Τι γίνεται με την άμεση επισκεψιμότητα κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού;

Οδηγίες δόθηκαν από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργασίας.

Μια δήλωση που εκδόθηκε από το GTP το Σάββατο ανέφερε ότι ο μέγιστος αριθμός επιβατών δημοσίων μεταφορών στον τομέα των δημόσιων μεταφορών ήταν MDM (τακτικά επιβατικά λεωφορεία ανά επιβάτη σε όλα τα Κυπριακά κράτη, λεωφορεία με ηλεκτρονική άδεια, μεταχειρισμένα λεωφορεία) Μεταφορά σε αεροδρόμια (αεροδρόμια (μεταφορά)), καθώς και ιδιωτικά λεωφορεία με άδεια. Έως και το 50% της χωρητικότητας κάθε λεωφορείου, εκτός από τα λεωφορεία για τα οποία το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών և εκδίδει ειδική άδεια, η οποία καθορίζει υψηλότερο ποσοστό χωρητικότητας.

Σε όλα τα κράτη της Κύπρου, καθορίζεται ο μέγιστος αριθμός επιβατών που μπορούν να μεταφερθούν με λεωφορεία μόνο μαθητές (νηπιαγωγεία, νηπιαγωγεία, προσχολική εκπαίδευση) στα εκπαιδευτικά τους ιδρύματα (δημόσιο-ιδιωτικό). έως και 50% της χωρητικότητας κάθε λεωφορείου.

Επιπλέον, ο μέγιστος αριθμός επιβατών που μπορούν να μεταφέρουν λεωφορεία με άδεια οδικής κυκλοφορίας για μια μεγάλη οικογένεια ορίζεται στο 100% της χωρητικότητας κάθε λεωφορείου.

Αναφέρεται επίσης ότι ο μέγιστος αριθμός επιβατών που μπορούν να μεταφερθούν με ταξί είναι το 50% του ταξί που αναφέρεται στην άδεια οδικής χρήσης. Σε περίπτωση που το 50% δεν είναι ακέραιος, ο αριθμός στρογγυλοποιείται στον πλησιέστερο ακέραιο αριθμό.

Όσον αφορά την ιδιωτική μεταφορά, αναφέρεται ότι τα ιδιωτικά οχήματα μπορούν να λειτουργούν από μέλη της ίδιας οικογένειας (νοικοκυριό), συμπεριλαμβανομένων ανηλίκων παιδιών, ανάλογα με τη χωρητικότητα του οχήματος, χωρίς τη χρήση μάσκας.

Μέχρι τρία (3) άτομα, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, με την απαραίτητη χρήση μάσκας μπορούν να επιτρέπονται στο όχημα για τη μεταφορά οχημάτων διαφορετικών νοικοκυριών.

Μέχρι τέσσερα (4) άτομα, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τη μεταμφίεση σε ιδιωτικό όχημα χωρητικότητας άνω των πέντε (5) ατόμων για ταξιδιωτικούς σκοπούς (π.χ. κατασκευαστές, οχήματα κ.λπ.).

Επιτρέπεται σε τρία (3) άτομα να ταξιδεύουν με ιδιωτικό όχημα με χωρητικότητα πέντε (5) για ταξιδιωτικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, με την απαραίτητη χρήση μάσκας.

Για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αναφέρεται επίσης ότι όταν το λεωφορείο δεν διαθέτει καμπίνα οδηγού, είναι ένα προστατευτικό στρώμα που το χωρίζει από την είσοδο του συνοδηγού, με τα καθίσματα του οδηγού καθώς και τα πρώτα καθίσματα στα αριστερά (συνοδευτικό κάθισμα όπου υπάρχει). μείνε άδειο

Είναι επίσης απαραίτητο να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποφύγετε την υπερφόρτωση κατά την κατάβαση, ενώ κάθε είσοδος του λεωφορείου πρέπει να έχει υγρό αντισηπτικό για όλες τις κατευθύνσεις.

Επιπλέον, τα λεωφορεία πρέπει να καθαρίζονται συχνά, να απολυμαίνονται, σίγουρα πριν από την έναρξη της υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο καθαρισμός / απολύμανση πρέπει να πραγματοποιείται σε τουλάχιστον κάθε τέσσερις διαδρομές και, εάν είναι δυνατόν, ο καθαρισμός / απολύμανση πρέπει να πραγματοποιείται στο τέλος κάθε διαδρομής. Ο καθαρισμός / απολύμανση πρέπει να γίνεται προσεκτικά, ειδικά σε συχνά εκτεθειμένες επιφάνειες όπως λαβές, λαβές, μεταλλικές επιφάνειες, ζώνες ασφαλείας, ράγες κ.λπ., χρησιμοποιώντας απολυμαντικά նյութ Υλικά που προτείνει το Υπουργείο Υγείας.

Σε κάθε στάση, στο τέλος κάθε διαδρομής, σε κάθε στάση, οι πόρτες των λεωφορείων παραμένουν ανοιχτές, όπως και τα παράθυρα και τα παράθυρα, εάν υπάρχουν.

Μόνο τα φοιτητικά λεωφορεία, εκτός από τις γενικές οδηγίες για τον καθαρισμό και την απολύμανση των λεωφορείων που αναφέρονται παραπάνω, πρέπει να απολυμανθούν πριν από το ողներին μετά τη μεταφορά των μαθητών · συνιστάται οι μαθητές να κάθονται σε μια προκαθορισμένη θέση όπου αυτό είναι εφικτό.

Συνιστάται στους μαθητές που ανήκουν στο ίδιο τμήμα ή είναι αδελφές ή αδελφές να κάθονται το ένα δίπλα στο άλλο.

Τα λεωφορεία δεν χρησιμοποιούν ανακυκλωμένα συστήματα κλιματισμού և χρησιμοποιούν παράθυρα և παράθυρα (ανοιχτά) όπου υπάρχουν.

Η χρήση μάσκας προσώπου από επιβάτες προσωπικού σε κάθε κανονικό επιβατικό λεωφορείο με ναύλο κάθε επιβάτη, καθώς και σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς (ταξί, τουριστικά λεωφορεία, υπηρεσίες μεταφοράς από αεροδρόμια σε αεροδρόμια (λεωφορεία), είναι ακόμη υποχρεωτική σε όλες τις περιοχές. Μπήκαν στις 10 Ιανουαρίου 2021, στις 05.00 το πρωί.

Source