τη δουλειά κάνοντας τις απαραίτητες αξιολογήσεις. Ας μην κάνουμε άλλοι μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. “είπε.

Κύρια σημεία από τις δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν

“Όσον αφορά την εξουσία της ΤΔΒΚ να συζητήσει τη διδασκαλία του Κορανίου-Κορανίου, το Ανώτατο Δικαστήριο είχε κάνει ότι ο Πρόεδρος δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε αυτήν την εξήγηση. Η Βόρεια Κύπρος δεν είναι η Γαλλία. Οι αιτήσεις στην Τουρκία πρέπει να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε φάση εφαρμογής. Έχουμε λάβει κάποια σωματεία Ο Πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου πρέπει να αποφύγει από αυτό το λάθος. Τα βήματα που θα κάνουμε θα είναι διαφορετικά.

ΚΑΝΑΛΙ ΙΣΤΑΝΜΠΟΛΛΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Η δουλειά της αντιπολίτευσης είναι να αποτρέψει την πραγματοποίηση καλών πράξεων σε αυτήν τη χώρα. Εργαζόμαστε για την πραγματοποίηση των γεφυρών που περνούν πάνω από το κανάλι. Θα κάνουμε το βήμα της πρώτης γέφυρας τον Ιούνιο.

.Source