Τις τελευταίες έντεκα ημέρες, έντεκα οδηγοί έχουν δείξει θετικά για ναρκωτικά

Συνολικά 11 υπό εξέταση υπόθεση για χρήση ναρκωτικών εμφανίστηκαν μετά από αστυνομικούς ελέγχους τις τελευταίες έντεκα ημέρες.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των καθημερινών επιθεωρήσεων από την αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι 11 οδηγοί οχημάτων ηλικίας 19 έως 34 ετών ήταν θετικοί στην προκαταρκτική δοκιμή.

Σε μία περίπτωση, στις 9/4/2021 στη Λευκωσία, βρέθηκε ένα όχημα που οδηγούσε ένας 22χρονος άνδρας και κατασχέθηκαν περίπου 25 γραμμάρια κάνναβης. Μετά τη σύλληψη, ο οδηγός χρεώθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος.

Σε μια άλλη περίπτωση, ένας 29χρονος άνδρας που οδήγησε το αυτοκίνητό του στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού κοντά στον Κόρνο στις 31/3/2021 σταμάτησε από μέλη της Μονάδας Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων στα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας για επιτάχυνση. , μετά την οδήγηση με ταχύτητα 142 km / h αντί για 100 km / h, που είναι το όριο που ορίζει ο νόμος σε αυτόν τον δρόμο. Αποδείχθηκε ότι ο 29χρονος οδηγούσε χωρίς άδεια οδήγησης, χωρίς ασφάλεια.

Επιπλέον, σε δύο περιπτώσεις στη Λάρνακα և Λεμεσού, τρία άτομα βρέθηκαν να οδηγούν χωρίς πιστοποιητικό ασφαλείας.

Ουσίες όπως τα ναρκωτικά και το αλκοόλ έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν την ψυχική και ψυχολογική προσπάθεια που καταβάλλεται κατά την οδήγηση, καθώς και ότι μειώνουν την ικανότητα του οδηγού να εργάζεται και τις δεξιότητες, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο σύγκρουσης.

Source