Τις επόμενες μέρες, το Facebook θα αποφασίσει εάν … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Το εποπτικό συμβούλιο του Facebook ανακοίνωσε την αναβολή της πολυαναμενόμενης απόφασής του να επιστρέψει ή να αποκλείσει τον Donald Trump από την πλατφόρμα επ ‘αόριστον, η οποία επρόκειτο να ανακοινωθεί στα μέσα Απριλίου.

“Τις επόμενες εβδομάδες, το συμβούλιο θα ανακοινώσει την απόφασή του να αναστείλει τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από το Facebook και το Instagram”, δήλωσε ο εκπρόσωπος σε ένα e-mail.

Μετά τις βίαιες ταραχές στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος αποκλείστηκε από τα δύο δίκτυα της ομάδας (հարթ άλλες πλατφόρμες όπως το Twitter).

Τα δίκτυα δικτύου τον κατηγορούν για επανειλημμένους, αβάσιμους ισχυρισμούς για εκλογική απάτη και δηλώσεις κινήτρων εκατοντάδων υποστηρικτών του που έχουν εισβάλει στο αμερικανικό κοινοβούλιο.

Το «ψηλότερο» όργανο του κολοσσού

Τα κοινωνικά μέσα, που αποτελούνται από άτομα από διαφορετικές χώρες, την κοινωνία των πολιτών, εξετάζουν և λαμβάνουν αμφιλεγόμενες αποφάσεις που θεωρούνται προβληματικές στο Facebook ή το Instagram, ανακαλούνται ή διατηρούνται.

Αυτές οι κρίσεις είναι απαραίτητες για την εταιρεία. Στην περίπτωση του Ντόναλντ Τραμπ, “παρατείναμε την προθεσμία της κοινής γνώμης” και λάβαμε περισσότερες από 9.000 απαντήσεις.

“Το συμβούλιο σκοπεύει να μελετήσει όλους λεπτομερώς, εξ ου και τις πρόσθετες καθυστερήσεις”, εξήγησε ο ομιλητής.

Το διοικητικό συμβούλιο, το οποίο ανέλαβε τα καθήκοντά του στις αρχές Δεκεμβρίου, συμφώνησε στις 21 Ιανουαρίου να επιλύσει το «καυτό» ζήτημα κατόπιν αιτήματος του Facebook.

Source