Τις τελευταίες 24 ώρες στην επιδημία κοραναϊού

Διαφήμιση

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κοροναϊού (Kovid-19) σε όλο τον κόσμο ξεπέρασε τα 83 εκατομμύρια 448 χιλιάδες, ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν στην επιδημία ξεπέρασε τα 1 εκατομμύρια 819 χιλιάδες και ο αριθμός αυτών που ανέκαμψαν ξεπέρασε τα 59 εκατομμύρια 109 χιλιάδες.

Ο αριθμός των υποθέσεων ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια 225 χιλιάδες στις ΗΠΑ, 10 εκατομμύρια 282 χιλιάδες στην Ινδία, 7 εκατομμύρια 635 χιλιάδες στη Βραζιλία και 3 εκατομμύρια 159 χιλιάδες στη Ρωσία.

Αναφέρθηκε ότι οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας θα εφαρμοστούν στην περιοχή Τζαμού Κασμίρ της Ινδίας λόγω των μέτρων που ελήφθησαν κατά της επιδημίας.

Ο παραδοσιακός εορτασμός της παραμονής της Πρωτοχρονιάς που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Puerta del Sol της Μαδρίτης για περισσότερα από 100 χρόνια στην Ισπανία ακυρώθηκε λόγω της επιδημίας.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η καταπολέμηση της επιδημίας αποτελεί πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό καθήκον αυτού του αιώνα.

Αναφέρθηκε ότι ένα άτομο στη Γαλλία είχε έναν ταχύτερα διαδεδομένο τύπο Kovid-19 που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική.

Η Δανική Υπηρεσία Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι σε περισσότερα από 13 χιλιάδες άτομα χορηγήθηκε το εμβόλιο Pfizer / Biontech Comirnaty και ότι 17 άτομα είχαν παρενέργειες.

Η Κίνα επέτρεψε την υπό όρους χρήση του εμβολίου που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Sinopharm κατά του Kovid-19.

Το Κινέζικο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ανέφερε ότι ο τύπος του Kovid-19 που μεταλλάχθηκε και εξαπλώθηκε πιο γρήγορα στο Ηνωμένο Βασίλειο βρέθηκε στη Σαγκάη.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδονησίας Retno Marsudi ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει πρώτη ύλη εμβολίων από την κινεζική εταιρεία Sinovac Biotech για την παραγωγή 15 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου στη χώρα.

Διευθυντής του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου της Αφρικανικής Ένωσης (Αφρική CDC) Δρ. Ο John Nkengasong προειδοποίησε ότι οι πλούσιες χώρες που αποθηκεύουν εμβόλια θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ηθική κρίση, λέγοντας ότι η έναρξη ενός προγράμματος εμβολιασμού μεγάλης κλίμακας στην ήπειρο θα μπορούσε να διαρκέσει τον Απρίλιο του 2021.

Οι περιορισμοί επανέρχονται με 8 νέες περιπτώσεις που εντοπίστηκαν στη Μελβούρνη

Τα αλιεύματα 8 ατόμων με τον Kovid-19 μετά από 61 ημέρες στη Μελβούρνη της Αυστραλίας προκάλεσαν την επιβολή περιορισμών. Ενώ ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να συγκεντρωθούν σε σπίτια στη Βικτώρια μειώθηκε από 30 σε 15, αποκαταστάθηκε επίσης η απαίτηση να φορούν μάσκες σε κλειστές περιοχές. Αναφέρεται επίσης ότι όλα τα σύνορα με τη Νέα Νότια Ουαλία (NSW) θα κλείσουν αύριο από τα μεσάνυχτα.

Η βελγική φαρμακευτική εταιρεία Janssen, θυγατρική του αμερικανικού φαρμακευτικού γίγαντα Johnson & Johnson, ανακοίνωσε ότι ο υποψήφιος εμβόλιο θα ξεκινήσει κλινικές δοκιμές σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στην Μπανγκόκ, τη μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, αποφασίστηκε να κλείσουν προσωρινά μέρη όπως νυχτερινά κέντρα, καζίνο και αίθουσες μασάζ έως τις 4 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο των μέτρων που ελήφθησαν πριν από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Η κυβέρνηση της Αλγερίας ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία για το εμβόλιο “Sputnik V” που αναπτύχθηκε από τη Ρωσία και ότι ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο.

Αναφέρθηκε ότι 15 σχολεία στο Κιρκούκ του Ιράκ είχαν απαγορευτεί να παρακολουθήσουν τα επιδημικά μέτρα και είχαν επιβληθεί πρόστιμα στο παρελθόν.

Σημειώθηκε ότι οι επισκέψεις απαγορεύτηκαν και τα εργαστήρια ακυρώθηκαν λόγω της αύξησης των υποθέσεων Kovid-19 σε φυλακές στη Νότια Κορέα.

.Source