ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ! ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Αποφάσεις που ελήφθησαν από την Ανώτατη Επιτροπή των Μεταδοτικών Νόσων σύμφωνα με τον Νόμο 45/2018 για τις Μεταδοτικές Νόσους

1. Μετά τις 22:00, αποφασίστηκε ότι η απόφαση για διακοπή των δραστηριοτήτων στους τομείς του καφέ, του εστιατορίου, του ζαχαροπλαστείου, του στοιχήματος, του κομμωτηρίου, του κέντρου ομορφιάς, του καφενείου, του καφέ, του γυμναστηρίου, της πίτας, του simit shop, του κουρείου θα συνεχιστεί όπως είναι . Κρίθηκε σκόπιμο μόνο οι υπηρεσίες πακέτου να παραμείνουν ανοιχτές μετά τις 22:00. Οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτούς τους τομείς πρέπει να επαναλαμβάνουν τις δοκιμές PCR κάθε δεκατέσσερις ημέρες.

2. Τα άτομα που διαμένουν ή εργάζονται στο Pile θα μπορούν να μεταφέρουν χωρίς καραντίνα, υπό την προϋπόθεση ότι θα υποβάλουν τα τρέχοντα αρνητικά αποτελέσματα δοκιμών PCR εντός 72 ωρών.

3. Η απόφαση να κλείσουν ταβέρνες, αίθουσες μασάζ, μπαρ, κλαμπ και παρόμοια κέντρα διασκέδασης έχει παραταθεί έως τις 10 Ιανουαρίου 2021.

4. Λόγω της αύξησης των τοπικών περιπτώσεων στη χώρα μας, οι υπάλληλοι του ΟΗΕ, της ΕΕ, των Βρετανών Ανωτέρων, της Ζώνης Buffer, των Αγνοουμένων και της Ειρηνευτικής Δύναμης θα μπορούν να εισέλθουν χωρίς καραντίνα, υπό την προϋπόθεση ότι θα υποβάλουν αρνητικά αποτελέσματα δοκιμών PCR τις τελευταίες 72 ώρες.

5. Οι ασθενείς που διαμένουν στη Βόρεια Κύπρο και λαμβάνουν ρουτίνες θεραπείες / θεραπείες στη Νότια Κύπρο θεωρούνται κατάλληλοι να μετακινηθούν στη Νότια Κύπρο χωρίς καθημερινή καραντίνα για να μην υποστούν θυματοποίηση και να ολοκληρώσουν τη θεραπεία τους. Ο ασθενής και ο συνοδός του (εάν είναι απαραίτητο) που θα μεταφερθούν για λόγους υγείας πρέπει να υποβάλουν τα αρνητικά αποτελέσματα της εξέτασης PCR που έγιναν τις τελευταίες 3 ημέρες κατά την άφιξη. Επιπλέον, οι ασθενείς και τα συνοδευτικά άτομα που επιστρέφουν στη χώρα μας μετά τη θεραπεία πρέπει να κάνουν ξανά εξετάσεις PCR την έβδομη και τη δέκατη τέταρτη ημέρα από την είσοδό τους στη χώρα και να υποβάλουν τα αποτελέσματα στο Υπουργείο μας.

6. Έχει αποφασιστεί ότι η διέλευση ατόμων που κατοικούν στο Βορρά και εργάζονται στη Νότια Κύπρο θα υπόκειται σε καραντίνα έως τις 10 Ιανουαρίου 2021.

7. Έχει αποφασιστεί ότι η διέλευση ατόμων που διαμένουν στο Νότο και εργάζονται στη Βόρεια Κύπρο θα υπόκειται σε καραντίνα έως τις 10 Ιανουαρίου 2021.

8. Έχει αποφασιστεί ότι το πέρασμα των μαθητών που κατοικούν στο Βορρά και σπουδάζουν στη Νότια Κύπρο και οι γονείς τους υπόκεινται σε καραντίνα έως τις 10 Ιανουαρίου 2021.

9. Έχει αποφασιστεί ότι το πέρασμα των μαθητών που κατοικούν στο Νότο και σπουδάζουν στη Βόρεια Κύπρο και οι γονείς τους υπόκεινται σε καραντίνα έως τις 10 Ιανουαρίου 2021.

10. Εντός του πεδίου εφαρμογής του κανονισμού για την πράσινη γραμμή, κρίθηκε σκόπιμο για άτομα που ασχολούνται με επαφές χωρίς εμπόριο να εμπορεύονται χωρίς καραντίνα.

11. Έχει αποφασιστεί ότι τα ασθενοφόρα διασχίζουν τη συνοριακή πύλη Yeşilırmak για λόγους υγείας μόνο, χωρίς καραντίνα και άλλα περάσματα υπόκεινται σε καραντίνα.

12. Κρίθηκε σκόπιμο για τα άτομα που κατοικούν στο Beyramudu να κάνουν καθημερινή διέλευση προς την περιοχή Üstler χωρίς καραντίνα προκειμένου να εκτελέσουν τις κτηνοτροφικές και γεωργικές τους δραστηριότητες στην περιοχή Üstler.

13. Αποφασίστηκε να παραταθεί η απόφαση σχετικά με την απουσία περισσότερων από 10 ατόμων που θα συγκεντρωθούν σε σπίτια που θα ληφθούν έως τις 3 Ιανουαρίου 2021 έως τις 10 Ιανουαρίου 2021.

14. Όλα τα είδη ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, τελετές ανοίγματος στο χώρο εργασίας, γάμοι, κινηματογράφος, θέατρο, γενέθλια, συλλογική λατρεία, αρραβώνα, γάμος, θρησκευτικό φεστιβάλ κ.λπ. αποφασίστηκε να παραταθεί η απόφαση για παύση των δραστηριοτήτων της έως τις 10 Ιανουαρίου 2021.

15. Αποφασίστηκε να γίνουν κηδείες με τη συμμετοχή μόνο συγγενών πρώτου βαθμού.

16. Έχει αποφασιστεί ότι οι ομαδικοί αθλητικοί αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς θεατές.

17. Είναι ζωτικής σημασίας οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη και τα μέλη της αστυνομίας που ανήκουν στην ομάδα κινδύνου και των οποίων οι υπηρεσίες είναι ουσιαστικά απαραίτητες να μην συμμετέχουν σε συλλογικές δραστηριότητες στην κοινωνική τους ζωή και να δίνουν τη μέγιστη προσοχή στους μάσκες, τους κανόνες κοινωνικής απόστασης και υγιεινής.

Source