Τιμή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Σύμφωνα με έρευνα της Κυπριακής Ένωσης Καταναλωτών, το συνολικό κόστος ενός χριστουγεννιάτικου «τραπεζιού» για μια τετραμελή οικογένεια στη Λευκωσία εκτιμήθηκε σε 156 ευρώ και για μια οικογένεια έξι – 224 ευρώ. Στην πραγματικότητα, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, σημειώθηκε μείωση 5% στις μέσες μέσες τιμές του πίνακα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 21 Δεκεμβρίου 2020, σύμφωνα με τις οποίες ελήφθησαν τρεις τιμές λιανικής. Τα σημεία πώλησης από τα οποία ελήφθησαν οι τιμές ήταν τα τέσσερα μεγάλα σούπερ μάρκετ στη Λευκωσία, τα τέσσερα μικρά σούπερ μάρκετ και το γειτονικό κατάστημα. Η έρευνα περιελάμβανε μόνο τη Λευκωσία և περιελάμβανε συνολικά 35 τύπους τροφίμων և ποτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν παρατηρήθηκε αύξηση της ερευνητικής παραγωγής. Μερικά από τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στην έρευνα πωλήθηκαν σε τιμές διαφήμισης. Οι τιμές προσφοράς διατηρήθηκαν από την αρχή έως το τέλος της μελέτης, επομένως, ελήφθησαν υπόψη στο κόστος του χριστουγεννιάτικου γεύματος όπως ήταν.

Ηλεκτρική ενέργεια για όλους κατά τη διάρκεια των διακοπών

Χριστούγεννα: Πρωτοχρονιάτικες διακοπές … έχουν ηλεκτρικό ρεύμα για όλους τους οικιακούς καταναλωτές. Στο πλαίσιο του ευρύτερου ρόλου της ել αποστολή համար για ευαίσθητες ανάγκες διακοπών, η Κυπριακή Αρχή Ηλεκτρισμού αποφάσισε να μην διακόψει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στους εγχώριους πελάτες της φέτος λόγω χρεών. Η απόφαση ισχύει για την περίοδο από 23 Δεκεμβρίου 2020 έως 7 Ιανουαρίου 2021 և αναφέρεται στα τιμολόγια όλων των νοικοκυριών, δηλαδή στα τιμολόγια 01, 02 և 08. Τα καταναλωτικά νοικοκυριά των οποίων η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος είχε διακοπεί λόγω χρέους ήταν επιλέξιμα να υποβάλουν αίτηση σε οποιοδήποτε κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της ΑΗΚ. Η αίτηση εξετάζεται σύμφωνα με την ικανότητα του πελάτη να ενταχθεί στο πρόγραμμα αποπληρωμής. Διευκρινίζεται ότι η ευνοϊκή απόφαση επανένωσης δεν περιλαμβάνει εκείνους που συμμετείχαν στην παράνομη πράξη κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας. Αν και αυτή η δράση έχει εγκριθεί τα τελευταία χρόνια, δεν μπορούμε να επαινέσουμε την ηγεσία της ΑΗΚ για αυτήν την απόφαση.

