Τις τελευταίες 24 ώρες στην επιδημία κοραναϊού

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κοροναϊού (Kovid-19) παγκοσμίως ξεπέρασε τα 82 εκατομμύρια 675 χιλιάδες, ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν στην επιδημία ξεπέρασε τα 1 εκατομμύριο 803 χιλιάδες και ο αριθμός αυτών που ανέκαμψαν ξεπέρασε τα 58 εκατομμύρια 591 χιλιάδες.

Ο αριθμός των περιπτώσεων υπερέβη τα 20 εκατομμύρια 2 χιλιάδες στις ΗΠΑ, 10 εκατομμύρια 264 χιλιάδες στην Ινδία, 7 εκατομμύρια 577 χιλιάδες στη Βραζιλία και 3 εκατομμύρια 131 χιλιάδες στη Ρωσία.

Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εξελέγη Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ότι το σχέδιο διανομής εμβολίων Kovid-19 της κυβέρνησης Τραμπ ήταν ανεπαρκές και δεν προχώρησε όπως θα έπρεπε, “Εάν το πρόγραμμα εμβολιασμού συνεχίσει με τον τρέχοντα ρυθμό του, θα χρειαστούν χρόνια για τον εμβολιασμό του αμερικανικού λαού.” είπε.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin ανακοίνωσε ότι η διανομή των 600 $ μετρητών στο πακέτο οικονομικής στήριξης για την επιδημία θα ξεκινήσει την Τρίτη το βράδυ την τοπική ώρα των ΗΠΑ.

Ενώ αναφέρθηκε ότι ένας τύπος Kovid-19 που μεταλλάχθηκε και εξαπλώθηκε γρηγορότερα στο Ηνωμένο Βασίλειο βρέθηκε επίσης στο Κολοράντο, ο νεοεκλεγόμενος 41χρονος Κογκρέσος Luke Letlow πέθανε λόγω του Kovid-19.

Η Αγγλία ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου Kovid-19 που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με τη βρετανική-σουηδική φαρμακευτική εταιρεία Astra-Zenaca. Έχει αναφερθεί ότι το εμβόλιο, το οποίο επιτρέπεται να χρησιμοποιείται ευρέως στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα ξεκινήσει στις 4 Ιανουαρίου.

Στην Αγγλία, καταγράφηκε ο “υψηλότερος αριθμός καθημερινών θυμάτων από τον Απρίλιο”, με 981 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες λόγω του ιού.

Με τα μέτρα που ελήφθησαν στο Βέλγιο, μία από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την επιδημία στην Ευρώπη, η μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων συνεχίζεται. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, χάρη στα μέτρα για την καταπολέμηση της επιδημίας που συνεχίζονται από τον Οκτώβριο, οι νέες καθημερινές περιπτώσεις μειώθηκαν από το μέσο αριθμό των 15 χιλιάδων που καταγράφηκαν πριν από 2 μήνες σε 1800.

Στη Γερμανία, διαμαρτυρήθηκαν όσοι αντιτάχθηκαν στους περιορισμούς που επέβαλε η κυβέρνηση για να αποτρέψει τη διάδοση του Kovid-19.

Ο Emir Emir ανακοίνωσε ότι έχει το εμβόλιο Kovid-19

Στο Ισραήλ, η οποία ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που ξεκίνησε καραντίνα για τρίτη φορά, περισσότερα από 650 χιλιάδες άτομα εμβολιάστηκαν, ενώ η αύξηση του αριθμού των καθημερινών κρουσμάτων συνεχίστηκε.

Η κινεζική εταιρεία Sinopharm ανακοίνωσε ότι ένα από τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν κατά του Kovid-19 ήταν 79,3% προστατευτικό στα πειράματα του τελευταίου σταδίου.

Στην Κίνα, δηλώθηκε ότι οι αυξημένες περιπτώσεις Kovid-19 πριν από το Çuncie (Spring Bar), όπου θα βιώσουν τα περισσότερα ταξίδια της χρονιάς, θα αυξήσουν τον κίνδυνο επιδημίας και το κοινό κλήθηκε να “αποφύγει περιττά ταξίδια”.

Η Βενεζουέλα ανακοίνωσε ότι υπεγράφη συμφωνία για την αγορά 10 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Kovid-19 που ονομάζεται “Sputnik V” που αναπτύχθηκε από τη Ρωσία.

Ο Πρόεδρος της Βολιβίας Luis Arce Catacora δήλωσε ότι θα λάβει περισσότερες από 5 εκατομμύρια δόσεις Sputnik V.

Ο Πρόεδρος της Σενεγάλης Μάκι Σαλ, επαναλαμβάνοντας την έκκληση για «συμμόρφωση με την κοινωνική απόσταση και περιορισμούς» στην καταπολέμηση της επιδημίας, δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι συγγενείς και οι οικογένειες εκείνων που έχασαν τη ζωή τους λόγω του ιού.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδονησίας Retno Marsudi ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση έχει καταλήξει σε συμφωνία με τις εταιρείες AstraZeneca και Novavax για να αγοράσει συνολικά 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου.

Ο Εμίρ του Κατάρ, Σέιχ Ταμίμ Μπιν Χάμετ Αλ Σάνι, ανακοίνωσε ότι είχε εμβόλιο Kovid-19.

Στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), η τρέχουσα αίτηση καραντίνας για όσους εισέρχονται στη χώρα έχει παραταθεί έως τις 31 Ιανουαρίου 2021.

Η Ουκρανία ανέφερε ότι έχει συμφωνήσει με την Sinovac Biotech για 1,9 εκατομμύρια εμβόλια Kovid-19.

Τα νέα που παρουσιάζονται στους συνδρομητές μέσω του AA News Flow System (HAS) δημοσιεύονται στον ιστότοπο του Anadolu Agency με συνοπτικό τρόπο. Παρακαλούμε επικοινωνήστε για εγγραφή.

.Source