Τι έκανε ο Ολυμπιακός στα προηγούμενα … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Για πέμπτη φορά στην ιστορία του, ο Ολυμπιακός μπορεί να ονειρευτεί να κερδίσει τον τίτλο τριάντα χρόνια μετά την εξάλειψη της ΑΕΛ στον τελικό του ημιτελικού.

Στο παρελθόν, οι Μαύροι και οι Πράσινοι έχουν φτάσει στον τελικό τέσσερις ακόμη φορές, κερδίζοντας το κύπελλο μόνο μία φορά.

Η πρώτη εμφάνιση του Ολυμπιακού στον τελικό ήταν στη σεζόν 1961-62, όταν έπαιξαν την Ανόρθωση, αλλά έχασε 5-2. Ο τελικός πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουνίου 1962 στο παλιό Στάδιο GSP.

Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, στις 12 Ιουνίου 1977, έφτασε ξανά στον τελικό, όπου αντιμετώπισε τον Άλκι.

Σε αυτόν τον τελικό, ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-0, ανεβάζοντας το τρόπαιο για πρώτη και μοναδική φορά στην ιστορία του. Ήθελε να κάνει το ίδιο στη σεζόν 1977-78 για να κρατήσει το μπαστούνι, αλλά έχασε 3-0 στον τελικό εναντίον του APOEL.

Η τελευταία φορά που έφτασε στον τελικό ήταν στη σεζόν 1991-92, όταν έπαιξε εναντίον της Ομόνοια. Την τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός πήγε ξανά στην πηγή, αλλά δεν έπινε νερό αφού έχασε 1-0 από τους Πράσινους.

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Ξυλοτύμπο 4-0 στον πρώτο γύρο για να φτάσει στον τελικό αυτής της σεζόν. Στη συνέχεια απέκλεισε το Παραλίμνι με 0-2, ενώ στον προημιτελικό ισοπαλία 1-1 με τον Εθνικό στο πρώτο σκέλος και 1-0 στο δεύτερο.

Έτσι, έφτασε στους ημιτελικούς, όπου αντιμετώπισε την AEL, κερδίζοντας 4-2 4 0-1, αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ.

Source