Αύξηση εισοδήματος συνταξιούχων χαμηλού εισοδήματος

Το Υπουργείο Εργασίας αυτή την εβδομάδα άλλαξε σε πληρωμές πληρωμών ως τέλος με το τέλος του έτους σε συνταξιούχους χαμηλού εισοδήματος στο πλαίσιο του προγράμματος συντάξεων χαμηλού εισοδήματος. Οι αυξήσεις για τους 12 μήνες του έτους κυμαίνονται από 21 έως 149 ευρώ το μήνα για τους μεμονωμένους և 40 έως 130 ευρώ για ορισμένους συνταξιούχους χαμηλού εισοδήματος, ից εκ των οποίων αναμένεται να ωφελήσουν περίπου 29 χιλιάδες άτομα, τα οποία ήδη υποστηρίζονται από το κράτος. Σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας, η αύξηση διασφαλίζει ότι κανένας συνταξιούχος δεν έχει μηνιαίο εισόδημα κάτω των 710 ευρώ, δηλαδή κάτω από το όριο της φτώχειας. Στο επίκεντρο αυτής της απόφασης, ωστόσο, είναι τα χαμόγελα που εξαπλώθηκε σε συνταξιούχους χαμηλού εισοδήματος, όχι οι διαφωνίες των μερών που ισχυρίζονται ότι έχει πατρότητα. Συγκεκριμένα, πρέπει να σημειωθεί ότι με την αύξηση, οι δικαιούχοι έλαβαν απόδοση έως και 1.788 ευρώ.

SEC-PEO επίθεση στο ETYK

Τα σωματεία SEK և PEO ξεκίνησαν μια κοινή δήλωση κατά της ΕΤΥΚ για το συνδικαλιστικό άλογο στην ελληνική τράπεζα. Σύμφωνα με αναφορές, τα συνδικάτα του ΕΤΥΚ με το επενδυτικό ανώτατο όριο և χωρίς να το ονομάσουν, τον κατηγορούν ότι αποχώρησε από την ίδια τράπεζα για δυόμισι χρόνια χωρίς συλλογική συμφωνία διαπραγμάτευσης (συνεργαζόμενοι υπάλληλοι), στην πραγματικότητα, περικοπές μισθών. μεγαλώνει ακόμη περισσότερο μεταξύ των ίδιων συναδέλφων του Έλληνικ, κάτι που οι δύο συντεχνίες έχουν προειδοποιήσει για αρκετές φορές. Ωστόσο, η ΕΤΥΚ δήλωσε σε δήλωσή της ότι ζητά από την Τράπεζα της Ελλάδος να εφαρμόσει τα ίδια οφέλη σε όλους τους υπαλλήλους, αποφεύγοντας να σχολιάσει την έκθεση των συνδικάτων.

Πύργος Λαπιτίου προς πώληση

Το διάσημο εμπορικό κτίριο μεικτής χρήσης Lapitio Tower πωλήθηκε από την GoGordian κατά τη διάρκεια της επιδημίας για 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τη στήλη, ο αγοραστής είναι ένας πολύ γνωστός Κύπριος επιχειρηματίας, του οποίου στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας του κτιρίου. Το κτίριο, που βρίσκεται δίπλα στα κεντρικά γραφεία της CCCI, έχει συνολική έκταση 2518 τ.μ. և χτισμένο 714 τ.μ. Αποτελείται από οκτώ επίπεδα. 2 υπόγεια (987 τ.μ.), 1ος όροφος (198 τ.μ.) με διαμέρισμα (130 τ.μ.), 1ος όροφος (215 τ.μ.), 2ος όροφος (201 τ.μ.), 3ος όροφος (201 τ.μ.), 4 9ος όροφος (201 τ.μ.), 5ος όροφος (201 τ.μ.) և 6ος όροφος (184 τ.μ.)

Το παράπονο του Mikhi. Αντόνιο

“Εκείνοι που σας διάβασαν περίμεναν να διαβάσουν το σχόλιό σας σχετικά με την εκλογή νέου Προέδρου του ΟΕΒ”, επεσήμανε ο Μιχάλης Αντόνιο στη στήλη. Έτσι, για να μην τον αφήσουμε να παραπονιέται, συγχαίρουμε δημοσίως τον κ. Αντώνη Αντόνιο, ο οποίος μας έχει ήδη δώσει δύο συνεντεύξεις και του ευχόμαστε ειλικρινά επιτυχία στο έργο του. Ωστόσο, περιμένω ότι σήμερα ή αύριο ο Μιχάλης θα σχολιάσει αυτήν την έκθεση στα κοινωνικά δίκτυα, θα μας καλέσει να πιούμε μαζί του την αγαπημένη του μπύρα μετά την ακύρωση των εκδηλώσεων. Γεια Μου Μάικλ!

ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΙΣΧ ΤΟΥ 2021 ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

Η σημερινή στήλη είναι η τελευταία για το 2020 և θα προσπαθήσει να σας αποκαλύψει τι θα ήθελαν σε σχέση με την άφιξη του 2021 և δεν ήθελαν οι ηθοποιοί εκείνου του τόπου πολιτικά, κρατικά և αθλητικά.

Αναλυτικά.

Νίκος Αναστασιάδης, Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θέλω ειλικρινά το Δημοκρατικό Κόμμα να έχει λιγότερα ποσοστά στις κοινοβουλευτικές εκλογές του Μαΐου από το DIPA του Mario Karoyan.

Αβέρωφ Νεοφύτου, Πρόεδρος του ΔΗΣΥ. Εύχομαι στον ΑΠΟΕΛ να κερδίσει το κύπελλο και να πάει στην Ευρώπη, διαφορετικά το DIPA του Καρογιάν θα μας περάσει.

Άνδρος Κυπριανού, Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ. Ελπίζω να μην περάσουν οι προϋπολογισμοί, Mala αυτή τη φορά η εκλογική εκστρατεία Malas 2021 τελειώνει με επιτυχία.

Νικόλαος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος του ΔΗΚΟ. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός և Πρόεδρος Αναστασιάδης Εύχομαι εφιάλτες στον Γενικό Ελεγκτή μου κάθε βράδυ.

Μαρίνος Σιζόπουλος, Πρόεδρος της ΕΔΕΚ. Ελπίζω ότι αυτή τη φορά ο Νικόλας Παπαδόπουλος δεν θα με υποστηρίξει στο να εκλεγεί Πρόεδρος του Κοινοβουλίου.

Ελένη Θεοχάρους, Πρόεδρος Αλληλεγγύης. Εύχομαι σε όλη την ηγεσία του Αζερμπαϊτζάν να σταθεί δίπλα στην Τουρκία που έτρωγαν κατά τη διάρκεια των διακοπών: Νέο Έτος.

Γιώργος Λίλκας, Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών. Ελπίζω ότι το 2021 το ΔΗΣΥ θα με διορίσει κάπου, καθώς είναι το μόνο κόμμα με το οποίο δεν συνεργάστηκα στην Κύπρο.

Πρόεδρος του περιβαλλοντικού κινήματος Χαράλαμπος Θεοφέφου. Εγώ, ο Μαρίνος, θέλω να εκλεγώ Πρόεδρος του Κοινοβουλίου με την υποστήριξη του Νικολάου Παπαδόπουλου.

Χριστός Χριστός, Πρόεδρος της ELAM. Εύχομαι το 2021 μόνο Κύπριοι ερωτικοί μετανάστες να αφήσουν όλους τους μη θρησκευτικούς ανθρώπους στο νησί.

Πρόεδρος της Ανεξαρτησίας της Άννας Άννα Θεολόγος. Ελπίζω ότι το 2021 οι Ανεξάρτητοι θα εξαρτηθούν από την κρατική χορηγία.

Αρχιεπίσκοπος Βόσκκερναν. Θα ήθελα όλες οι εταιρείες στις οποίες συμμετέχουμε να μας δώσουν μερίσματα το 2021, σαν να μην τους έχουν, θα τα πουλήσω.

Πρόδρομος Πετρίδης, Πρόεδρος της ΑΠΟΕΛ. Σας έπιασα 7 συνεχόμενα πρωταθλήματα, Σωκράτης, և αφού έχασα ένα, σας ενδιαφέρει ακόμα αυτό; Εκραγείτε, κάθε εβδομάδα με βάζετε στη στήλη σας.

[email protected]:

Φιλελεύθερος, 27.12.2020.

Source