Τις τελευταίες 24 ώρες στην επιδημία κοραναϊού

Έχουμε συγκεντρώσει τις εξελίξεις στον κόσμο σχετικά με το ξέσπασμα του Kovid-19 τις τελευταίες 24 ώρες.

Στο νέο είδος επιδημίας κοροναϊού (Kovid-19) παγκοσμίως, ο αριθμός των περιπτώσεων ξεπέρασε τα 90 εκατομμύρια 381 χιλιάδες, ο αριθμός εκείνων που έχασαν τη ζωή τους ξεπέρασε τα 1 εκατομμύρια 939 χιλιάδες και ο αριθμός εκείνων που ανέκαμψαν ξεπέρασε τα 64 εκατομμύρια 638 χιλιάδες.

Ο αριθμός των περιπτώσεων υπερέβη τα 22 εκατομμύρια 741 χιλιάδες στις ΗΠΑ, 10 εκατομμύρια 460 χιλιάδες στην Ινδία, 8 εκατομμύρια 79 χιλιάδες στη Βραζιλία και 3 εκατομμύρια 401 χιλιάδες στη Ρωσία.

Αναφέρθηκε ότι η Διεύθυνση Νεκροταφείου στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας δεν μπορούσε να εκπαιδεύσει τις ταφές των νεκρών που καίγονται στο κρεματόριο λόγω της αύξησης των θανάτων από το Kovid-19.

Ο Minu Mahraz, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συμβουλίου Καταπολέμησης της Κορώνας στο Ιράν, δήλωσε ότι ο αριθμός των ατόμων που πυροβόλησαν το εμβόλιο Kovid-19 που ανέπτυξε η χώρα του αυξήθηκε σε 7.

Ο Ιρανός υπουργός Υγείας Σάιντ ανακοίνωσε ότι εντόπισε 4 ακόμη νέα κρούσματα μεταλλαγμένου και ταχύτερου τύπου Kovid-19.

Τα τζαμιά, τα οποία έκλεισαν για περισσότερο από ένα μήνα στο πλαίσιο των μέτρων Kovid-19, άνοιξαν ξανά στη Γάζα.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σούγκα Γιοσιχάιντ δήλωσε ότι μπορεί να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης (κατάσταση έκτακτης ανάγκης) στις πολιτείες της Οζάκα και του Κιότο, όπου οι υποθέσεις Kovid-19 παραμένουν σε άνοδο.

Ο Διεθνής Δικηγορικός Σύλλογος επέκρινε το κάψιμο των σωμάτων όσων πέθαναν από το Kovid-19, το οποίο συζητείται εδώ και πολύ καιρό στη Σρι Λάνκα, στα κρεματόρια, ανεξάρτητα από τη θρησκεία.

Κινέζοι αξιωματούχοι προειδοποίησαν τους κατοίκους των πόλεων Shijiacuang και Shingtay στην επαρχία Hebei να «μην αφήσουν τα σπίτια τους για 7 ημέρες».

Αναφέρθηκε ότι το τεστ Kovid-19 για τον υπουργό Οικονομίας της Μαλαισίας Μουσταφά Μουχάμεντ ήταν θετικό.

Ο αριθμός των ατόμων που εντοπίστηκαν με τον Kovid-19 στην αφρικανική ήπειρο αυξήθηκε σε 3 εκατομμύρια 37 χιλιάδες 7.

Ο Πρόεδρος της Αλγερίας Abdulmecid Tebbun πήγε στη Γερμανία για να ολοκληρώσει τη θεραπεία για τις συνέπειες του Kovid-19.

Source